Лекарствата от класа на наличните тук алфа-блокери се предписват на пациенти с високо кръвно налягане и при симптоми на уголемена простата. Целта им е да разширят кръвоносните съдове и да позволят за по-лесно отделяне на вещества, а при пациенти с хипертония (високо кръвно налягане) разширяват кръвоносните съдове и така облекчават симптомите и създадените от тях дискомфорт.

Какво представляват различните алфа-блокери

Алфа-блокерите са лекарства от групата на доксазосиновия мезилат, чиято функция в организма е да въздейства на конретни рецептори в тялото като така разшири кръвоносните съдове. По този начин се позволява да се облекчат симптомите на хипертонията или остра хронична хипертония.

За да се разбере дали е правилно да приемате подобни лекарствени препарати, е важно преди това да се консултирате с лекар, който е запознат с предишни и настоящи лечения с лекарства. Това важи за хора с оплаквания от високо кръвно, както и такива със симптоми на уголемена простата.

Алфа-блокерите реално блокират конкретни ензимни процеси в организма, като не позволяват на тялото да метаболизира вещества, които смаляват кръвоносните съдове. Изисква се натрупване от поне 1-2 седмици на доксазосинов мезилат в организма, за да се усетят ефекти за уголемена простата, и няколко дни за намаляване на кръвното налягане.

Точната продължителност на приемане трябва да се установи от лекуващия лекар, като задължително лекарствата се предписват и закупуват физически от място на AptekaMedea.bg.

Защо се прилагат в медицината те

Хипертонията е един от най-често разпространените болестни състояния в света – над 40% от световното население страда от симптомите на високо кръвно. Затова фармацевтичните компании и експерти създават лекарства с доксазосинов мезилат, тъй като той има благоприятен ефект над организма и подобрява кръвообращението в артериалната и венозна система.

При мъже, затрудненото отделяне на урина може да се дължи на много фактори, но един от най-често срещаните проблеми е уголемената простата. Лекарства от групата на различните алфа-блокери служат именно за уголемяване на съдовете в простата, за да се подпомогне отвеждането и отделянето на урина.

Задължително е, преди приемане, да се установи и наличието на други лекарствени препарати в организма, като за да се добие пълна представа, е необходимо да се направи токсикологично изследване или да се упоменат какви лекарства са приемани от пациента.

Винаги можете да имате доверие на AptekaMedea.bg

Много хора знаят името на Медея не защото имаме реклама по телевизията, а защото техните близки и приятели пазаруват от нас. Ако искате да сте едни от многото индивиди, които вече закупиха своите лекарства за сърдечно-съдова система с гаранция за качество, то тогава можете да го направите във всяка физическа аптека с лекарско предписание.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах