Желязосъдържащи

В центъра на кръвоносната система стои кръвта. При нея има значение не само количеството, но и качеството на съдържанието ѝ, в това число и наличието на различни видове желязо и витамин В.

При намалено количество на желязо в кръвта, се създава опасност от намаляване на кръвните телца и развитие на изявена желязна анемия. За да се противодейства или третира желязната анемия, лекарите предписват желязосъдържащи лекарства.

Какво представляват желязосъдържащите лекарства

Желязосъдържащите лекарства са лекарствени продукти предназначени най-вече за третирането на липси на желязо в кръвта. Тяхната роля е както профилактична, така и като противодействие от развиване на желязна анемия.

Желязосъдържащите лекарства могат да се разделят на няколко основни вида спрямо тяхното специфични приложение и начина, по който третират анемията, а именно:

  • С успокоителен ефект над стомаха;
  • С леко-раздразнителен ефект над стомаха;
  • С бавно освобождаване на желязо в стомаха.

Като някои медикаменти са на основата на желязо-протеинов комплекс, за да не пречат на номиналната функция на стомашно-чревния тракт. Лекарствата с бавно освобождаване имат естествен механизъм, чрез който, в рамките на 6 часа, бавно освобождават желязото в стомаха.

Други лекарствени продукти съдържат железен фумарат и фолиева киселина, като функцията на фолиевата киселина и желязото в тялото, е да изграждат червени кръвни телца. Предоставени тук препарати не се използват да подканват тялото да създава червени кръвни телца, а да го снабдяват с нужните основни материали.

Защо са ви изписани желязосъдържащи лекарство

Много често, при бременни жени или пациенти с изявена анемия с дефицит на желязо, лекарите изписват именно желязосъдържащи препарати. Те подпомагат работата на организма като повишават количеството на основни строителни материали, от които той може да създаде нужните клетки.

Лекарствените продукти от този клас се прилагат спрямо вече налична кръвна картина, която показва понижените количества на желязо. Често подобен вид дефицит се третира най-напред с промяна в диетата, а след това с лекарства съдържащи желязо.

При бременните жени, поради непрестанното кръвообръщение и изграждане на тялото на плода, има често нужда от външно набавяне на желязо и витамин В комплекс в организма. Това се случва под лекарско предписание и по точен регламент изграден въз основа клиничното състояние на един пациент.

С какво AptekaMedea.bg се различава от другите аптеки

Това, което ни отличава от останалите е нашата отдаденост към непрестанно намиране на по-добро и по-качествени продукти, които все още не са налични в страната. Старанието ни да предоставим най-доброто и ефикасно лечение на всеки в нужда, ни направи най-търсената и доверена верига от аптеки в страната.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах