Разтвори за инфузия и контрастни форми

Когато човешкият организъм изпита остър дефицит на вещества в кръвта, е нужна бърза и ефикасна външна намеса. Затова лекарите изписват конкретни разтвори за инфузия и контрастни форми.

За да предоставим на своите клиенти възможно най-доброто, от AptekaMedea.bg създадохме специален сегмент от нашия онлайн магазин, в който всеки в нужда може да намери правилния разтвор.

Какви разтвори за инфузия и контрастни форми предлагаме

Разтворите намиращи се на тази страница могат да бъдат разделени между антибактериални разтвори за третиране на инфекции в тялото, и подпомагащи кръвта разтвори. Що се отнася до контрастите, те варират в своето приложение, като са задължителна част от изследването с каквато и да е вид сканираща тялото апаратура.

Добър пример за това са изследванията с ядреномагнитен резонанс, рентгени и CAT скенерите, които предоставят повече яснота за меките и костни тъкани в организма. Контрастите служат като подпомагащо вещество, което увеличава видимостта на някои тъкани.

Веществата са нетоксични и се отделят от организма в рамките на 48 часа след тяхното приемане. Контрастите се прилагат само от лекар и най-вече в контекста на предстоящо изследване.

Кога и защо се прилагат някои разтвори и контрасти

Приложението на наличните тук разтвори за инфузия и контрастни форми зависи от клиничното състояние на пациента. При наличието на:

  • Инфекции от метронидазол бактериални щамове;
  • Вътрекоремни инфекции;
  • При пост-оперативни интервенции на дебелото черво;
  • При перитонит;
  • Гнойни възпаления на тазовата кухина.

Когато подобни състояния са налични, антибактериалните разтвори се прилагат интравенозно под формата на система. За да имат позитивен ефект против намиращите се по тялото инфекции, е нужно разтворът да съдържа нитроимидазолит, или по-точно метронидазол.

Други разтвори могат да съдържат соли и течности за подхранване на тялото и увеличаване на кръвния обем. Те се прилагат, когато лекуващият лекар прецени, че пациентът има дефицит на соли, най-вече при дехидратация, силно и неконтролируемо повръщане.

Солите и наличните течности помагат на организма да възвърне изгубените от дехидратацията вещества, като така запазва номиналната функция на сърцето и бъбреците.

Трети видове разтвори са с антибактериално приложение за външни рани с вътрешен произход, каквито могат да бъдат много декубитуси. При тях, за кратко време, се прилага повидон-йод.

Защо да закупите вашите лекарства от AptekaMedea.bg

За да си спестите главоболия, грижи и много дискомфорт, най-доброто място за закупуване на правилните лекарства е AptekaMedea. Ние предоставяме висококачествени лекарствени продукти с доказан произход от добре познати и доверени български и чуждестранни производители.

Нашата роля по веригата на медикаментите, е да ви ги предоставим на добра цена, като сме последното звено на проверка за качество и надеждност. Нашата експертиза и лоялност към здравето на хората ни кара да се стараем всеки ден, за да можете да върнете обратно здравето си без притеснение.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах