Медицински изделия

Медицината използва много и най-различни методи и способи не само за лекуване, но и за създаване на комфорт на лекуваните. В тази категория ще намерите различни по вид медицински изделия, които са предназначени за подпомагането на различни наложими медицински процедури в или извън болнични условия.

Какво е приложението на тези медицински изделия

Приложението на тези изделия цели да се обезопаси или подпомогне конкретна медицинска процедура като поставянето на катетър, ендоскоп или други инвазивни процедури. Има и продукти предназначени да действат като обезболяващ и антисептичен агент, чиято дозировка се прилага според препоръките на лекарско лице.

За да се разбере какво точно количество е добре да се приложи, за да се запазят функциите му и да въздейства то по предвидим начин, е нужно да се направи индивидуална консултация.

Тук разполагаме и с препарати и лечебни вещества, чиято роля е да позволят за по-лесен преход между външната среда и конкретна част от тялото, което да намали стреса над организма и самия пациент. Много често тези медицински изделия имат седитивен ефект с локален характер, които се прилагат само от медицинско лице или лекар.

Поради чувствителност проявени при повторно прилагане на катетри, се използват лубрикиращи, успокоителни и антисептични препарати, които да спомогнат изваждането и вкарването на катетри в пикочните канали.

Защо се ползват те в медицината

Приложението на този клас изделия се извършва, за да се намали травмата над организма и тялото, и за да се предотврати появата на инфекции при многократно или първо поставяне.

Поради тяхната важна роля при медицинските процедури, тези изделия се създават да бъдат възможно най-опазващи организма, така че дори да се установи абсорбация на вещества, те да не натежат на бъбреците или отделителната система.

Друга важна причина за прилагането на тези вещества, е за да се предотврати появата на тромбоцитни и агрегиращи ензими по чувствителни места на тялото. Тези вещества имат лек антибиотичен ефект, като самите активни съставки се проверяват и се преценя дали пациенти има свръхчувствителност към тях.

При наличие на подобни обстоятелства, се прилагат други методи за местно болкоуспокояване, което ще бъде предписано и приложено от завеждащото медицинско лице.

Гаранция за качество при всяка покупка от AptekaMedea.bg

Това, което ни превърна в първия избор на всеки българин нуждаещ се от качествени продукти, е безкомпромисната ни педантичност при избор и боравене с различни изделия направени за медицината. По този начин ние винаги можем да гарантираме, че това, което ще закупите е качествено, било е съхранявано правилно, и че има доказан ефект.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах