Тамстерид 0,5мг./0,4мг., капсули х 30, Ecopharm

Прод.код 85561 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ЕКОФАРМ | ECOPHARM
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Тамстерид 0,5 mg/0,4 mg капсули, твърди

  • Лечение на умерено тежка до тежка симптоматика на доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).
  • Намаляване на риска от остро задържане на урината (ОЗУ) и хирургическа намеса при пациенти с умерено тежка до тежка симптоматика на ДПХ.

ЕФФармакотерапевтична група:

Алфа-адренорецепторни антагонисти, АТС код: G04CA52 Дутастерид/тамсулозин е комбинация от две лекарства: дутастерид, двоен инхибитор на 5 алфа-редуктазата (5 АРИ) и тамсулозинов хидрохлорид, антагонист на α1A и α1D-адренорецептори. Тези лекарства имат допълващи се механизми на действие, които бързо подобряват симптомите, потока на урината и намаляват риска от остра задръжка на урината (ОЗУ) и необходимостта от оперативна намеса за ДПХ. 

Механизъм на действие:

Дутастерид инхибира както тип 1, така и тип 2 изоензимите на 5 алфа-редуктазата, които отговарят за превръщането на тестостерона в дихидротестостерон (ДХТ).Тамсулозин се свързва селективно и компетитивно с постсинаптичните алфа1 адренорецептори, по-специално с подтип α1A и α1D. Това води до отпускане на гладката мускулатура на простатата и уретрата. Приблизително 75% от α1 рецепторите в простатата са от субтип α1A. Клиничните проучвания, разглеждащи комбинираната терапия с инхибитора на 5 алфа-редуктазата дутастерид и алфа1-адренергичния антагонист тамсулозин, показват значителни подобрения спрямо изходното ниво в сравнение с двата лекарствени продукта, приемани самостоятелно. Комбинирането на дутастерид и тамсулозин осигурява по-голямо подобрение на симптомите, в сравнение с всяка от съставките, приложена самостоятелно. След 2 години лечение комбинираната терапия е показала статистическо значимо средно подобрение на резултатите от сборовете на симптомите спрямо изходната стойност с -6,2 единици.ар мако

Дозировка:

Възрастни (включително пациенти в старческа възраст): Препоръчаната доза дутастерид/тамсулозин е една капсула (0,5 mg/0,4 mg) веднъж дневно. Където е уместно, дутастерид/тамсулозин може да се използва за заместване на съвместното приложение на дутастерид и тамсулозинов хидрохлорид при съществуваща терапия с двата лекарствени продукта с цел улесняване на лечението.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!