Подаграта е болест, която засяга над 20% от българското население, като много дори все още не са диагностицирани. Това е болестно състояние свързано с функцията на бъбреците и пряко засяга ставите и някои мускули, следствие на което могат да се образуват доста болезнени зони от тялото.

Затова учените разработват лекарства за подагра, които не само да облекчат симптомите, но дори да отстранят ефектите на натрупаните минерал в организма.

Какво представляват лекарствата за подагра

Лекарствата насочени към лечението на подагра се ползва да премахнат кристалните сформирования, които ексцесиите на минерали могат да образуват в тялото. Те също така се ползват да облекчат симптомите на камъни в бъбреците и други бъбречни проблеми именно поради излишъкът на конкретни видове вещества.

Това наслояване в организма на минерали се причинява заради прекомерното събиране на урит (пикочна киселина). При индивиди с прекомерно количество урит в кръвта, разграждането и отвеждането му може да стане невъзможно.

Точно тогава се използват лекарства за подагра, които съдържат фебуксостат, ензимни инхибитори или алопуринол. Те въздействат на организма като позволяват по-лесното освобождаване на пикочна киселина, което драстично намалява симптомите на бъбречна недостатъчност, болки в ставите и подуване на кожата.

Кога вашият лекар ще ви предпише тези лекарства

Ако изпитвате болки в ставите, има голяма вероятност това да е така, понеже тялото ви задържа прекалено много минерали и пикочна киселина. Това се получава при хора в напреднала възраст, но е възможно да се получи и при индивиди с наранена бъбречна функция.

В случай, че са ви изписали тази група от лекарства, е нужно преди това да има установена диагноза базирана на изследвания на бъбречната ви дейност. Тези лекарства могат да се използват като превантивна мярка и понякога като профилактично действие, което да намали вероятността за сформиранена камъни в бъбреците или други подобни кристални структури.

Те също така помагат при намаляване на кръвното налягане, затова е възможно да се ползват и при хора с оплаквания и симптоми на високо кръвно налягане. Основната им и главна функция е най-вече насочена към възвръщане на мобилност следствие на болка натрупана в ставите и сухожилията.

Защо няма по-добро място за пазаруване от AptekaMedea.bg

Това, което ни прави най-доброто място за пазаруване на лекарства, е гаранцията която можем да ви дадем за всяка таблетка. Ако се намират на нашите рафтове и можете да го намерите тук, това означава, че продуктът е минал проверката на нашите експерти.

Ние проверяваме клинични изследвания и становища от други страни по света, за да сме сигурни, че продуктите, които предлагаме на нашите български клиенти, са безопасни и ефективни.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах