Антиепилептични

Състоянието на епилепсия засяга над 12% от децата днес, като само през 2005-та година са диагностицирани 30 000 деца с различни степени на епилептични шокове. Това е причината доста голяма част от наличните тук антиепилептични лекарства са подходящи и за лечението на епилепсия при деца с определена дозировка.

Какви видове епилепсия и гърчове третират тези лекарства

Тъй като има голям диапазон от епилептични пристъпи, някои по-сериозни и забележими от други, е подобаващо да има и лекарствени продукти, които третират състоянията подобаващо. Основната функция на тези медикаменти е да предоставят успокояващ ефект над самата нервна система, като адресират конкретните центрове в мозъка, отговорни за епилепсията.

Таргетираните видове гърчове и епилепсия, които лекарства в тази категория третират, са както следва:

Видове епилепсия:

  • Генерализирана епилепсия;
  • Парациална епилепсия.

Видовете гърчове, които се успокояват при прием на sodium vilporate или конвулекс са:

  • Абсанси;
  • Миоклонични;
  • Тонично-клонични;
  • Атонични;
  • Смесени;
  • Просто или комплексно припадъци;
  • Вторични или генерализирани припадъци;
  • Наличието на специфични синдроми на West или Lenox-Gustaut.

Кога се изписват антиепилептични лекарства

Целта на терапевтичните процедури с медикаменти от тази група е да се овладеят епилептичните епизоди, за да се намали вероятността от припадане. Те могат да се прилагат при индивид над 2 годишна възраст, като има продукти, чиято роля е основна и важна при деца от 2 до 12 годишна възраст.

Дозировката е изключително специфична и се определя от теглото на индивида, като за да се сигурни, че правилно разпределяте дозировката, е нужно преди това да има консултация с лекуващ лекар. За да се установи правилната терапия, трябва да се разбере какъв точно вид епилепсия е налице и какво я причинява.

Важно е също така да се следи за приемането на други видове лекарствени продукти, тъй като именно сместването на антипсихотични, неверостимуланти и антиепилептични лекарства може да причини неприятни реакции в организма.

Желателно е и да се правят чести кръвни изследвания, за да се установи дали функцията на черния дроб и бъбреците е номинална. Така се разбира как точно се отразява терапията на засегнатия от епилепсия индивид.

Защо да се доверите на AptekaMedea.bg

Доверието към нас идва от дългогодишното ни представяне в света на фармацевтиката и това, че можете да видите наша аптека на всяка главна улица на всеки голям или малък град. Освен физическото ни присъствие, всеки може сам да се убеди, че при нас могат да се закупят само качествени продукти на изключително добра цена, без излишно оскъпяване.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах