Лекарства като тук предложените аналгетици са болкоуспокояващи лекарствени продукти с лек приспивателен ефект с често приложение при наличието на перифериална и неврологична болка. Те имат и успокояващ ефект и се продават само срещу лекарска рецепта и предписание.

Какво е приложението на аналгетиците

Аналгетиците имат общо приложение насочено към успокояването и лечението на болка в тялото. В някои от лечебните препарати има налично количество парацетамол, като често то се комбинира с други активни и пасивни съставки, за да се постигне по-силно обезболяване.

По лекарска преценка може да се предпише по-голяма или по-малка доза, като е важно да се следи функцията на бъбреците. Някои обезболяващи могат да имат страничен ефект като увеличено кръвно налягане, тъй като те намаляват съдовете на много места в тялото, в това число и мозъка, което е и причината за успокоителния ефект.

Не е препоръчително при или след приемане на подобни лечебни продукти да се консумира алкохол, тъй като това може да причини задух и да промени свойствата на самите активни съставки.

Приложението на този клас от аналгетици е при наличие на вегетативна симптоматика като безпокойство, трудно заспиване, болки в ставите и кръста, спазми и ниско кръвно налягане.

В кои случаи се предписват тези лекарства

Тези лекарства са предназначени да въздействат на организма като смаляват различни съдове и позволяват за намаляването на напрежението в организма. Общите случаи на приложение са при сърцебиене, тревога, загуба на сън и цялостен дискомфорт.

Има и продукти, които могат да се ползват и при наличието на топли вълни и болки при камъни в бъбреците. Ако страдате от подобен проблем, като камъни в бъбреците, или имате проблем с пикочоотвеждането, не е желателно да използвате подобни болкоуспокояващи, тъй като техните ефекти на съдовете в организма ще са противопоказателни.

Ако страдате от ниско кръвно, смаляването на кръвоносните съдове може да окаже облекчаващ ефект, но наличните тук продукти не са подходящи за терапевтична намеса. Обърнете се към кардиолог при наличие на дегенеративни сърдечни проблеми, особено ако се преминали операция на сърце.

Ако страдате от високо кръвно не е желателно да приемате аналгитици, тъй като тяхното функция ще бъде противопоказна на симптоматиката, от която страдате.

Винаги правилното решение – само на AptekaMedea.bg

За справяне с болката в тялото, безпокойството и нервни мисли, е нужно да се вземе бързо решение, за да се възстанови нормалното ежедневие. Тук на AptekaMedea.bg винаги можете да намерите подходящите продукти, които вашият лекар ви е предписал, като е задължително да следвате неговото предписание и дозировка.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах