Опорно-двигателна система

Човешката опорно-двигателна система е в непрестанен процес на възобновяване. За съжаление, след определена възраст, този регенеративен процес намалява и дори спира, което оставя костите и сухожилията без нужното възстановяване.

Поради това те изтъняват а това ги прави чупливи и доста крехки. Една от основните функции на медикаментите представени тук, е да облекчат ефектите на остеопорозата чрез възстановяване на костната структура и активността на тялото.

За какво се ползват различните препарати за опорно-двигателна система

Препаратите предназначени за подпомагане регенетативната способност на костната структура на пациенти след определена възраст, се използват да възстановят конкретни процеси в тялото. Може и да се наблюдава нежелана активност на мускулите като скованост, болки на конкретни места поради намален капацитет на тялото да контролира следствие на множествена склероза.

Самото приложение на тези вещества варира от преорално до инжекционно и инвазивно, в зависимост от нужното ниво на намеса. Добър пример за преорални таблетки с дълъг период на освобождаване, са скелетно-мускулни релаксанти.

Те се ползват в случаи на травми, трудно подвижност поради сковаване на мускули и болки в кръста следствие операция. Активното вещество на тези релаксанти въздейства на нервните окончания и позволява на тялото да възвърне добро ниво на подвижност, чрез намаляване чувстивлтеността на конкретни мускулни окончания.

Други препарати съдържат денозумаб, което е белтък от вида на моноклоналните антитела, чиято роля е да заместят или заемат функцията на други белтъци. По този начин се лекува остеопороза и загубата на костна плътност.

Кога се изписват тези продукти

Медикаментите за опорно-двигателна система се изписват при пациенти след определена възраст, като дори не е нужно да има симптоми на загуба на костна плътност или остеопороза. Поради тяхното превантивно и поддържащо действие, тези вещества могат да се приемат след лекарско предписание и заръка по определен начин.

Така те намаляват шансовете за поява на усложнения след менопауза, когато тялото значително намалява производството на естроген – хормон отговорен за регенерацията на костите. Подобни лекарства се изписват и при остра остеопороза и множествена склероза, за да помогнат на пациентите да възвърнат двигателна способност.

Задължително се изписват от лекар и се приемат по специфичен начин за определен период от време. Препоръчва се инжекционните препарати да се администрират от лекарско лице, което да подсигури правилното им поставяне и приложение.

Защо да закупите своите лекарства от AptekaMedea.bg

От десетилетия нашите аптеки са като стожер на живота на много хора засегнати от нервно-костни болки и усложнения. Нашата роля е да гарантираме абсолютно неоспоримото качество на всеки продукт, за да може всеки в нужда да намери решение на своите оплаквания – и то на доста добра цена.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах