Антитромбозни

Способността на кръвта да се съсирва има изключително важни и полезни, защитни функции. Но когато способността на трамбоцитите да се слепват се увеличи до прекомерна степен, се появява сериозна опасност от инфаркт на миокарда, инсулт или периферни болки в крайниците.

За да се противодейства на тази прекомерност от слепване на тромби, се изписват лекарства от класа „антитромбозни”. Такива можете да намерите в няколко различни вида и в изобилие на AptekaMedea.bg

Какво представляват антитромбозните лекарства

Антитромбозните лекарства са от специфичен род препарати, които специализират в разреждането на кръвта и намаляването на слепващата способност на кръвните телца. По този начин се предотвратя и появата на по-големи като размер, тромбоцити, които могат да блокират свободния преход на кръв и вещества по артериите и вените.

Тромбоза може да се получи следствие на много различни заболявания и синдроми, но крайната цел на третирането ѝ, е да се намали вероятността от инфаркт. Тези лекарства често се класифицират като антикоагуланти, но реално има и други видове продукти.

Те могат да бъдат еластизиращи вещества, които увеличават еластичната способност на кръвоносната система. По този начин се намалява кръвното налягане и се позволява по-лесен преход на веществата при наличие на запушване или удебеляване на стените.

Ролята на такива лекарства, е да съдействат в следствие на вече установен инфаркт на миокарда.

В кои случаи лекарите предписват антритромбозни лекарства

Ако сте боледували или прекарали сериозна инфекция на сърцето, ако усещате болка в гърдите и областта на сърцето, или ако имате подозрения, че развивате тромби, вашият лекар ще ви предпише антитромбозни лекарства.

Те се прилагат само след по-сериозно и специфично доказване на увеличената слепвателна способност на тромбоцитите. Може и да ви се дадат такива лекарства ако имате:

  • Атеротромбоза;
  • Риск от образуването на кръвни съсиреци;
  • Сърдечна болест;
  • Мозъчен удар;
  • Периферно артериално заболяване.

Като това са една малка част от причините да се изписват подобни лекарства. Поради специфичната им роля в тялото и ефектите, които те имат над кръвната консистенция, не е желателно такива лекарства да се приемат без лекарско предписание.

Ако имате въпроси относно лекарствата, техните ефекти или информация относно приема им, моля свържете се с вашия лекар или един от нашите специалисти.

Защо няма по-добро място за пазаруване от AptekaMedea.bg

Това, което прави “Медея” предпочитаното място на хиляди души всеки ден, е понеже при нас всеки ще намери онова, което ще адресира наличните му здравословни проблеми. Смятаме, че хората избират качество на добра цена, защото е най-доброто от двата свата и се стараем да предоставяме точно това, всеки ден от вече 15 години.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах