Вертигото е състояние, при което се наблюдава гадене, световъртеж и замаяност следствие на дисбаланс във вътрешното ухо. Много често това се случва по време на пътуване на вода или със самолет, но преди да закупите подобен продукт, е важно той да ви бъде предписан от запознат с вашия случай лекар.

Как подобряват живота различните лекарства за вертиго

Вертигото, или световъртежът, може да има изключително подривен ефект на качеството на живот на един човек. То може да причини изключителен дискомфорт и неспособност за ходене поради нарушение на вътрешното усещане за баланс.

При симптоми на вертиго, е важно да се установи какво точно го причинява, тъй като така по-добре ще се прецени, кое точно лекарство е най-добре да бъде предписано. Наличните в тази категория за вертиго лекарства, можете да намерите всякакви продукти, които третират симптомите, но по различен начин.

Някои от тях съдържат антихистамини, които подпомагат абсорбцията и ефективността на основните съставки. Ако в клетките има прекомерно количество кислород, може да се приемат лекарства с активна съставка от групата на цинаризините, които имат седативен ефект и се приемат в определени количества.

Важно е и да се отбележи, че подобни вещества не се предписват на лица под 18 годишна възраст, тъй като могат да предизвикат неблагоприятни ефекти над черния им дроб.

Кога се изписват тези лечебни препарати

Тези лекарствени продукти за вертиго се изписват при наличието на симптоматика свързана с вертиго. Тяхното приложение зависи от причините за самите симптоми, като този клас лекарства не се изписват на хора с оплаквания като световъртеж породен от друг вид причини.

При наличие на калциев дисбаланс в организма или нарушение на вътрешното ухо, се предписват лекарства от класа на калциевите антагонисти. Това доправя движението и усвояването на калций в организма, което подобрява симптоматиката на вертиго.

За да се постигне наистина добър ефект, може да се препоръча и задружното приемане на дименхидринат, но много често това се прави с цинаризин при лекарства с двоен ефект. Така се получават възможно най-добрите ефекти за възможно най-кратко време като симптоматиката се атакува с два различни класа лекарства.

Защо винаги можете да имате доверие на AptekaMedea.bg

Причината да сме винаги точни е нашата педантичност и отдаденост на по-здравословния начин на живот. Ако вашият лекар ви е предписал лекарства за справяне с вертиго, то най-вероятно ще ги закупите от нас, тъй като разполагаме с подобаваща селекция, която да подпомогне лечението ви.

Не позволявайте на подобно състояние да пречи на ежедневието ви, вземете решението във вашите ръце и изберете правилното лекарство с рецепта от най-близката физическа аптека на AptekaMedea.bg.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах