Остеопорозата е болестно състояние много често породено от дефицинт на витамин D и се изразява в загубата на плътност на костите. Други причини за остеопороза могат да включват края на менопауза и липсата на естроген в организма както и бъбречна остеодистрофия.

За да се противовъздейства и да се намали вероятността от изтъняване на костите, фармацевтичната индустрия създава най-различни лекарства за остеопороза.

Какво е въздействието на лекарствата за остеопороза

Когато тялото претърпява дефицит на витамин D, то също така губи значима част от наличния калций в кръвта. Това директно има отношение по абсорбацията на важния минерал в костите, което води до чупливост, крехкост и намаляване на костната структура и маса.

За да се противодейства на този дефицит, специално на дефицит на Витамин D3, се прилагат вещества като холекалциферол, както и други комплексни лекарствени групи съдържащи алендронова киселина. Те противодействат на дефицитът на костна маса и предотвратяват по-лесното счупване на костите.

Има два основни вида лекарства за остеопороза, такива с хормонални агенти, и такива без хормонални агенти. Хормоналните агенти противодействат на загубата на естроген следствие на менопауза, а нехормоналните агенти се насочват към прекратяването на дефицити на фосфати и калций.

Защо са ви изписани тези лекарства

Ако са ви изписали тези лекарства, най-вероятно са ви открили остеопороза, която може да е породена от стара възраст или загуба на ключови минерали в организма. Чрез помощта на хидроксивитамини като витамин D3 вашето тяло е способно отново да абсорбира нужните вещества, за да запази здравината и плътността на костната структура.

По този начин се намалява вероятност от травми, фрактури на костните структури, проблеми с гръбначния стълб, ставите и други неприятни последствия. Тази група лекарства идват предимно под формат на таблетки, и това е така, тъй като таблетките имат по-дълбок проникващ ефект.

Нужно е натрупване от поне 3 седмици, за да могат активните вещества да започнат обръщане на натрупаните дегенеративни процеси. При наличие на бъбречна остеодистрофия се прилагат лекарствени препарати способни да добавят дефицитните фосфати и калий в организма.

Заедно с тези лекарства трябва да е се приемат други продукти, които да омаловажат дефициращите органи. По този начин се подобрява работата на бъбречните стени и се позволява по-добра абсорбция на активните съставки като минерали и витамини нужни за костната ви структура.

Защо AptekaMedea.bg разполага точно с това, от което се нуждаете

Това, което ни прави първият избор на всеки втори човек в страната, е понеже тук всеки може да намери предписаните му лекарства. Наличието на толкова много лекарствени продукти се дължи на две основни неща – нашият опит в тази сфера, и връзките, които сме изградили през години.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах