Контрацептиви

Има много видове контрацептиви на света, но малко от тях са обратими или толкова ефикасни както са хормоналните контрацептивни средства под таблетъчна форма. Те са особено специален клас продукти, които се предоставят само срещу лекарско предписание и се приемат по много специфичен регламент, за да запазят своят ефикасност.

Какви контрацептиви продаваме

Хормоналните контрацептиви за жени масово използват два основни женски хормона - дроспиренон и етинилестрадиол. Тяхното първоначално въздействие над организма е да предотвратят зачеването и свързването на мъжките полови клетки със спусната в матката яйцеклетка.

При присъствието на дроспиренон и етинилестрадиол в тялото, организмът прави зачеването много трудно и работи с до 98% ефикасност ако се прилагат правилно. Има различни вариации на хормонална терапия, които могат да бъдат назначени въз основа на предварителна гинекологична консултация.

Подобни лекарства могат да се отразят на редовността на цикъла и, ако не са изписани правилно, да предизвикат хормонален дисбаланс. Друг важен възможен страничен ефект е образуването на съсиреци в кръвта и образуване на маси в матката, като кисти.

Важно е ако подозирате, че имате симптоми на съсиреци в кръвта или кисти в матката, да се обърнете към вашия лекар мигновено. Поради неправилна употреба на комбинирани хормонални контрацептиви или монофазни препарати, могат да се появят множество проблеми с репродуктивната способност на една жена, затова е важно те да се предписват от специалист.

Кога ще ви бъдат изписани тези контрацептиви

Контрацептиви на хормонална основна могат да бъдат изписани, при необходимост от предотвратяване на бременност. За да ви бъдат изписани подобни лекарства, е нужно да се свържете с личен лекар и гинеколог, които да ви изпишат подобаващ за вашия организъм препарат.

За да получите търсената ефективност, е необходимо да спазвате предписания регламент на прием и да не пропускате пероралната консумация на препаратите. Ако спирате подобни вещества е добре да уведомите вашия лекуващ лекар, за да ви бъдат насрочени хормонални изследвания и да се провери за наличието на дисбаланс.

Важно е внимателно да прочетете листовката на предоставените ви контрацептивни средства, като най-вече обърнете внимание на различните симптоми, които могат да са налице при вас. Поради увеличен риск от развиването на съсиреци в кръвта, е от особено значение да правите чести кръвни изследвания преди и след приключване на контрацептивен цикъл.

Защо да вземете своите предписани лекарства от AptekaMedea.bg

За да се чувствате сигурни във вашите контрацептивни средства и да имате пълен контрол над процесите в тялото си, е нужно да пазарувате от правилното място. Ние от AptekaMedea.bg старателно проверяваме всички налични препарати, за да гарантираме вашата безопасност.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах