Онколекарства,хормони и имуносупресори

Раковите образования в човешкото тяло често започват от места, които се наричат огнища, като при различните видове ракови образования се използват подобаващи за огнището онколекарства, хормони и имуносупресори. Тяхното приложение се извършва по точно определен регламент, който да стимулира или дестимулира създаването на определени лечения.

Каква е ролята на различните онколекарства, хормони и имуносупресори

Медицината е напреднала изключително много по отношение на лечението на онкологични заболявания, като се използва няколко различни метода за третиране и лечение на ракови формирования по тялото.

В зависимост от тъканите и засегнатите места, както и броят на огнищата, се прилагат вещества, които или съкращават създаването на конкретни хормони, или постискат имунната система, за да се преустанови изграждането на нови ракови клетки.

Ролята на тези лекарствени продукти е да спрат растежа и развитието на раковите образования и да премахнат на пълна степен условията за създаване на огнища.

В случаи и пациенти, при които се наблюдава растеж на ракови клетки в половите органи, като рак на гърдата или рак на простата, се действа с медикаменти, които са насочени към преустановяването на създаването на полови хормони (тестостерон при мъжете и естроген при жените).

Приемането и поставянето на тези лекарства в организма се извършва под лекарско наблюдение в определен период от време.

Кога се предписват кои лекарства

Имуносупресантите се изписват, когато имунната система проявява свръхчувствителност към активните съставки в лекарствените продукти. Други случаи на употреба имуносупресанти са, когато се наблюдава свръхповишено количество на левкоцити в кръвта, което може да е признак за развитието на ракови клетки.

В тези случаи тялото всъщност подхранва рака и се изисква външна реакция чрез употребата на медикаменти, които потискат създаването на левкоцити и бели кръвни телца.

Хормоналните лекарства се делят на два вида – такива, които прекратяват процесът по създаване на полови хормони, и такива, които подхранват и рестартират хормоналните процеси в организма. Приложението им зависи от стадия на раковите образования и точния им вид.

Т.нар анти-андрогени вещества се ползват при пациенти с намерени първични огнища в половите жлези като гърдите, матката или простатата. Други онколекарства, хормони и имуносупресори въздействат на организма по предвидим и точно определен начин, който се предвижда от назначилите терапевтичната медикаментоза лекари.

Защо да закупите вашите лекарства от AptekaMedea.bg

Аптека „Медея” е на първо място по посещаемост, консултации и продажби, защото нашата дейност помага на всички засегнати от рак. Чрез нас много болници и клиники за лечения на рак могат да се сдобият с висококачествени продукти на добра ценя, и чрез здравната каса дават изход на хиляди хора всеки ден.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах