Очите са едни от най-ценните, но и чувствителни органи в човешкото тяло. Информацията пристигаща в мозъка чрез очите се равнява на 40% от всичката сетивна информация, която имаме за света.

Затова е от особено голямо значение да ги предпазваме с правилните очни продукти. На тази страница от AptekaMedea.bg можете да намерите всичко нужно за грижата и поддръжката здрави и безболезнени очи, с гаранция за качество и безопасност на всеки препарат.

Какво третират наличните очни препарати

Очите на един човек могат да страдат от множество проблеми, от инфекции и възпаления до увеличено вътрешно налягане наречено „глаукома”. Поради нежната тъкан, която изгражда очите, единствения безопасен начин за нанасяне на лекарствен продукт без лекарска намеса е под формата на капки за очи.

Въпреки самопочистващите се мембрани на очните ябълки, понякога се случва прах или други предмети да наранят тази повърхност. При интрузия от чуждо тяло, едно от задължителните неща, за които всеки лекар ще ви предупреди, са инфекциите.

При опасност от инфекция, като пост-оперативна мярка, може да се наложи да използвате лекарствени препарати с противовъзпалителен ефект. Тук има препарати като левофлоксацин и дексаметазон, които извършват две основни функции.

Левофлоксацинът се ползва като антибиотично вещество, което съдържа флуорохинолони, чиято роля е да помогне на имунната система да се пребори с набезите на бактерии. Дексаметазонът има силно противовъзпалително влияние над лигавицата на очните ябълки, което намалява симптоми като сърбеж, болка, зачервяване и дращене при затваряне на очите.

Защо ви е изписал тези лекарства вашият лекар

Ако вашият личен лекар или друг специалист ви е предписал някое от тези лекарства, по всяка вероятност или ви предстои очен преглед, или имате инфекция на очите. В случаи, в които чужди предмети навлизат в структурата на окото, като прах или стружки от диск за рязане на метал, най-доброто противодействие за инфекция са наличните тук очнипродукти.

Обезболяващият ефект е особено важен по време на оперативно лечение, като това намалява дискомфорта от процедурата и позволява на лекуващото лице да ви помогнем по-пълноценно.

При глаукома, кампките с бринзоламид и инхибитори на карбоанхидразата могат да предоставят облекчаване на увеличеното вътреочно налягане. Така се намалява дискомфортът и се увеличава фокусиращата способност на окото.

Какво прави AptekaMedea.bg толкова търсена аптека

Това, което ни прави една от най-търсените и посещавани вериги от аптеки в България, е изобилието от качествени и доверени фармацевтични решения. Благодарение на нас, за първи път в историята на страната можете да намерите толкова много решения на едно място, без страх от закупуване на некачествен или опасен продукт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах