Наркотични

Свикнали сме да мислим за наркотичните вещества като опасни и ненужни на човечеството, но има фармацевтични препарати, които са от същото семейство, и имат невероятно благоприятни ефектни над организма. Подобни наркотични вещества могат да се класифицират като опиоидни и да възвърнат човек в силна болка обратно към нормално ежедневие.

Какво представляват наркотичните лекарства

Така наречените наркотични лекарства са специален клас болкоуспокоителни лекарствени препарати, които имат бърз успокоителен ефект над ЦНС (централната нервна система). Тяхната роля в лечението и третирането на силни болки и психично безпокойство, ги прави едни от най-ценните инструменти при борбата с паразитна и непоносима болка.

Има няколко основни групи лекарства, които имат наркотичен ефект над засегнат индивид и те могат да се разделят по следния начин:

  • Опиоидни;
  • Бензодиазепини;
  • Аналгетици.

И трите класа наркотични лекарства се изписват със специално лекарско предписание, което изисква предварителен преглед от специалист. За разлика от медицинските практики на запад, в България тези лекарства се приемат под изключително строг лекарски режим, тъй като могат да доведат до психологична и физическа зависимост.

Важно е преди започване или спиране на подобно терапевтично решение да има налична насрочена експертиза, която да посочи причините и диагнозите въз, които се предписват тези лекарства.

Кога лекарите предписват употребата на наркотични медикаменти

Лекарствата от класа на опиоидните вещества се изписват при наличие на силна болка в тялото, като прекъсват или намаляват трансфера и скоростта на електро-синаптичните сигнали между отделните мозъчни клетки. Те също така помагат при повишаването на концентрация и, в зависимост от другите активни съставки, могат да повишат способността за запаметяване.

Бензодиазепините се използват при емоционален срив, тревожност, силни паник атаки, безсъние, нерационални страхове, параноя и голям списък от други неблагоприятни емоционални състояния. Те не са заместител за професионална намеса и терапия, но могат да помогнат на един индивид да се справи с налични здравословни проблеми следствие на тревожност и стрес.

Аналгетиците са по-слаб клас болкоуспокояващи и за разлика от опиоидите се прилагат в по-краткосрочен план. Много често един терапевтичен период може да продължи до 4-5 седмици, в това число и периода на намаляване на дозировката.

И трите класа лекарства се приемат не по-дълго от 8 или 12 седмици според лекарското предписание. Всички те също така могат да доведат до зависимост, затова е важно да бъдат предписани само от специалист.

Защо да имате доверие на AptekaMedea.bg

AptekaMedea.bg не е обикновена верига аптеки в страната, а е екип от специалисти, които щателно проверяват всички продукти преди да ги предложат на своите клиенти. Ние не откликваме просто на пазарното търсене, а полагаме усилия да ви предложим възможно най-добрите медикаменти, в това число и наличните тук наркотични лекарствени продукти.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах