Account

ЛОГЕСТ ТБ Х 21

Прод.код 3401 / Тегло 0.20 кг.

Производител
БАЙЕР
Марка
БАЙЕР | BAYER
Оценка на продукта
3.00 от 5 ( 1 оценка)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

LOGEST ЛОГЕСТ
 
 

Информация за пациента

Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да използвате Логест.

• Пазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

• В нея има информация за ползата и риска при употреба на орални контрацептиви, както и указанията как да използвате правилно Логест и в какви случаи да уведомявате Вашия лекар за здравословното Ви състояние. Ако имате някакви въпроси или се нуждаете от още съвети обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

• Това лекарствено средство е предписано лично на Вас и не бива да го давате на други хора. То може да им навреди.

 

В тази листовка:

1. Какво представлява Логест?............................................................2

2. Кога не трябва да употребявате Логест?.......................................2

3. Какво трябва да знаете преди да употребявате Логест?..............3

4. Кога трябва да се свържете с Вашия лекар?..................................6

5. Как да употребявате Логест?...........................................................6

6. Какви нежелани реакции могат да се проявят при употреба на Логест?...................................................................................10

7. Още за контрацептивните таблетки.................................................11

8. Условия за съхранение......................................................................11

 

 

Името на Вашата контрацептивна таблетка е

LOGEST ЛОГЕСТ

 

Състав

Активни съставки: ethinyIestradioI/O.02 mg/ gestodene/0.075 mg/

Помощни съставки:
лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон 25 000, магнезиев стеарат, сукроза, повидон 700 000, макрогол 6000, калциев карбонат, талк, монтангликолов восък.

 

ител на разрешителното за употреба

Schering AG,
D-13342 Berlin Muellerstrasse 170-178 Germany

 

Производител

Schering AG,
D-13342 Berlin Muellerstrasse 170-178 Germany
Schering S.A.
Rue de Toufflers Z.I. de Roubaix_Est, 59390 Lys Lez Lannoy- France

 

1. Какво представлява Логест?

Състав и тип на таблетките

Логест е комбиниран орален контрацептив/ "комбинирана таблетка"/. Всяка таблетка съдържа малко количество от 2 различни женски хормонаТова са гестоден /прогестоген/ и етинилестрадиол /естроген/. Тъй като количеството на хормоните е малко, Логест се счита за орален контрацептив с ниска концентрация. Тъй като във всяка таблетка от опаковката се съдържат едни и същи хормони в една и съща концентрация той е монофазен комбиниран орален контрацептив.

Защо използвате Логест ?

За предпазване от бремент.

Оралните контрацептиви са много ефективни за контрол на раждаемостта. Когато се приемат правилно /без пропускане на таблетки/ шансът да се забременее е много малък.

 

Опаковка и таблетки

Логест се предлага в блистерна опаковка съдържаща 21 таблетки. Логест таблетки се предлага в блистерна опаковка, съставена от прозрачен филм от поливинил хлорид и алуминиево метализирано фолио/ горещо пресовано /.

Таблетките са биконвексни, кръгли, 5 mm в диаметър.

 

2. Кога не трябва да употребявате Логест ?

Не използвайте комбинирани контрацептивни таблетки, ако страдате от болестите изброени по-долу. Уведомете Вашия лекар за това преди да започнете употребата на Логест. Вашият лекар може да Ви посъветва да използвате друг тип контрацептивни таблетки или друг не-хормонален метод за предпазване от бремент.

*Ако имате или сте имали някога смущения в кръвообращението: по-специално състоянията свързани с тромбоза /образуването на кръвен съсирек/ в кръвоните съдове на краката /дълбока венозна тромбоза/, белите дробове /пулмонарен емболизъм/, сърцето /инфаркт/ или в други части на тялото / Виж "Контрацептивни таблетки и тромбоза"/.

* Ако имате или сте имали някога удар / причинен от кръвен съсирек или разкъсване на кръвоен съд в мозъка /.

* Ако страдате или сте страдали от болестни състояния, които могат да бъдат първи признаци на сърдечен инфаркт/ангина пекторис или в гърдите/ или удар /напр. преходен исхемичен пристъп или малък обратим удар/. 

* Ако имате анамнеза за мигрена протичаща със зрителни нарушения, речево разстройство или слабост или изтръпване в някоя част на тялото.

* Ако боледувате от захарен диабет с увреждане на кръвоните съдове.

* Ако имате жълтеница /пожълтяване на кожата/ или тежко чернодробно заболяване.

* Ако имате или сте имали рак, растежа на който се влияе от половите хормони /напр. на гърдата или на половите органи/.

* Ако имате или сте имали доброкачествен или злокачествен тумор на черния дроб.

* Ако получавате необяснимо вагинално кървене.

* Ако сте бременна или смятате, че сте бременна.

* Ако сте свръхчувствителна /алергична/ към етинилестрадиол или гестоден, или някоя от другите съставки на Логест.

Ако някое от тези състояния се появи за пръв път докато използвате Логест , прекратете веднага приема и се консултирайте с Вашия лекар. Междувременно използвайте нехормонални контрацептивни методи. Виж също и "Общи бележки".

 

3. Какво трябва да знаете преди да употребявате Логест ?

В тази листовка са описани различни ситуации, при които трябва да спрете употребата на таблетките или надеждтта на таблетките намалява. В такива случаи не трябва да имате полови контакти или трябва да предприемете нехормонални противозачатъчни мерки, напр. употреба на презерватив или друг бариерен метод. Не използвайте метода с измерване на температурата или ритъмния метод.Те не са надеждни защото таблетките променят обичайните изменения в температурата и цервикалния мукус, извършващи се по време на менструалния цикъл.
Логест, както и всички контрацептивни таблетки не предпазва срещу HIV инфекция /СПИН/ или всяка друга инфекция предавана по полов  път.

Преди да започнете употребата на Логест

Ако отговаряте на някое от условията, изброени по-долу и използвате комбинирани таблетки може да се наложи да бъдете под непосредствено наблюдение. Вашият лекар ще Ви обясни всичко. Затова, преди да започнете приема на Логест уведомете го ако:

* пушите

* страдате от диабет

* имате наднормено тегло

* имате високо кръвно налягане

* имате смущения на сърдечната клапа или ритъмни смущения

* страдате от на вените /повърхтен флебит/

*имате варикозни вени

* някой от най-близките Ви в семейството е имал тромбоза, сърдечен удар или инсулт

* страдате от мигрена

* страдате от епилепсия

* Вие или някой от семейството Ви имате или сте имали висока концентрация на холестерол или триглицериди /мастни вещества/ в кръвта

* някой от семейството Ви е страдал от рак на гърдата

* имате чернодробно заболяване или заболяване на жлъчния мехур

* страдате от болестта на Crohn или от улцерозен колит /хронично възпалително заболяване на дебелото черво/

* страдате от системен лупус еритематодус /SLE заболяване, засягащо кожата на цялото тяло/

* имате хемолитичен уремичен синдром / HUS; нарушение в кръвосъсирването, което предизвиква изключване на бъбречната дейт/

* страдате от сърповидно-клетъчна анемия

* ако при Вас за пръв път се появи някое от изброените по-долу състояния или се е влошило състояние по време на бремент или предишна употреба на полови хормони /напр. загуба на слуха, метаболитно заболяване наречено порфирия, кожно заболяване наречено херпес гестационес, неврологично заболяване хорея на Сиденхам / 

* имате или сте имали хлоазма /жълтокафяви пигментационни петна по кожата, най-вече по лицето/; в такива случаи избягвайте прекаленото излагане на слънце или на ултравиолетови лъчи.
Ако някое от изброените по-горе състояния се появи за пръв път, рецидивира или се влошава по време на употребата на таблетките, трябва да се свържете с Вашия лекар.

 

Контрацептивни таблетки и тромбоза

Тромбозата представлява образуване на кръвен съсирек, който може да запуши кръвоен съд.
Понякога се получава тромбоза в дълбоките вени на краката /дълбока венозна тромбоза/. Ако съсирекът се отдели от вените, където се е образувал, може да достигне и да запуши белодробните артерии и да предизвика така наречения "пулмонарен емболизъм". Дълбоката венозна тромбоза се среща рядко.Тя може да се развие и ако не приемате контрацептивни таблетки. Тромбоза може да се появи и по време на бремент. Рискът е по-висок при пациенти употребяващи контрацептивни таблетки отколкото при неупотребяващите, но не толкова висок, колкото по време на бремент.
Много рядко могат да се получат съсиреци в кръвоните съдове на сърцето /предизвиквайки инфаркт/ или в мозъка /предизвиквайки инсулт/. В много редки случаи съсиреци се образуват в черния дроб, червата, бъбреците и окото.
Много рядко тромбозата може да причини сериозна постоянна инвалидизация или дори да завърши със смърт.
Рискът от сърдечен или мозъчен удар се увеличава с възрастта. Той се увеличава и с пушенето. Вие трябва да прекратите пушенето, особено ако сте над 35 годни, когато употребявате контрацептивни таблетки.
Ако по време на употреба на таблетките кръвното Ви налягане се повиши, може да се наложи прекратяване на приема им.

Рискът от дълбока венозна тромбоза временно се увеличава след операция или обездвижване /ако напр. крака Ви е гипсиран или е с шина/. При жените употребяващи контрацептивни таблетки този риск е по-висок. Уведомете Вашия лекар предварително ако очаквате прием в болница или операция. Вашият лекар може да Ви посъветва да прекратите употребата на таблетките няколко седмици преди операцията или по време на обездвижването. Той ще Ви каже също кога може да възобновите приема, след като се изправите на крака.
Ако забележите възможни признаци на тромбоза, спрете приема на таблетките и незабавно се консултирайте с Вашия лекар /Вижте "Кога трябва да се свържете с Вашия лекар?"/.

 

Контрацептивни таблетки и рак

Рак на гърдата се установява малко по-често при жените употребяващи контрацептивни таблетки, отколкото при неупотребяващите жени на същата възраст. Това малко увеличение на броя на случаите с рак на гърдата постепенно изчезва в периода от 10 години след прекратяване употребата на таблетките. Не е известно дали разликите се дължат на таблетките. Може би се дължат на факта, че жените се изследват по-често, така че ракът на гърдата може да се открие по-рано.
Съобщава се за редки случаи на поява на доброкачествени чернодробни тумори и още по-редки злокачествени чернодробни тумори при жените, употребяващи контрацептивни таблетки. Тези тумори могат да доведат до вътрешен кръвоизлив. Незабавно се свържете с Вашия лекар ако почувствате силна коремна . Съобщава се, че рак на шийката на матката се среща по-често при жени, които дълго време са употребявали таблетките. Тази находка може да не е причинена от таблетките, но да е свързана със сексуалното поведение и други фактори. 

Контрацептивни таблетки и бремент

Логест не трябва да се използва при доказана или подозирана бремент. Ако подозирате, че сте бременна докато използвате Логест, свържете се с Вашия лекар възможно най-скоро.
Контрацептивни таблетки и кърмене
Употребата на Логест не се препоръчва по време на кърмене. Ако въпреки това желаете да ги употребявате се посъветвайте с Вашия лекар.

 

Контрацептивни таблетки и шофиране

Не са наблюдавани ефекти върху способтта за шофиране

 

Контрацептивни таблетки и други лекарствени средства

Някои лекарствени средства могат да попречат на действието на контрацептивните таблетки.
Към тях спадат антиепилептични средства /напр. примидон, фенитоин, барбитурати, карбамазепин, окскарбазепин, топирамат, фелбамат/; туберкулостатици /напр. рифампицин, рифабутин/; противовирусни средства / HIV инфекция- ритонавир/; антитици /напр. пеницилини, тетрациклини, гризеофулвин/; билката на St.John / която се използва за лечение главно на депресивни настроения / .

Логест може да взаимодейства и с други лекарствени средства.

Винаги съобщавайте на Вашия лекар, който Ви предписва контрацептивните таблетки, какви други лекарства и билкови продукти използвате в момента или сте използвали скоро. Също уведомете всеки друг лекар или зъболекар, който Ви предписва друго лекарство / или фармацевт/, че употребявате Логест. Те ще Ви кажат дали трябва да предприемете допълнителни противозачатъчни мерки и ако се налага, за колко време трябва да ги прилагате. 

 

 

4. Кога трябва да се свържете с Вашия лекар ?

Редовни прегледи

Когато използвате контрацептивни таблетки, Вашият лекар ще Ви каже кога да го посетите отново за преглед. Свържете се незабавно с Вашия лекар ако :
* забележите някакви промени в здравословното Ви състояние, особено такива, описани в тази листовка /виж също "Кога не трябва да употребявате Логест" и "Преди да започнете употребата на Логест"; не забравяйте и за състоянието на най-близките родственици.

* опипвате бучка в гърдата си

* ще употребявате други лекарствени средства /Виж "Контрацептивни таблетки и други лекарствени средства"/

* ще се наложи обездвижване или операция /консултирайте се с Вашия лекар поне 4 седмици предварително/

* имате необичайно, тежко вагинално кървене

* пропуснете таблетките от първата седмица и сте имали сношение в периода на 7 дни преди това

* два пъти поред нямате менструация или подозирате , че сте бременна /не започвайте следващата опаковка преди да уведомите Вашия лекар/.

Спрете приема на таблетките и незабавно посетете Вашия лекар, ако забележите признаци на тромбоза, инфаркт на миокарда или удар:

* необичайна кашлица

* силна в гърдите, която може да достигне до лявата ръка

* недостиг на въздух

* необичайно тежко или продължително главоболие или мигренозен пристъп

* частична или пълна загуба на зрение или двойно виждане

* неясно изговаряне на думите или невъзможт за говор

* внезапни промени в слуховите , обонятелните и вкусовите възприятия

* замайване или припадък

* слабост или изтръпване в коя и да е част на тялото

* остра в коремната област

* остра или подуване на краката

Състоянията и симптомите споменати по-горе са описани и обяснени по-детайлно и в други параграфи на тази листовка.  

 

5. Как да употребявате Логест ?

Кога и как да вземате таблетките ?

Опаковката Логест съдържа 21 таблетки. Върху опаковката над всяка таблетка е означен денят на седмицата, когато ще е приема. Приемайте таблетката си всеки ден по приблизително едно и също време с малко вода. Следвайте посоката на стрелките докато използвате до край всичките 21 таблетки.
Следващите 7 дни няма да вземате таблетки. По това време трябва да получите кървене. Обикновено то започва 2-3 дни след последния прием на Логест. Започнете приема на нова опаковка на 8-ия ден, дори и кървенето да продължава. Това означава, че винаги ще започвате нова опаковка в едни и същи дни на седмицата и ще имате кървене почти по едно и също време, всеки месец.

Започвайки първата опаковка Логест

* Когато през миналия месец не е използван хормонален контрацептив.

Започнете приема на Логест в първия ден на менструалното кървене. Вземете таблетката маркирана със съответния ден от седмицата. Напр. ако менструацията Ви започне в петък, вземете таблетка с маркировка петък. След това следвайте дните по ред. Ефектът на Логест е незабавен, така че не е необходимо да използвате допълнителен контрацептивен метод.
Може да започнете приема на 2-5 ден от цикъла Ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод /бариерен/ в първите 7 дни на прием на таблетки.

*Когато заменяте други контрацептивни таблетки.

Може да започнете приема на Логест в деня след като свършите предишната си опаковка /без почивка/. Ако досегашната Ви опаковка съдържа неактивни таблетки може да започнете с Логест в деня след употребата на последната активна таблетка /ако не сте сигурни коя е
тя запитайте Вашия лекар или аптекар/. Може да започнете и по- късно, но не по-късно от деня след периода в който не приемате предишните си таблетки / или в деня след приема на последната плацебо таблетка от досегашната Ви опаковка/. Ако следвате тези инструкции, не е необходимо да използвате допълнителен контрацептивен метод.

* Когато сте приемали таблетки, съдържащи само прогестерон / минитаблетка /.

Може да спрете приема, кой да е ден и да започнете приема на Логест на следващия ден по същото време. Използвайте обаче и друг контрацептивен метод /бариерен/ в първите 7 дни на приема на Логест когато имате сношение.

* Когато заменяте инжекционна форма или имплантант, или прогестин-отделяща интраутеринна система /IUS /.

Започнете употребата на Логест в деня в който е трябвало да бъде следващата Ви инжекция или в деня в който отстранят импланта или IUS. Използвайте обаче и друг контрацептивен метод/бариерен/ в първите 7 дни на прием на таблетките, когато имате сношение.

* След като сте родили.

Ако току що сте родили е възможно лекарят да Ви каже да дочакате първата нормална менструация преди да започнете прием на Логест. Понякога това може да стане по-рано. Вашият лекар ще Ви даде съвет. Ако кърмите и искате да използвате Логест трябва да го обсъдите с Вашия лекар.

* След помятане или аборт. Лекарят ще Ви даде съвет.

 

Ако сте приели повече таблетки /предозиране/

Няма съобщения за тежки увреждания след предозиране с Логест. Ако сте взели няколко таблетки наведнъж може да се появи гадене, повръщане, вагинално кървене.Ако откриете,че детето Ви е приемало Логест по погрешка, уведомете Вашия лекар и поискайте съвет от него.

Ако искате да прекратите приема на Логест

Може да прекратите приема на Логест по всяко време. Ако сте прекратили приема защото желаете да забременеете, обикновено се препоръчва да изчакате естествена менструация преди да се опитате да заченете.Това ще Ви помогне да разберете кога ще очаквате бебето.
Ако не желаете да забременеете попитайте Вашия лекар за други противозачатъчни средства.

Какво трябва да направите ако :

- забравите за таблетката

* Ако са минали по-малко от 12 часа от обичайното време на прием, таблетката остава надеждна. Вземете я веднага щом се сетите, а следващата таблетка вземете в обичайното време.

* Ако са минали повече от 12 часа надеждтта на таблетката намалява. Колкото повече последователни таблетки сте пропуснали, толкова по-голям е рискът от намаление на контрацептивния ефект. Особено е висок рискът от забременяване, ако сте пропуснали таблетки от началото или края на опаковката. Затова трябва да спазвате правилата дадени по-долу /Виж също и диаграмата/.

 

Забравени повече от 1 таблетка от опаковката

Попитайте Вашия лекар за съвет.

 

1 таблетка, пропусната в първата седмица

Вземете пропуснатата таблетка веднага, след като си спомните /дори ако трябва да вземете две таблетки наведнъж/, а следващите таблетки вземайте в обичайното време. Използвайте други контрацептивни методи /механичен метод/ в следващите 7 дни. Ако сте имали сношение в седмицата преди деня в който сте пропуснали таблетката, съществува възможт да забременеете. Уведомете веднага Вашия лекар. 

 1 таблетка пропусната във втората седмица

Вземете пропуснатата таблетка веднага, след като си спомните /дори ако трябва да вземете две таблетки наведнъж/, а следващите таблетки вземайте в обичайното време. Ефективтта на таблетките не е намалена. Не е необходимо да използвате други контрацептивни методи.

 

1 таблетка пропусната в третата седмица

Може да изберете една от следните възможти, без да е необходимо да използвате други контрацептивни методи:

1. Вземете пропуснатата таблетка веднага след като си спомните /дори ако трябва да вземете 2 таблетки наведнъж/, а следващите таблетки взимайте в обичайното време. Започнете следващата опаковка, веднага след приключване на първата без интервал между опаковките. Може да не получите кървене до привършване на втората опаковка, но може да получите зацапване или прекъснато кървене в дните на прием на таблетките.

2. Прекратете приема на таблетките от опаковката, която употребявате в момента. Не приемайте таблетки 7 дни или по-малко /бройте и деня в който сте пропуснали таблетката/ и продължете със следващата опаковка. Когато следвате този метод може да започвате следващата опаковка в същия ден от седмицата както обикновено.

* Ако в опаковката Ви са останали забравени таблетки и не получавате очакваното кървене в дните, в които не приемате таблетки е възможно да сте забременяла. Консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете следващата опаковка.

Какво да направите ако

... получите стомашно-чревни оплаквания/ напр. повръщане, профузна диария/

Ако повърнете или получите профузна диария 3-4 часа след приемане на таблетка Логест, активните съставки може да не са се абсорбирали напълно, което е равилно на пропускане на таблетката. Следвайте съвета при пропускане на таблетки. Ако имате профузно разстройство, попитайте Вашия лекар.

... Ако искате да отложите менструацията

Може да я отложите ако започнете веднага новата опаковка Логест без почивка. Може да продължите приема докато приключите опаковката.
Когато искате да започне кървенето, спрете приема. Когато използвате втората опаковка може да имате прекъснато кървене или зацапване по време на приема на таблетките. Започнете следващата опаковка след обичайното 7 дневно прекъсване.

 

... Искате да смените началния ден на кървенето

Ако взимате таблетките както е препоръчано, кървенето Ви ще започва в един и същи ден през 4 седмици. Ако искате да го смените, скъсете /не удължавайте никога/ времето през което не взимате таблетки. Напр. ако кървенето Ви обикновено започва в петък, а Вие искате да започва във вторник/3 дни по-рано/ трябва да започнете следващата опаковка 3 дни по-рано. Ако скъсите много времето без таблетки /3 дни или по-малко/ може да не получите кървене в края на периода. Може да получите прекъснато кървене или зацапване по време на употребата на следващата опаковка.

... Получите неочаквано кървене

При употреба на всички орални контрацептивни средства първите няколко месеца може да имате нередовно вагинално кървене / зацапване или прекъснато кървене / между редовното менструално кървене. Може да се наложи да използвате превръзки. Продължете нормалния прием на таблетките. Обикновено нередовното кървене спира, когато организмът Ви се пригоди към таблетките /обикновено след използване на 3 опаковки/. Ако продължава, силно е или започва отново уведомете Вашия лекар.

 

... Пропускате менструация

Ако сте взели всички таблетки в обичайното време, не сте повръщали, не сте имали профузна диария и не сте използвали други лекарствени средства не е вероятно да сте бременна. Продължете употребата на Логест както обикновено.
Ако нямате менструация два пъти поред е възможно да сте бременна. Уведомете веднага Вашия лекар. Не започвайте следващата опаковка Логест докато лекарят не изключи бремент.

 

 

6. Какви нежелани реакции могат да се проявят при употреба на Логест ?

Подобно на всички лекарствени средства, Логест може да има някои нежелани реакции. Уведомете Вашия лекар, ако забележите някой нежелан ефект, особено ако е сериозен или постоянен, или има промяна в здравословното Ви състояние, която Вие свързвате с приема на Логест.

 

Тежки нежелани реакции

Тежките нежелани реакции, свързани с употребата на контрацептивни таблетки, както и техните симптоми са описани в параграфите "Контрацептивни таблетки и тромбоза" и "Контрацептивни таблетки и рак". Прочетете тези параграфи за допълнителна информация и се консултирайте с Вашия лекар, щом сметнете, че е необходимо.

Други възможни нежелани реакции

Съобщава се за следните нежелани реакции при употреба на контрацептивни таблетки, които не винаги са причинени от тях. Те  могат да се появят в първите месеци на употреба и обичайно намаляват с времето.

* чувствителт на гърдите, , уголемяване и секреция

* главоболие, мигрена

* промени в сексуалното влечение; депресивно настроение/ промени в настроението

* непоимост към контактни лещи

* гадене, повръщане или други стомашни или чревни оплаквания

* промени във вагиналната секреция

* различни кожни реакции

* задръжка на течти

* промени в телесното тегло

* реакции на свръхчувствителт

Ако забележите нежелани реакции, които не са споменати в листовката, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

7. Още за контрацептивните таблетки

Комбинираните таблетки имат и други полезни действия, освен контрацепцията.
*Менструацията Ви може да бъде по-лека и по-краткотрайна. В такъв случай рискът от анемия е по-малък. Менструалните болки могат да отслабнат или напълно да изчезнат.

* Освен това се съобщава, че някои сериозни смущения се появяват по-рядко при жените употребяващи таблетки съдържащи 50 микрограма етинилестрадиол /таблетки с висока концентрация/. Това са доброкачествени заболявания на гърдата, кисти на яйчника, тазови инфекции / тазово-възпалителна болест или ТВБ/, ектопична бремент /бремент при която ембрион е имплантиран извън матката/, както и рак на ендометриума/слой от вътрешната обвивка на матката/ и яйчниците. Това може би важи и за ниско-дозираните таблетки, но до момента е потвърдено само по отношение на рака на ендометриума и яйчниците.

8. Условия за съхранение

Да се съхранява на подходящо място, недостъпно за деца.
Да не се използва след изтичане срока на годт, означен върху
опаковката.

Ако имате още въпроси запитайте Вашия лекар или фармацевт.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!