Кръвоносна система

Работата на кръвоносната система в човешкото тяло е в основата на добрия тонус, правилното превеждане на кислород и хранителни вещества, както и продължителен живот. Когато настъпят нарушения с клетките или функцията на една кръвоносна система, започват да се появяват усложнения със здравето и тонуса на организма.

С какви лекарства за кръвоносна система разполагаме

Лекарствата, предназначени за третиране на болестни състояние с начална точка кръвоносната система на човек, могат да се класифицират спрямо тяхната насоченост и функция. А именно:

  • Антаганости;
  • Антитромбоцитни;
  • Еластизиращи.

Като функцията им се определя от активното вещество, което може да се комбинира с други такива в един и същ препарат. За да се усети ефект над кръвоносната система, е нужно натрупване от поне 3 седмици строг регламент на прием предварително предписан от лекар.

Антагонистите, или по-точно лекарствата насочени към блокирането на действието на конкретни ензими в тялото, служат за прекратяване свиването на кръвоносните пътища. Това се постига с медикаменти съдържащи ангиотензин и диуретик като хидрохлоротиазид.

Тези продукти не само предотвратяват свиването на кръвоносните съдове, но също така позволяват за освобождаване на по-голямо количество урина, което също води до намаляване на кръвното налягане.

Антитромбоцитните вещества предотвратяват слепването на тромбоцитни клетки, като това е полезно както за хора претърпели инфаркт, така и пациенти с подозиран риск за инфаркт или инсулт.

Какво е медицинското приложение на лекарства за кръвоносна система

Приложението на този клас лекарства за кръвоносна система е главно под формата на филмирани таблетки. Те се приемат под специфичен регламент за продължителен период от време.

За да се определи коя група от лекарства ще служи на пациента най-добре, е важно да се направи както токсиколгична, така и кардиологична картина.

Ако страдате от хипертония, диабет или ниско кръвно, има голяма вероятност вашият лекар да ви изпише едно или повече от изложените тук лекарствени продукти. Добър пример за това са лекарствата съдържащи ацетилсалицилова киселина.

Те се комбинират изключително добре с други антитромботични средства, за да увеличат взаимната си ефикасност при предотвратяване на инфарктни състояния. В случай, че вече сте имали инфаркт, за вас ще се насрочи дългосрочна медикаментозна терапия, която цели намаляване рисковете от повторен инфаркт.

Защо AptekaMedea.bg разполага с това, от което се нуждаете

Причината да разполагаме с това, което вашият лекар ви е предписал, е понеже водим активна комуникация не само с фармацевтичните компании в България и по света, но и лекарите-специалисти. Така знаем, кое е най-полезно, кое има доказан ефект и кое е безопасно за проблеми с кръвоносната система на уязвим пациент.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах