За простата и пикочен мехур

Мъжката простата е особено важна част от организма като тя е отговорна не само за подпомагане на репродуктивната способност на един мъж, но също така и при уринирането. Когато една простата е уголемена, тя може да предизвика парене, болка и нуждата от често уриниране, което да намали тонуса през деня.

В такива случаи лекарите предписват вещества за простата и пикочен мехур, за да облекчат симптомите и да възвърнат нормална функция на тялото.

Какво представляват лекарствата за простата и пикочен мехур

Лекарствата за простата и раздразнен пикочен мехур изложени на тази страница могат да се разделят на няколко основни вида:

  • Инхибитори;
  • Антибактериални;
  • Антихолинергични.

Ролята им е да възвърнат нормалната функция на пикочния мехур и да позволят свободно уриниране. Наличието на раздразнителни хормони в тялото, най-вече на дихидротестостерон, може да предизвика нуждата от често уриниране и на това се противодейства с дутастерид, което е инхибитор на 5-алфа редуктазата.

Антибактериалните вещества се ползва при механична лекарска намеса на уретрата, както е при ендоскопията или катетризацията. За да се предотврати появата на инфекция се използват противомикробни и обезболяващи емулсивни вещества, които се прилагат на засегнатия от лекар.

Предписанието на подобни вещества се прави от лекарско лице и тяхното приложение позволява употребата до 3 туби емулсия на ден.

Кога лекарите изписват подобни лекарства

Ако са ви изписали инхибитори, то най-вероятно вашият лекар е открил доброкачествена хиперплазия на простатата, което е нераково уголемяване на простатната ви жлеза. Това може да причини трудно уриниране и усещането за нужда от често отиване до тоалетната.

Ролята на подобни лекарства, е да намалят напрежението над пикочните канали, да намалят възпалението на простата и да улеснят цялостния преход на урина към уретрата.

Ако са ви диагностицирали със свръхактивен пикочен мехур, най-вероятно ще ви изпишат лекарство за простата и пикочен мехур съдържащо солифенацин сукцинат. Неговата роля е увеличи капацитета на мехура и да премахне усещането на честа нужда от отиване до тоалетната.

Антибактериалните вещества при имулсивните препарати се използват при съмнения от инфекция, парене при уриниране и лекарска механична манипулация на уретрата.

Когато имате нужда от сигурност – изберете AptekaMedea.bg

Мъжката полова система е сложна мрежа от клетки, тъкани и канали и когато тя е засегната, това може да промени един живот. Затова в такива моменти хората в нужда търсят сигурност и решение на своите проблеми и от AptekaMedea.bg смятаме, че можем да ви предоставим точно това – и тона доста добра пазарна цена.

Открийте предписаното от вашия лекар лекарство тук и сега, на преференциална цена, без излишно оскъпяване.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах