Антидиабетни

Човешкото тяло е невероятно ефикасна машина, която е способна да преодолее немислими предизвикателства. Но понякога и тази машина среща пречки, които сама по себе си не може да преодолее, като захарния диабет.

В такива случаи лекарите изписват антидиабетни лекарства, като тези, които можете да намерите на AptekaMedea.bg. Повече за тях и тяхното приложение по-долу.

Какви антидиабетни лекарства ще откриете тук

Видовете антидиабетни лекарства, които можете да откриете тук са няколко вида, като тяхното приложение може да се раздели на два типа:

  • Таблетъчни с дълго освобождаване;
  • Инжекционни за мигновен ефект.

В зависимост от типа диабет, който един пациент има, могат да се приложат един или повече вида лекарствени продукти от тази категория. Това е въпрос на лекарска преценка и екипът на „Медея” искрено ви препоръчва да се обърнете към специалист за препоръка със специфично за вас предписание.

Лекарствата против диабет се разделят на няколко вида, като наличните тук специализират в третирането и лечението на тип 2 захарен диабет (неинсулинозависим диабет). Най-масово този клас лекарства съдържат метформин, сулфонилурейни производни, които подпомагат на организма и панкреаса да обработят захарта в кръвта.

Правилното третиране на тип 2 диабет може не само да възвърне нормалния начин на живот, но и да предотврати развитието на болестта към по-сериозен етап на инсулинова зависимост.

Защо и кога се прилагат тези лекарства

Приложението на антидиабетичните лекарства се изисква, когато тялото се затруднява с метаболизирането и обработката на наличните захари в кръвта. Най-често това се случва при хора с наднормено тегло или такива претърпели сериозна промяна в диетата, бързо спадане на тегло и застоял начин на живот.

Самият период на прилагане, продължителност и типа на медикаментите, се определя от специализиращ в тази област лекар, който най-добре може да разбере клиничното състояние на пациента. Нужно е да се разбере какво е състоянието на панкреаса, дали той не смогва на производството на инсулин или е изцяло спрял своята дейност.

При вторите случаи се прилагат вещества, които да заместят инсулина в кръвта, за да се позволи обработката на захарите в организма.

Съпътстващо лечение към тип 2 диабет е промяна в диетата, повече движение и намаляване на телесното тегло. При липса на ефект в рамките на 6 месеца от наложените промени се пристъпва към употреба на наличните тук антидиабетични лекарства.

Няма по-добро място за закупуване на лекарства от AptekaMedea.bg

Това, което ни отличава от другите аптеки, е че реално полагаме усилия да сме на ръба на иновацията и да предлагаме нови, но доказани продукти. Света на фармацевтиката търпи непрестанни еволюции, в начините чрез, които помага на човечеството и нашата роля като лидери в тази област е да ви предоставим все по-ефикасни и безопасни продукти – и то на добра цена.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах