Четки за бръснене

Поддръжката на мъжкото лице, също като женското, изисква употребата на специфични продукти и инструменти, които не само улесняват тяхното действие, но и правят резултатите им осезаеми. В тази категория, екипът на AptekaMedea.bg ви предоставя едни от най-основните спомагателни инструменти за мъжа – четката за бръснене.

Съвети за поддръжка на различните четки за бръснене

Четките за бръснене са предназначени да улеснят създаването и нанасянето на пяна, което да подпомогне процеса на бръснене цялостно. Колкото по-фина е пяната, толкова по-дълбоко може да проникне тя под кожата, и така да я подготви за отстраняването на окосмяването.

Това прави различните четки за бръснене важна част от ритуала на бръснене на съвременния мъж, тъй като тя може да е разликата между раздразнената кожа или мекото избръсване.

Подобни продукти могат да бъдат ползвани и с вече готови пенливи кремове за бръснене, като тяхната роля е равномерно да нанесат продукта за бръснене по лицето. Така не се налага използването на голи ръце, което прави процеса по чист, а и значително по-прецизен, тъй като вече няма да има места с по-малко или повече пяна.

Един основен съвет при поддръжката на четки за бръснене е да се следи състоянието на космите, като при наличието на раздвояване или втвърдяване, е желателно да се замени четката с нова. За да се избегне втвърдяване на космите на четката е желателно тя да се накисне в хладка вода след употреба.

По този начин, космите на четката ще се освободят от пяната в основата си и ще се минимизира вероятността от втвърдяване или появата на плесен или мухъл. Желателно е и да се наблегне на изсъхването на самата четка, като доброто изплакване би трябвало да позволи на естествените косми да изсъхнат в рамките на няколко часа.

Оставете четката надолу, за да може естественият косъм да се изцеди естествено от водата и така процесът на изсъхване да се забърза значително.

Какви четки предлагаме тук

Има 2 основни вида четки за бръснене, които предлагаме – такива с естествен и такива с изкуствен косъм. Тези с изкуствен косъм са на по-достъпна цена, но за сметка на това нямат нежния допир, които естествените четки имат.

Естествените, от друга страна, могат да не са подходящи за хора, които имат алергични реакции към животинска козина – за тях се препоръчва да използват синтетични четки.

Освен по състав, четките се различават по дръжки, като едните са от синтетична смола, а другите от естествени материали.

Защо да закупите вашата козметика от AptekaMedea.bg

Медея се превърна в доверено име и дестинация за закупуване на всевъзможни козметични и медицински продукти. Това стана възможно благодарение на нашата отдаденост и педантичност по време на избора на всеки продукт – ако се намира на нашият сайт, значи можете да му имате доверие.

В момента няма налични артикули на тази страница

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах