Раздразнение и инфекция в най-чувствителната част от женското тяло може не само да срине настроението, но и да засегне цялото ежедневие на една дама. Затова, когато настъпят такива неблагоприятни промени в тялото, е нужно да се вземат мерки с подобаващите вагинални лекарствени продукти.

За да улесним вашето пазаруване и да ви бъде по-лесно да намерите това, което гинекологът ви е предписал, от AptekaMedea.bg създадохме специална категория, само за този вид лекарства.

Какви вагинални лекарствени продукти ще намерите тук

Лекарствата за лечение на вагинални възпаления и инфекции се прилагат по два основни начина:

  • Като мазило;
  • Като таблетка.

Тези лечебни препарати често съдържат някакъв вид хормонален агент в много малки концентрации, за да запазят нормалната функция на вагината или влагалището. Тук има и продукти предназначени за третирането на чувствителност на гърдите, както е в случаите на доброкачествена мастопатия.

Предоставените тук лекарствени продукти могат да бъдат разделени на два основни вида:

  • Антибактериални без хормони;
  • Хормонални мазила и таблетки.

Това разделение е необходимо, тъй като за всеки проблем има поне два начина решение, като целта е една, но начините за постигането ѝ се разграничават значително. Всичко продукти се продават само срещу лекарско предписание – нашата препоръка е да говорите с вашия гинеколог за вашето лечение преди да започнете терапията.

Ролята на вагиналните лекарства при лечение

Женската репродуктивна система е в непрестанно търсене на баланс между бактериални набези, чистота и здравословна флора. За да се запази една вагина здрава, безболезнена и нераздразнена, е необходимо да се използват вещества, които подпомагат и подхранват кожата на тялото като цяло.

Такива вещества могат да бъдат естественият женски хормон естрадиол, чиято роля в организма е да поддържа жизнеността на кожата във влагалището. Прилагането на лекарствени продукти с естрадиол най-често е под формата на мазило с директно поставяне на засегнатите места.

То е с бавно освобождаване и се използва при хормонален недостатък на естествен естрадиол, при който може да се образува изтъняване на кожата, което да води до сърбежи и усещане на сухота. Следващата група вагинални лекарства са с прогестерон, които са лекарства служещи за подпомагане на половите контакти и увеличаване шансовете за забременяваме.

Когато имате нужда от сигурност избирате AptekaMedea.bg

Едно от най-приятните усещания, е когато човек има нужда от помощ и може да я получи лесно и без особено много притеснение. Именно това е ролята на аптека „Медея”, да доставя възможно най-качествените лекарствени продукти на добра цена – без риск от взимане на неправилното нещо или без усложнени процедури – бързо и лесно.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах