Антидиабетни

Захарният диабет е едно от най-глобалните заболявания с широк диапазон от усложнения и условия за зараждане. Много често причините за зараждане на захарен диабет са свързани с генетично предразположение, но могат и да бъдат следствие на диетично нарушение или спиране или дефицит в работата на панкреаса.

Какво правят различните антидиабетни лекарства

За разлика от инсулиновите терапии и препарати, изложените тук продукти са главно насочени към третирането на тип 2 диабет, който се води диабет без инсулинова зависимост на организма. Тип 2 диабет е по-леката версия, при която е възможно частичното възстановяване на дейността на панкреаса и синтеза на хормона „инсулин”.

Реално има два основни вида антидиабетни лекарства – такива насочени към подпомагане на производството на инсулин в тялото, и такива насочени към метаболизацията на глюковата. Много често тези два вида лекарства са следващата стъпка при липса на ефективно лечение чрез промяна в диетата, визическа активност и отслабване.

Някои от предоставените тук препарати имат позитивен ефект при опити за сваляне на тегло, тъй като позволяват на организма по-пълноценно да обработят захарите. Тези глюковати много често оставят мастни депа покрай черния дроб, което е изключително ценен хранителен запас и при приемане на тези лекарства се наблюдава леко забързване на метаболизма в тялото.

При бигванидите, тоест клас лекарства с метформин, се подхожда с внимание относно дозировката и наличието на тромби. Необходимо е и да се следи съдържанието на захар в организма, както и дейността на панкриатичните жлези.

Кога се предписват антидиабетните лекарства

Тези антидиабетни лекарства се предписват, когато тялото е неспособно да произведе достатъчно инсулин, за да се превърнат глюковатите в енергия за клетките. При липса на инсулин в тялото вероятността за нарушаване на функцията на черния дроб и бъбреците е доста голяма, затова е необходимо бързо действие.

Бигванидите се предписват при липса на инсулин в организма и при тип 2 диабет. Неговата функция е да позволи на тялото да обработи захарите в кръвта, както и да адресира намалената функция на панкреаса.

Други лекарства са насочени специално към подбуждане на секреция на инсулин от тялото, като целта им са панкреасните жлези. Тези лекарства се ползват при все още активен панкреас и имат доказан ефект за намаляване зависимостта от медикаментозна терапия.

С AptekaMedea.bg винаги ще намерите решение

За да възвърнете своето здраве и да водите нормален начин на живот е нужно първо да разполагате с правилните лекарства. Точно това можете да намерите тук на AptekaMedea.bg и нашата богата селекция от продукти с лекарско предписание.

Ако имате въпроси относно приложението, на който и да е лекарствен продукт или препарат, моля свържете се с нас или вашия лекуващ лекар.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах