Дерматика

Сериозните дерматологични проблеми засягат над 75% от населението по най-различни начини. От болки в корените на косата, инфекции на кожата, болезнени декубитуси и алергични реакции, до обикновени слънчеви алергии – нашата кожа е под непрестанен стрес.

Затова екипът на AptekaMedea.bg създаде специална категория с лекарствени продукти с рецепта, в която всеки с подобни проблеми може да намери правилните продукти за дерматика.

Какво представляват продуктите за дерматика

Изложените тук дерматологични продукти могат да се разделят на две основни категории – такива с козметичен ефект, и лечебни лекарствени продукти. Въпреки своята класификация, козметичните дерматологични препарати също съдържат лекарствени и терапевтични препарати, чиято роля е да успокоят възпалената и нарушена структура на кожата.

Техните активни съставки много често имат силно противодействие срещу огромен набор от вреди за здравето бактерии, затова се изписват само от лекар.

Другото разделение, което може да се направи на наличните тук препарати, е между вещества с кортикостероиди и такива без подобни активни съставки. Антибиотичните мазила също така се предписват под специфичен регламент, за да се гарантира възможно най-безопасното приложение в случай на инфектирана рана или наранена кожа.

Защо са ви изписали тези лекарства

Причината да ви изпишат някое от тези лекарства за дерматика, е понеже вашата кожа е силно засегната от възпаление, рани или друг неприятни външни и дълбоки инфекции. Някои от наличните тук продукти също така могат да се ползват да успокоят кожата на скалпа, стига да притежават антибиотик получен от фузидиум кокцинеум.

Главната роля на тези вещества е да прекратят септичните процеси протичащи по тялото, както е случая с повидония йод. Поради силата на неговото въздействие, препаратът се прилага върху кожата в ограничен и кратък период, за да се избегне по-нататъшно нараняване на тъканите.

Възможно е също така да страдате от умерен до тежък атопичен дерматит, като при възрастни препаратите с такролимус се прилагат в по-голяма доза, а при децата в по-ограничено количество.

Продукти, които съдържат кортикостероида флуоцинолон и антибиотика неомицин се използват ексклузивно за дерматични приложения и се ограничават само до предписани случаи. За да се избегне създаване на резистентност на бактериите към някои медикаменти, е препоръчително те да се прилагат в циклична ротация, която да гарантира тяхната ефективност всеки пък.

Как екипът на AptekaMedea.bg гарантира вашата безопасност

Ролята ни в животите на стотици хиляди хора в цялата страна, ни прави изключително горди, но и изключително внимателни при избор на каквито и да е лекарствени продукти. За да гарантираме вашата безопасност, нашите екипи старателно проверяват всеки един продукт, като задължително проверяват тяхната история на клинично изследване и тестване.

По този начин, ние можем да ви дадем облекчението, което търсите, без да рискувате своята безопасност и без да се налага да давате много пари.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах