Шпатулите за гърло са един от първите инструменти, които всеки личен лекар би използвал в своята работа с цел поставяне диагноза на възпалено гърло. Те се произвеждат от напълно естествено и органично дърво, което не е обработвано с токсични материали, а това ги превръща в надежден и достъпен инструмент в ежедневната лекарска практика.

Защо различните шпатули имат място в медицинските кабинети

Една от причините подобни способи да се ползват в медицината е тъй като иглолистната дървесина, от която са направени, е лесно достъпна и още по-лесна за обработване. Това прави производството на медицински шпатули сравнително евтин за цялостно изпълнение процес.

Що се отнася до потреблението им, тези способи се използват предимно в първоначалните стадии на диагностиката на горните дихателни пътища и сливиците. Чрез лек допир до езика, един лекар е способен да добие ясна представа какво е състоянието на първата защитна стена на организма и така да разбере дали има налично заболяване и инфекция.

Друго едно медицинско приложение на подобни инструменти може да е нанасянето на мехлеми на чувствителни места, където допирът на ръцете може да причини дискомфорт. Това може да включва полагането на марли, използването на шпатулата за премахване на налепи и дори отстраняването на кожни инфекции и други подобни епителни наранявания.

За какво друго могат да се ползва една шпатула

Що се отнася до приложението им извън медицината, различните по размер шпатули могат да се ползват за почти всичко. Реално, те са парче дърво със средна дължина от 153мм, с варираща широчина от 17мм и дебелина от 1.6мм.

Често подобен вид инструменти се прилагат като част от декорация, в контекста на създаването на модели и 3D изкуство както и в дърводелството, тъй като правят нанасянето на лепило доста по-лесно и чисто. Възможно е и да се използват в сладкарството, като често се прилагат като способ за заздравяване на конфекционерска конструкция като многоетажни торти.

Като цяло, едно парче дърво с подобен размер може да намери приложение на много места, но поради своята чистота, хигиена и изключително високо качество, най-често се използва в медицината като способ за първична диагностика.

Какво прави AptekaMedea.bg добър избор

Това, което тласка екипа на AptekaMedea.bg към това да се старае да създава по-добри селекции всеки път, е фактът, че вие разчитате на нас. Като водеща онлайн аптека в България, главната ни задача винаги е била да подхождаме отговорно и педантично към всеки артикул, който се намира на нашите виртуални и физически редове.

С нас не е нужно да търсите много дълго време докато намерите точно това, от което имате нужда, и то да го намерите на добра цена.

В момента няма налични артикули на тази страница

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах