Account

ТРИРЕГОЛ 3 Х 21 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2932 / Тегло 0.20 кг.

Производител
ГЕДЕОН РИХТЕР
Марка
ГЕДЕОН РИХТЕР | GEDEON RICHTER
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Три-Регол обвити таблетки /

Tri-Regol coated tablets

етиннлестрадиол/левоноргестрел

ethinylestradiolAevortorgestrel

Важни неща, които трябва да се знаят за комбинираните хормонални контрацептнви (КХК):

-     Те са един от най-надеждните обратими методи на контрацепция, ако се използват правилно

-     Те леко повишават риска от получаване на кръвен съсирек във вените и артериите, особено през първата година или когато се започва отново прием на комбиниран хормонален контрацептив след прекъсване от 4 или повече седмици

-     Моля, бъдете внимателни и посетете лекаря си, ако смятате, че може да имате симптоми за наличие на кръвен съсирек (вж. точка 2 „Лекарството и кръвни съсиреци (тромбоза)”).

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

-     Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

-     Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

-     Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди.

-     Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

Какво съдържа тази листовка:

1.   Какво представлява Три-Регол и за какво се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да приемете Три-Регол

3.   Как да приемате Три-Регол

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате Три-Регол

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява Три-Регол и за какво се използва

Три-Регол се използва за предпазване от забременяване.

Три-Регол е комбиниран орален контрацептив, представител на групата лекарства, често наричани “таблетката”. Три-Регол съдържа два вида хормони: естроген (етинилестрадиол) и прогестаген (левоноргестрел). Тези хормони предотвратяват отделянето на яйцеклетка от яйчника всеки месец (овулация). Те също така водят до сгъстяване на секрета (мукус) в маточната шийка (цервикс) като го превръщат в трудно преодолима преграда за сперматозоидите, които не могат да достигнат яйцеклетката. Също така променят маточната лигавица, като я правят по-невъзприемчива за зрялата яйцеклетка.

Ако приемате таблетките правилно, лекарството е ефективно като обратима фopмj контрацепция. Въпреки това, някои обстоятелства могат да намалят ефективное таблетката или ще трябва да спрете приема на таблетките (вж. по-долу). В тези да не сте правили секс, използвайте допълнителни нехормонални методи за npi 

бременност (като кондоми или спермициди) по време на полов акт, за да се осигури ефективна контрацепция.

Три-Регол, подобно на други хормонални контрацептиви, няма да Ви предпази от инфекция с ХИВ (СПИН) и други предавани по полов път заболявания. Единствено кондомите могат да Ви предпазят в тези случаи.

2.   Какво трябва да знаете, вреди да приемете Три-Регол

Преди да започнете да приемате този продукт, ще трябва да бъдат проведени общи физически и гинекологични прегледи, за да бъде изключено потенциално опасно заболяване. По време на употребата на продукта се препоръчват редовни прегледи при лекар.

Не приемайте Три-Регол

-     ако имате (или някога сте имали) стенокардия (състояние, което причинява силна болка в гърдите и може да е първоначален признак на инфаркт) или преходна исхемична атака (ПИА - преходни симптоми на инсулт);

-     ако имате (или сте имали) вид мигрена, наречена „мигрена с аура“

-     ако имате диабет с увреждане на кръвоносните съдове

-     ако Вие или Ваши близки роднини сте страдали от заболявания, които повишават риска за образуване на кръвни съсиреци (вж. също точка „Лекарството и кръвни съсиреци (тромбоза)“)

-     ако имате високо кръвно налягане

-     ако имате или сте имали заболяване на кръвоносен съд в окото

-     ако Ви е известно, че имате нарушено съсирване на кръвта - например дефицит на протеин С, дефицит на протеин S, дефицит на антитромбин III или антифосфолипидни антитела

-     ако имате (или сте имали) възпаление на панкреаса (п&нкреатит)

-     ако имате или сте имали тежко чернодробно заболяване и черният Ви дроб все още не функционира нормално

-     ако имате злокачествен тумор, който се индуцира от полови хормони като рак на гърдата, рак на лигавицата на матката (ендометриум) или някои типове рак на матката

-     ако имате или сте имали тумор на черния дроб

-     ако имате необичайно кървене от влагалището

-     ако сте алергични към левоноргестрел или етинилестрадиол, или към някоя от другите съставки на това лекарство (изброени в точка б)

Ако някое от тези състояния настъпи, докато приемате Три-Регол, спрете приема на таблетките и уведомете Вашия лекар незабавно. През това време използвайте друг метод на контрацепция, като например кондом или диафрагма заедно със спермициден крем.

Употребата на хормонални контрацептиви може да бъде свързана с повишен риск от някои заболявания (като тромбоемболизъм, миокарден инфаркт и инсулт). Този риск се повишава с напредване на възрастта (над 35 години) и при редовни пушачи. Затова силно се препоръчва на жени над 35-годишна възраст да спрат да пушат.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Три-Регол.

Необичайно кървене (зацапване или пробивно кървене) може да се появи докато Регол, особено през първите три месеца. Ако необичайното кървене продължи след редовни менструални периоди, трябва да спрете да приемате Три-Регол, д нехормонален метод за контрацепция и да говорите с Вашия лекар.

Лекарството и кръвни съсирени (тромбоза)

Кръвни съсиреци във вената (венозна тромбоза)

Употребата на комбинирана таблетка, включително Три-Регол, повишава риска от развитие на венозна тромбоза (образуване на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове) при жени в сравнение с тези, които не са приемали никакви (контрацептиви) таблетки.

Рискът от венозна тромбоза при жени, използващи комбинирани хапчета се повишава:

-     с напредване на възрастта

-     ако Вие или Ваши близки роднини сте имали кръвни съсиреци (тромбоза) в крака, белия дроб или в други органи в млада възраст

-     ако сте с наднормено тегло (индекс на телесната маса над 30 kg/m2)

ако се налага да Ви оперират, ако сте обездвижени от дълго време или ако сте претърпели сериозен инцидент. Важно е да информирате Вашия лекар предварително, че използвате Три-Регол, тъй като приема на контрацептиви може да трябва да се спре. Вашият лекар ще Ви каже кога да започнете да приемате Три-Регол отново. Това обикновено е около две седмици след като започнете да се движите отново.

-     при възможен повърхностен тромбофлебит (възпаление на вената, дължащо се на кръвен съсирек във вената, точно под повърхността на кожата) и варикозни вени (подуване и разширяване на вени, което се забелязва особено по краката).

Кръвен съсирек в артерията Ви (артериална тромбоза)

Употребата на комбинирани хапчета е свързана с повишаване на риска от артериална тромбоза (обструкция на артерията), например в кръвоносните съдове на сърцето (сърдечен удар) или в мозъка (инсулт).

1 от артериална тромбоза при жени, използващи комбинирани хапчета се повишав с напредване на възрастта.

ако пушите (редовното пушене и напредването на възрастта повишават допълните.

риска, особено при жени над 35 години). Силно се препоръчва да спрете да пушите.

използвате Три-Регол, особено ако сте на възраст над 35 години,

ако имате високо ниво на мазнини в кръвта (холестерол или триглицериди)

ако имате високо кръвно налягане

ако имате мигрена

ако имате проблеми със сърцето (нарушение на клапите, нарушение на сърдечния ритъм)

Трябва да се свържете с Вашия лекар веднага, ако някой от симптомите на кръвен съсирек се появи. Вашият лекар ще реши дали да спрете приема на лекарството и дали да започнете антитромболитично лечение (предпазване от образуване на кръвни съсиреци).

омите на венозна или артериална тромбоза могат да включват:

силна болка от едната страна и/или оток в долните крайници

внезапна остра болка в областта на гърдите, която може да обхване лявата Ви ръка

внезапен задух

внезапна кашлица без видима причина

всяко необичайно, силно или продължително главоболие или влошаване на мигрена внезапна промяна в зрението внезапни промени в слуха или проблеми с говора виене на свят

гърчове (епилептични припадъци)

слабост или скованост в едната половина на тялото или цялото тяло

затруднение при движение (известно като моторни нарушения) силна болка в корема (известна като „остър корем“)

Таблетката и ракът

Някои епидемиологични проучвания съобщават за повишен риск от рак на шийката на матката при жени, използващи перорални контрацептиви продължително време, но има противоречия относно степента, до която тези открития не се дължат на сексуалното поведение или на други фактори като човешкия папиломен вирус (HPV).

При всяка жена има риск от рак на гърдата независимо дали приема таблетки. Ракът на гърдата се открива малко по-често при жени, които приемат таблетки, отколкото при жени на същата възраст, които не приемат таблетки. Ако жената спре да използва таблетки, това води до намаляване на риска, така че 10 години след спиране приема на таблетките, рискът за откриване на рак на гърдата е същия като при жени, които никога не са приемали таблетки. Не е сигурно дали таблетката води до повишен риск от рак на гърдата. Това може да се дължи на факта, че жени, приемащи таблетки, се изследват по-често (напр. гинекологични прегледи, самоизследване на гърдите и др.), като така ракът на гърдата се открива по-рано.

Рядко, използването на таблетката може да доведе до доброкачествен тумор на черния дроб.

Много рядко, таблетките се свързват с някои форми на злокачествени тумори на черния дроб

(рак) при жени, използващи таблетките продължително време. Чернодробните тумори могат да

доведат до жи вото-застрашаващи кръвоизливи в коремната кухина (кървене в корема). Затова,

ако болка в горната част на корема не премине скоро, кажете на Вашия лекар.

Други заболявалия

-     Ако Вие или някой Ваш близък роднина има висок холеСтерол или високи нива на мазнини (триглицериди) в кръвта, употребата на перорални контрацептиви може да повиши риска от възпаление на панкреаса (панкреатит).

-     Може да се появи леко повишаване на кръвното налягане

-     Може да се наблюдава поява или влошаване на следните заболявалия: жълтеница и/или сърбеж, свързан със запушване или потискане на жлъчния поток (холестатичен иктер); камъни в жлъчката (холестаза); нарушаване на метаболизма на кръвните пигменти (порфирия); автоимунно кожно заболяване, придружено с обриви във формата на пеперуда (системен лупус еритематозус); заболяване на кръвта, което уврежда бъбреците (хемолитичен уремичен синдром); хорея на Сиденхам (хорея минор); мехури, свързани с вирусна инфекция, която може да рецидивира по време на бременност (гестационен херпес); отосклероза, свързана със загуба на слуха (необичайно израстване на кост в средното ухо, което може да причини загуба на слух).

-     Ако имате наследствен ангионевротичен оток, лекарствата, съдържащи естрогени могат да индуцират или влошат симптомите на ангионевротичен оток. Ако получите симптоми на ангионевротичен оток (като подуване на лицето, езика и/или гърлото и/или затруднение при преглъщане и обриви, заедно с оток), отидете веднага при лекар. Остро или хронично нарушение на чернодробната функция или жълтеница, могат да наложат прекратяване приема на перорални контрацептиви, докато чернодробните функционални показатели се върнат до нормални стойности.

-     В случай на промяна на нивата на кръвната захар, е необходимо внимателно проследяване на нивата на кръвна захар.

-     Възможна е поява на болест на Крон и хронично възпалително заболяване на дебелото черво (улцеративен колит).

-     Ако сте склонни да имате кафяви петна по кожата (хлоазма), трябва да избягвате излагането на директна слънчева или ултравиолетова светлина, докато приемате таблетката. Особено е важно за жени, които са имали такива петна по време на предишна бременност (особено по лицето).

-     Влошаване на депресия и епилепсия е съобщавано при употреба на nepopj контрацептиви. 

Нередовно кървене

Както при всички перорални контрацептиви може да се появи необичайно кървене (зацапване или пробивно кървене), особено през първите месеци на употреба. Менструалните интервали се адаптират за три цикъла. Ако необичайното кървене продължи или се появи след предишни редовни цикли, трябва да се свържете с Вашия лекар.

При някои жени може да не се появи отпадно кървене по време на интервала без прием на таблетки. Ако пероралният контрацептив е приеман според инструкциите, е малко вероятно да сте бременна. Ако пероралният контрацептив не е приеман според тези инструкции, преди първото пропуснато отпадно кървене или ако две отпадни кръвотечения липсват, трябва да бъде изключена бременност преди да се продължи приема на пероралния контрацептив.

Други лекарства и Т рн-Регол

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Също така съобщете на всеки лекар или стоматолог, който Ви предписва друго лекарство, че използвате Три-Регол. Те могат да Ви кажат дали е необходимо да предприемете допълнителни контрацептивни мерки (например кондоми) и ако това е нужно - за какъв период от време, или може да е необходимо да се промени дозата на другите лекарства, които използвате.

Някои лекарства могат да окажат влияние върху кръвните стойности на Три-Регол и да го направят по-слабо ефективен при предпазване от забременнване, или да причинят неочаквано кървене. Това са лекарства, използвани за лечение на

епилепсия (напр. барбитурати, карбамазепин, фенитоин, примидон, фелбамат, окскарбазепин, топирамат), туберкулоза (напр. рифампицин),

вирусни инфекци с ХИВ и хепатит С (така наречени протеазни инхибитори и ненуклеозидни инхибитори на обратната транскриптаза, като ритонавир, невирапин, ефавиренц)

гъбични инфекции (напр. гризеовулвин);

повишаване на кръвното налягане в белодробните съдове (бозентан), билковото лекарство жълт кантарион (Hypericumperforatum). Ако искате да използвате билкови продукти, съдържащи жълт кантарион, докато приемате Три-Регол, първо трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Три-Регол може да повлияе ефикасността на други лекарства, например:

циклоспорин (лекарство, използвано за потискане на гькалното отхвърляне след трансплантация),

ламотрижин (антиепилептично лекарство, това може да доведе до повишена честота на припадъци).

тизанидин (лекарство, използвано за лечение на мускулни спазми), левотироксин (лекарство, използвано за лечение на хормонален дефицит)

Тролеандомицин (антибиотик) може да повиши риска от чернодробна холестаза (увреждане на жлъчния поток) по време на едновременно приложение с комбинирани перорални контрацептиви.

Преди да Ви бъдат направени лабораторни изследвания

Уведомете Вашия лекар или лаборантите, че приемате таблетката, тъй като пероралните контрацептиви могат да повлияят резултатите от някои тестове.

Три-Регол с храна и напитки

Няма специални инструкции за прием на храна и напитки, докато използвате Тр

Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

До сега няма окончателни доказателства за повишен риск за вродени дефекти при деца, родени от жени, които са приемали контрацептивни лекарства в ранна бременност. Въпреки това, не трябва да се приемат перорални контрацептиви по време на бременност и възможността за бременност трябва да бъде изключена при първа липса на отпадно кървене, ако таблетките не са били приемани според инструкциите. Употребата на таблетките трябва да бъде отложена, докато се изключи бременност.

Малки количества от активното вещество се екскретира в кърмата и някои нежелани реакции са съобщавани при бебета. Затова употребата на комбинирани перорални контрацептиви не се препоръчва преди пълно прекратяване на кърменето.

офиране и работа с машини

Три-Регол няма или има незначително въздействие върху способността за шофиране и работа с машини.

Три-Регол съдържа лактоза и захароза

Всяка таблетка съдържа 33 mg лактоза (млечна захар) и 22,013 mg захар. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете това лекарство.

3.   Как да приемате Три-Регол

Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дневно трябва да се приема една обвита таблетка, ако е възможно по едно и също време на деня, в продължение на 21 дни. Като следвате посоката на стрелките отпечатани на опаковката, Вие трябва да приемате една таблетка всеки ден, като вземате първо б розови таблетки, после 5 бели таблетки, а накрая 10 таблетки цвят охра, докато опаковката свърши. Следващите 7 дни не трябва да приемате таблетки. По време на 7-дневния период без прием на таблетки, на 2*“ или З‘ня ден ще имате отпадно кървене подобно на менструация, т.е. „месечен цикъл“.

Започнете Вашата следваща опаковка на 8'*“ ден (след 7-дневния период без прием на таблетки), дори и ако кървенето не е приключило. Докато приемате таблетките правилно, Вие ще започвате нова опаковка през един и същи ден от седмицата, а Вашият месечен цикъл ще започва винаги в един и същи ден от месеца.

Вие трябва да приемате Вашата таблетка по едно и също време всеки ден. Може да Ви е най- лесно да ги приемате сутрин или преди лягане вечер.

Поглъщайте всяка таблетка цяла, ако е необходимо с вода.

Начало на първата опаковка Три-Регол

Когато през преходния месец не е използван хормонален контрацептив Приемете първата таблетка на първия ден от Вашия цикъл. Първият ден на Вашия цикъл е денят, когато започва кървенето.. Следвайте посоката на стрелките, като продължите да приемате една таблетка всеки ден, докато опаковката свърши.

Ако започнете приема на Три-Регол на 2'1" до 7 ИЯ ден на Вашия цикъл, Вие трябв използвате също и друг метод за контрацепция като кондом или спермициди пр седем дни на прием на таблетките, но това се отнася само за първата опаковка. 

Вие не трябва да прилагате други форми на контрацепция по време на седем дневната пауза, при условие че сте приемали 21 таблетки правилно и започнете навреме следващата опаковка.

Преминаване към Три-Регол от друг комбиниран хормонален контрацептив Препоръчва се Три-Регол да се започне на първия ден след периода без прием на таблетки след свършване на опаковката от предишното Ви лекарство (или след приема на последната неактивна таблетка на предишното Ви лекарство).

Преминаване към Три-Регол от продукт, съдържащ само прогестерон (мини таблетка, инжекция, имплант или вътре маточна система)

Може да спрете приема на таблетки, съдържащи само прогестоген (мини таблетки) по всяко време и да започнете да приемате Три-Регол обвити таблетки на следващия ден в обичайното време. Но за да бъдете сигурни, използвайте допълнителни предпазни средства (като кондоми или спермициди) по време на полов акт през първите 7 дни, през които приемате таблетките.

Ако сте използвали инжекция или имплант (контрацептив поставян под кожата) или вътрематочна система с хормона прогестоген, Вие може да започнете да приемате Три-Регол обвити таблетки на деня след деня, в който е трябвало да се постави следващата инжекция или вътрематочната система е премахната. Въпреки това, Вие трябва да използвате друг метод на контрацепция (като кондоми или спермициди) по време на полов акт или през първите 7 дни на прием на лекарството.

Започване на Три-Регол след раждане, помятане ши аборт

След раждане, аборт или помятане, Вашият лекар трябва да Ви посъветва относно приема на контрацептивни таблетки. Вие може да започнете приема на Три-Регол незабавно след помятане или след прекаран аборт през първите три месеца от бременността. В тези случаи не е необходимо да предприемате допълнителни контрацептивни мерки.

Ако сте преживели раждане или аборт през вторите три месеца от бременността и не кърмите, Вие може да започнете приема на Три-Регол 28 дни след раждането, помятането или след прекарания аборт. Въпреки това, трябва да вземете допълнителни предпазни мерки (като кондоми или спермициди) при полов акт през първите 7 дни, през които приемате таблетките.

Ако сте приели повече от необходимата доза Три-Регол

Ако приемете по-голям брой таблетки Три-Регол отколкото трябва, малко вероятно е това да Ви навреди, но е възможно да се почувствате зле, да Ви прилошее или да получите вагинално кървене. Ако получите някои от тези симптоми, трябва да уведомите Вашия лекар, който може да Ви посъветва какво да предприемете, ако това е необходимо.

Ако забравите да приемете Три-Регол

Ако е пропусната една таблетка, но не са минали повече от 12 часа, Вие трябва да приемете таблетката веднага след като си спомните. Вземете следващата таблетка в обичайното време.

Ако е пропусната една таблетка, но са минали повече от 12 часа или ако е пропусната повече от една таблетка, надеждността на таблетката може да бъде намалена. Трябва да приемете последната пропусната таблетка веднага възможно най-скоро след като си спомните, дори и това да означава, че трябва да приемете 2 таблетки в един ден. След това трябва да продължите да приемате таблетките в обичайното време. През следващите 7 дни трябва да се вземат допълнителни контрацептивни мерки (като кондоми или диафрагма плюс спермициди).

Ако са останали по-малко от 7 таблетки в настоящата опаковка, трябва да започнете приема на следващата опаковка веднага след като приемете последната таблетка от настоящата опако] което означава да няма пауза между двете опаковки. В този случай не трябва да се о* отпадно кървене преди да свърши втората опаковка, въпреки това може да се появ] или пробивно кървене. Ако не се появи отпадно кървене след свършването на в' 

опаковка» посъветвайте се с Вашия лекар, за да се изключи бременност преди да продължите да приемате таблетките.

В случай на повръщане и диария

Ако повърнете в рамките на 4 часа след приема на таблетките» Вашето тяло може да не е абсорбирало активните вещества в таблетката, което е подобно на пропускане на таблетка. В този случай трябва да се следват съветите относно пропусната таблетка, описани по-горе. Препоръчително е да приемете допълнителна таблетка от друга опаковка. Диарията може да понижи също абсорбцията на Три-Регол. В случай на продължителна, тежка форма на диария, се препоръчва приложението на допълнителни нехормонални методи на контрацепция.

Как да отложите менструалното кървене

За да отложите менструалното кървене, трябва да започнете да приемате таблетките в цвят охра от нова опаковка на Три-Регол в деня след завършване на настоящата опаковка» без да има пауза между двете опаковки. Изместването на менструалното кървене може да продължи толкова дълго време, колкото желаете, но не повече от 10 дни (зависи от това колко таблетки са приети от втората опаковка). По време на периода на изместването може да се появи кървене или зацапване. Редовният прием на Три-Регол може да бъде възстановен след обичайния интервал от 7 дни без прием на таблетки след приема на втората опаковка.

Ако сте спрели приема на Три-РеголМоже да спрете приема на Три-Регол по всяко време. Ако спрете приема на Три-Регол, за да имате бебе, използвайте друг метод на контрацепция, докато имате естествен цикъл. По този начин Вашият лекар ще може по-лесно да каже кога ще се роди Вашето бебе.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство» попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Повишен риск от образуване на кръвни съсиреци във вената (венозна тромбоемболия (ВТЕ)) или кръвни съсиреци в артерията (артериална тромбоемболия (АТЕ)) е налице при всички жени, приемащи комбинирани хормонални контрацептиви. За по-подробна информация относно различните рискове, свързани с употребата на комбинирани хормонални контрацептиви, моля, вижте точка 2 „Какво трябва да знаете, преди да приемете Три-Регол“.

Нежеланите реакции от следния списък са свързани с употребата на Три-Регол:

Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 човека) : главоболие, пробивно кървене, зацапване между менструалните цикли.

Чести (могат да засегнат до 1 на 10 човека): вагинални инфекции, напр. гъбична инфекция» депресия, промени в настроението, нервност» виене на свят, гадене, болка в стомаха, пъпки, болки в гърдите, чувствителност на гърдите, подуване и секреция на гърдите, болезнено кървене, промени в характера и количеството на вагиналния секрет, липса на менструално кървене, увеличаване на телесното тегло.

Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 човека): задръжка на течности (оток), проме апетита, загуба на интерес към секса, мигрена, високо кръвно налягане, повръщане обриви, уртики, кафяви петна по лицето и тялото (хлоазма), увеличено окосмявай

уголемяване на гърдите, промени в серумните нива на липидите, включително хипертриглицеридемия.

Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 човека): реакции на свръхчувствителност, която може да причини сърдечен арест или респираторен арест, обостряне на автоимунно заболяване (системен лупус еритематозус - СЛЕ), нарушение на нивата на кръвната захар, повишено либидо, дразнене на очите (когато носите контактни лещи), общо нарушение на ухото и лабиринта, влошаване на варикозни вени, стомашно-чревни нарушения, жълтеница, кожни заболявания (еритема мултиформе (характеризира се с обрив със зачервяване около точки или възпаление), еритема нодозум (характеризира се с болезнени зачервени кожни нодули)). Понижаване на серумните нива на фолиева киселина, загуба на телесно тегло. Обостряне на варикозни вени.

Увреждащи кръвни съсиреци във вените или артериите, например:

Крака или ходило (т.е. ДВТ)

Белия дроб (т.е. БЕ)

Сърдечен удар Инсулт

Мини инсулт или временни симптоми подобни на инсулт, известни като преходна исхемична атака

Кръвни съсиреци в черния дроб, стомаха/червата, бъбреците или очите.

Вероятността да имате кръвен съсирек е по-висока, ако имате други състояния, които повишават този риск (вж. точка 2 за по-подробна информация за състоянията, които повишават риска от кръвни съсиреци и симптомите на кръвен съсирек).

Много редкн (могат да засегнат до 1 на 10 000 човека): чернодробни тумори, обостряне на порфирия, обостряне на заболявания на нервната система (хорея), възпаление на очния нерв, кръвни съсиреци в кръвоносните съдове на очите, възпаление на панкреаса, заболяване на жлъчката, кръвно заболяване, наречено хемолитичен уремичен синдром (заболяване, при което кръвни съсиреци могат да доведат до бъбречна недостатъчност).

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София, тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.be. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.   Как да съхранявате Три-Регол

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.

Не използвайте това лекарство след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката след „Годен до:“. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате, мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката н допълнителна информация 

Какво съдържа Три-Регол

Всяка блистерна опаковка таблетки съдържа следните активни вещества:

6 розови таблетки: всяка таблетка съдържа 50 микрограма левоноргестрел (levonorgestrel) и 30 микрограма етинилестрадиол (ethinylestradiol)

5 бели таблетки: всяка таблетка съдържа 75 микрограма левоноргестрел (levonorgestrel) и 40 микрограма етинилестрадиол (ethinylestradiol)

10 жълти таблетки: всяка таблетка съдържа 125 микрограма левоноргестрел (levonorgestrel) и 30 микрограма етинилестрадиол (ethinylestradiol)

Другите съставки са:

Розови таблетки:

Сърцевина: силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат; талк; царевично нишесте; лактоза монохидрат;

Покритие: кармелоза натрий; повидон К30; Макрогол; коповидон; калциев карбонат; захароза; железен оксид червен (Е 172); титанов диоксид (Е171).

Бели таблетки:

Сърцевина: силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат; талк; царевично нишесте; лактоза монохидрат;

Покритие: кармелоза натрий; повидон К30; Макрогол; коповидон; калциев карбонат; захароза; титанов диоксид (Е171).

Жълти таблетки:

Сърцевина: силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат; талк; царевично нишесте; лактоза монохидрат;

Покритие: кармелоза натрий; повидон К30; Макрогол; коповидон; калциев карбонат; захароза; железен оксид жълт (Е 172); титанов диоксид (Е171).

Външен вид на таблетките:

Розови, светли, двойноизпъкнали, кръгли таблетки.

Бели, светли, двойноизпъкнали, кръгли таблетки.

С цвят охра, светли, двойноизпъкнали, кръгли таблетки.

Как изглежда Три-Регол и какво съдържа опаковката

Опаковка:

Алуминиев PVC/PVDC блистер.

Всеки блистер съдържа 21 таблетки (6 розови таблетки, 5 бели таблетки и 10 жълти таблетки). Опаковка: 3x21 обвити таблетки

Притежател на разрешението за употреба и производител:

Gedeon Richter Pic.

1103 Budapest Gy6mr6i ut 19-21.

Унгария

Дата на последно преразглеждане на листовката:

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!