Захарният диабет е болестно състоянието, при което човешкия организъм, или по-точно панкреасът, не е способен да произведе достатъчно инсулин, който да реагира на захарта в кръвта. Захарта е нужна на организма за производство на енергия, затова при нарушение на тази негова естествена функция, се изисква приемане на синтетични човешки инсулини.

За какво се ползва инсулинът в медицината

Синтетичният инсулин се ползва за запазване баланса на кръвната захар в организма, когато тялото е спряло или значително намалило метаболизирането на захар. Това състояние се нарича захарен диабет и има няколко етапа на развитие – в по-късните етапи обикновените лекарства не вършат работа, затова се изисква приемането на чисто човешки инсулин.

Този вид лекарствен продукт се произвежда по биотехнология, която синтезира идентичен на естествения в организъм инсулин. По този начин един човек засегнат от ефектите на захарния диабет, може да възвърне своята жизненост и да пребори усещането на умора и липса на енергия.

Ролята на инсулина в тялото е да помогне на организма да разгради и превърне захарите в енергия за клетките. Когато тялото не е способно да произведе достатъчно количество захар, поради проблем с панкреаса и жлезите около него, тогава се прилагат лекарствени продукти, който да подпомогнат тази дейност.

Кога е нужно от приемането на инсулини

При диабетите без инсулинова зависимост, е възможно да се води начин на живот, който не изисква инжектирането на инсулин. Но когато диабетът се развие, се изисква по-драстична мярка, която да гарантира пълното метаболизиране на захарите в организма.

Дори и да се премине към диета изцяло лишена от захар, тоест кетоза, тялото превръща доста голяма част от храната в остатъчна захар, с която да захрани клетките. В този случай е нужно инжектирането на инсулини, което може да се случи и в домашни условия.

За да се прецени дали е време за инжекция или приемане на таблетки от инсулин, е нужно да се направи бърз кръвен тест, който да покаже нивото на кръвната захар. Завишените стойности показват нуждата от инжектиране или приемане на таблетки.

Подобен вид лекарствени продукти се продават само срещу лекарско предписание, като е важно да се правят чести изследвания, за да се установи състоянието на тялото и как се справя то с тромбоцитни и коагелантни явления.

Защо хиляди хора се доверяват на AptekaMedea.bg

Причината хиляди души да ни се доверяват всеки ден, е понеже тук те намират решение на техните нужди. Намират вежливо обслужване, качествени продукти от най-различни производители и най-вече намират ниски цени на животоспасяващи лекарствени продукти от световни производители.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах