Плазмозаместители

Човешката кръв се състои от множество клетки наречени кръвни телца. Те сами по себе си не притежават тази флуидност, която позволява за лесното транспортиране на веществата, които тези тела носят – това е ролята на кръвната плазма.

Когато има дефицит в обема на кръвта в човешкото тяло, лекарите прилагат т.нар плазмозаместители, които могат да се добиват по биологичен или синтетичен път. В зависимост от клиничното състояние на един пациент, лекарите могат да приложат няколко различни вида заместители на плазмата, каквито можете да намерите на AptekaMedea.bg.

Какво представляват плазмозаместителите

Плазмозаместителите, както наименованието им може да подскаже, са специален клас лекарствени продукти, които се прилагат в процес на лечение или терапия. Тяхната роля е да обогатят кръвта или да третират открит дефицит на кръвна плазма в организма.

Те се делят на синтетични и биологични заместители, като синтетичните имат по-голяма наситеност на вещества от биологичните. Биологичните заместители се прилагат при пациенти с подозирана хипер-чувствителност към остатъчните вещества нужни за произвеждането на синтетични заместители на плазма.

Тези продукти се прилагат интравенозно по начин предписан от лекуващо лице. При тях има огромно значение каква е концентрацията на веществата, какъв е обемът и скоростта на вкарване в организма – прилагат се само под лекарско наблюдение.

Кога се прилагат плазмозаместители

Единственият ефикасен и признат начин за прилагане на плазмозаместители, е чрез вливане през вена. Това може да се направи с директна връзка с вената чрез система, или чрез абокат намиращ се на удобно за пациента и лекарите място.

Самото приложение на наличните тук продукти трябва да бъде съпътствано от лекарско становище и официални изследвания, които да показват необходимостта от добавяне към кръвния обем на един индивид.

Тези продукти се прилагат при нужда от подхранване или увеличаване на обема на кръвната течност на един пациент. Най-вече се използват при силна кръвозагуба или при наличие на ниски нива на левкоцити или бели кръвни телца.

Случаите на приложение могат да включват:

  • Окноболни пациенти с дефицит на кръвта;
  • При сериозно кръвозагуба;
  • При липса на белтъчини в кръвта;
  • При родилки;
  • При сериозен шок на организма следствие на травма.

Най-важното при приложението на подобни продукти, е да се следи за състоянието на пациента преди и след вливането. Процедури без лекарско предписание и присъствие не се препоръчват.

Защо да пазарувате от AptekaMedea.bg

Защото, когато търсите лекарства търсите решение, а не усложнение – затова избирате AptekaMedea. Тук можете да намерите сигурност и гаранция за произхода на предпочетените от вас лекарствени продукти, както и добра цена и приятно условия на пазаруване.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах