Хормоните в човешкото тяло контролират изключително много процеси на организма – от асимилацията и абсорбацията на калий в костите, до развиване на клетките и реакции на имунната система. При поява на дисбаланс или при естественото прекратяване на синтеза на някои хормони, могат да настъпят неблагоприятни процеси.

Тези процеси се лекуват с така наречените хормонални терапии, в които се включват много от изложените тук продукти. Затова от AptekaMedea.bg направихме съобразена селекция на лекарствени продукти, за да може всеки от вас да откриете точно това, което неговият лекар е предписал.

Какво представляват хормоналните лекарства

Хормоналните лекарства представляват специализирана група от медикаменти предназначени за възстановяването на присъствието на женския полов хормон „естроген”. Те биват два основни вида:

  • Лекарства-заместители на естроген;
  • Индиректни заместители на ензими в тялото.

Основната разлика между тях, е че се фокусират върху възстановяването на различни хормони или ензими в тялото и това, че го правят по различен начин. Лекарствата-заместители често съдържат като активна съставка синтезиран, но идентичен до естествения, естроген.

Той позволява на тялото да продължи важни процеси в организма, които , ако бъдат нарушени, могат да доведат до следменопаузна остеопороза. Това е заболяване на костите, при което костната структура изтънява и прави фрактурите много по-вероятни.

Тук ще намерите и продукти, които помагат за сериозните и свирепи симптоми на предменопаузен синдром както и предместруални болки и дискомфорт. Особено полезни за премахването на неприятни и много сурови симптоми акцентиращи в краката и гърдите.

Кога могат да ви изпишат такива хормонални продукти

При наличието на доброкачествен карцином на гърдите, е възможно да бъдат изписани едно или повече от изложените на тази страница лекарства. Те помагат за възстановяването на номиналната функция на половите органи, в това число яйцеклетките, които са отговорни за производството на важни и значими ензими в организма.

Има налични лекарства, които са полезни при секвенционална хормонозаместителна терапия, което е терапия приложена при жени с подозиран естрогенов дефицит по време на менопауза. Това са специални видове препарати, чиято роля е да повлияят на човешкото тяло, като отговорят на дефицитът на естроген, най-вече при липсата на ендогенните естрогени.

Защо да се доверите на селекцията от AptekaMedea.bg

Когато имате нужда от помощ със здравето си, вие се обръщате към доверен професионалист, дали това е вашият лекар или фармацевт. За хиляди хора ние сме довереното място, защото те знаят, че тук могат да намерят точно това, което техният лекар им е предписал.

За да гарантираме качество на всеки продукт, без значение да става дима за хормонални терапии или други класове, ние правим щателна проверка преди да го предоставим в сайта или физическите ни локации.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах