Клечки за уши

Клечките за уши са изненадващо старо произведение на човешкия гений - най-старите могат да се датират от европейското средновековие. Дори тогава, този вид клечки са се използвали за премахването на излишната ушна кал или промиването на наранявания в тази нежна част от човешката анатомия.

Какво трябва да знаем за ползването на клечки за уши

От особен интерес е темата, свързана с начините на употреба на клечки за уши. Най-често задавания въпрос е това дали клечките за уши са реално безопасни за ползване като способ за прочистване на ухо, като реален отговор с медицинска подкрепа все още няма.

Истината зад клечките за уши, е че ако се ползват с внимание към сигналите, които тялото праща към мозъка, рисковете от нараняване на тъпанчето са минимални. Също както с всеки козметичен продукт, ако клечките се ползва внимателно, то тогава се намаляват рисковете, за които толкова много хора говорят.

Един от най-важните съвети, които можем да ви дадем, е това да не ползвате клечки за уши прекалено често, тъй като обирането на ушната кал от ухото може да бъде вредно за него. Самата ушна кал има за цел да овлажни и предпази ухото и нежното тъпанче от нараняване, изсъхване и като цяло от прах и мръсотия.

За това е препоръчително такъв вид клечки да се ползва не по-често от 3 дни един от друг, тъй като ежедневното ползване би довело до изсъхване и раздразнение на ушния канал. Важно е и да не допирате тъпанчето с подобен вид клечка, тъй като тя би натрупала и избутала защитната кал до критична маса, която не би мога да бъде премахната освен с промиване.

Какви видове клечки предлагаме тук

Тук ще намерите различни по направа, предназначение и състав клечки за уши, всички от които са минали независима проверка за качеството и състав на памучните върхове. Целта на AptekaMedea.bg е да улесни онлайн пазаруването ви на всевъзможни продукти за бита и дома, като няма домакинство без поне един пакет клечки за уши.

Реално предлагаме клечки за възрастни и бебета, като тези за малчугани са направени със специална геометрия на върховете, за да позволят по нежното и прецизно почистване на техните малки ушни канали.

Предлагаме и био-клечки за уши, чийто състав е на 100% биоразградим – всяка клечка е направена от бамбук, които се разгражда до 3 седмици след употреба.

Защо можете да имате доверие на селекцията на AptekaMedea.bg

Това, което ни прави правилното място за вас, е че подхождаме изключително педантично и прецизно към избора на всеки предложен тук продукт.

Като водещ онлайн магазин знаем, че хората с доверие към нас, заслужават този техен подход да бъде оправдан, за това и всеки направен от нас избор, следва модела на високото качество и достъпната цена.

Add to favorites Chicco детски клечки за уши с ограничител х 60 броя
5,69 лв.
Chicco детски клечки за уши с ограничител х 60 броя
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 50 оценки)
Add to favorites
1,59 лв.
Event хартиени клечки за уши х 200 броя
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 45 оценки)
Add to favorites
2,09 лв.
Event хартиени клечки за уши х 300 броя
Оценка на продукта
4.85 от 5 ( 46 оценки)
Add to favorites
3,29 лв.
Tipers клечки за уши биоразградими 200 + 100 броя
Оценка на продукта
4.80 от 5 ( 84 оценки)
Add to favorites
2,59 лв.
Био Планет бамбукови клечки за уши за бебета х 55 броя
Оценка на продукта
4.85 от 5 ( 66 оценки)
Add to favorites
2,59 лв.
Био Планет бамбукови клечки за уши за възрастни х 200 броя
Оценка на продукта
4.10 от 5 ( 74 оценки)
Add to favorites
1,59 лв.
КЛЕЧКИ ЗА УШИ ТИПЪРС ПЪЛНИТЕЛ 100БР
Оценка на продукта

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах