Account

ГАБАГАМА ТБ 600МГ X 20

Прод.код 121 / Тегло 0.20 кг.

Производител
ВЬОРВАГ ФАРМА
Марка
ВЬОРВАГ RX | WOERWAG RX
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

ГАБАГАМА ТБ 600МГ X 20

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГАБАГАММА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Габагамма принадлежи към група медикаменти за лечение на епилепсия, както и на периферна невропатна болка (продължителна болка в резултат от увреждане на нервите).
Активното вещество в Габагамма е габапентин.

Габапентин се използва за лечение на:
Различни форми на епилепсия (припадъци, които в началото са лимитирани в определени части на мозъка, независимо дали припадъка се разпространява към останалите части на мозъка или не). Вашия лекар ще ви предпише Габагамма, за допълнително лечение на Вашата епилепсия, когато досегашното лечение не е достатъчно, за да контролира Вашето състояние. Вие трябва да приемете Габагамма като допълнение към Вашето лечение, освен ако не ви е предписано друго.
Габагамма може да се използва и самостоятелно за лечение на възрастни и деца над 12 годишна възраст.
Периферна невропатна болка (продължителна болка в резултат от увреждане на нервите). Различни заболявания, като диабет или херпес зостер, могат да доведат до периферна невропатна болка (първоначално започваща от краката и/или ръцете). Болезнените симптоми може да се опишат като топли, парещи, пулсиращи, стрелкащи, пронизващи, остри, подобни на крампи, болезнени, изтръпващи, вкочаняващи, като игли или топлийки и пр.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ГАБАГАММА
Не приемайте Габагамма:
при свръхчувствителност (алергия) към габапентин, соя, фъстъци или някое от помощните вещества.
Обърнете специално внимание при употребата на Габагамма:
Ако страдате от бъбречни заболявания;
Ако сте на хемодиализа и усетите мускулна болка и/или слабост, уведомете за това Вашия лекар;
Ако развиете признаци като персистираща стомашна болка, почувствате се зле или се влошавате. Свържете се с вашия лекар незабавно.
При някои пациенти лекувани с антиепилептични средства, като габапентин, се появяват идеи за самонараняване или самоубийство. Ако при Вас се появят такива признаци, незабавно се обърнете към Вашия лекар.

Прием на други лекарствени продукти
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако вземате или сте вземали наскоро други лекарствени продукти, включително и такива, които се отпускат без лекарска рецепта.
Ако приемате каквито и да е лекарствени продукти съдържащи морфин, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, тъй като морфинът може да засили ефекта на Габагамма.

Габагамма
Не се очаква да реагира с други антиепилептични медикаменти или с противозачатъчни таблетки.
Може да повлияе резултатите от някои лабораторни тестове; ако е необходимо да правите изследване на урина, информирайте лекаря или служителя в лабораторията / болницата какъв медикамент приемате.
Ако Габагамма се приема едновременно с антиацидни лекарствени продукти, съдържащи алуминий и магнезий, абсорбцията на Габагамма от стомаха може да се намали. Следователно, препоръчително е Габагамма да се взема поне два часа след приема на антиацида.

Прием на Габагамма с храни и напитки
Габагамма може да се приема с храна или без храна.

Бременност и кърмене
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете което и да е лекарство.
Габагамма не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекуващ лекар не Ви каже / предпише друго. При жени с детероден потенциал трябва да се прилага ефективна контрацепция.
Не са известни проучвания, които специфично да разглеждат употребата на габапентин при бременни жени, но употребата на други лекарствени продукти за лечението на гърчове са показали увеличен риск от увреждане на плода, особено когато едновременно са използвани няколко (повече от един) антиепилептични медикаменти. Следователно, по време на бременност можете да приемате само един антиепилептичен медикамент, но само когато е възможно и само след предписание от Вашия лекар.
He спирайте внезапно приема на този лекарствен продукт, защото това може да доведе до внезапни пристъпи на заболяването, които могат да имат сериозни последици върху Вас и Вашето бебе.
Свържете се незабавно с Вашия лекар при поява на бременност, съмнение за бременност или ако планирате бременност, докато приемате Габагамма.
Габапентин, активната субстанция на Габагамма, се отделя в майчиното мляко. Тъй като не е известно какъв е ефектът върху кърмачета, не се препоръчва да кърмите детето си докато приемате Габагамма.

Шофиране и работа с машини
Габагамма може да предизвика главозамайваме, сънливост и чувство на умора. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини, или да се ангажирате с рисковани дейности, докато не се уверите, че този лекарствен продукт не влияе на способността Ви да изпълнявате тези дейности.

Важна информация за някои от съставките на Габагамма
Габагамма съдържа лецитин. Ако Вие сте алергичен към фъстъци или соя, моля не вземайте този лекарствен продукт.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ГАБАГАММА
Приемайте Габагамма винаги само според предписанието на Вашия лекар. Моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт в случай, че имате колебания.
Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза.
Ако имате чувството, че ефектът на Габагамма е прекалено силен или слаб, обсъдете това с Вашия лекар или фармацевт.
Ако сте възрастен пациент (над 65 годишна възраст), трябва да приемате Габагамма в обичайните дози, освен ако имате проблеми с бъбреците.
Продължавайте да вземате Габагамма, докато Вашия лекар не реши, че трябва да спрете приема.

Дозировка при лечение на епилепсия
Габагамма не се препоръчва за лечение на деца, на възраст под 6 години.

Възрастни и юноши
Вземете необходимия брой таблетки, според предписанието на Вашия лекар. Той ще Ви предпише доза, която ще се увеличава постепенно. Стартовата доза ще бъде между 300 mg и 900 mg всеки ден. Дозата може да се увеличи стъпаловидно до максимума от 3600 mg дневно и Вашият лекар ще Ви каже как да разпределите тази доза на три приема в рамките на деня, т.е. веднъж сутрин, веднъж следобед и веднъж вечер.

Деца на/над 6 годишна възраст
Дозите за деца се определят от лекуващия лекар и се изчисляват според теглото на детето. Лечението започва с ниска първоначална доза, която постепенно се увеличава за период от около 3 дни. Обичайната доза за контрол на епилепсия е 25-35 mg/kg/дневно. Принципно cе предписва разделена на 3 приема, като таблетка(и) се приемат всеки ден - обикновено/веднъж сутрин и веднъж следобед и веднъж вечер.

Дозировка при лечение на периферна невропатна болка
Вземете необходимия брой таблетки, според предписанието на Вашия лекар. Той ще Ви предпише доза, която ще се увеличава постепенно. Стартовата доза ще бъде между 300 mg и 900 mg всеки ден. Дозата може да се увеличи стъпаловидно до максимума от 3600 mg дневно и Вашият лекар ще Ви каже как да разпределите тази доза на три приема в рамките на деня, т.е. веднъж сутрин, веднъж следобед и веднъж вечер.

Начин на приложение
Таблетките Габагамма са за перорално приложение. Винаги приемайте таблетките цели и с достатъчно количество вода.

Ако приемете повече от необходимата доза Габагамма
Дози, по-високи от препоръчителните, може да доведат до засилване на нежеланите лекарствени реакции, включително: загуба на съзнание, замаяност, двойно виждане, завлачен говор, сънливост и диария. Ако сте приели доза, по-висока от тази която Ви е предписал лекар, свържете се с Вашия лекар веднага или идете до най-близкото спешно отделение. Вземете с Вас каквото е останало от таблетките заедно с опаковката и етикета, така че в болницата да могат лесно да разпознаят какъв медикамент сте вземали.

Ако сте пропуснали да приемете Габагамма
Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я възможно най-бързо, освен ако не е дошло времето за следващия прием. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатия прием.

Ако сте спрели приема на Габагамма
Не спирайте приема на Габагамма, освен ако Вашият лекар не Ви е казал да прекратите приема. Ако Вашето лечение трябва да се спре, то това трябва да стане постепенно в продължение на период от минимум една седмица. Ако спрете приема на Габагамма внезапно, без лекарско указание, се увеличава рискът от припадъци.

Ако имате някакви допълнителни въпроси във връзка с употребата на този лекарствен продукт, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарствени продукти Габагамма, може да прояви нежелани лекарствени реакции, независимо че не се проявяват при всеки пациент.

Обърнете се незабавно към Вашия лекар, ако забележите кожни реакции като: подуване на устните и лицето; кожен обрив и зачервяване и/или косопад.
Ако сте на хемодиализа и забележите поява на мускулна болка и/или слабост, моля уведомете Вашия лекар.

Оценяването на нежеланите лекарствени реакции се извършва въз основа на следната честота на тяхното проявление:
Много чести: поява при 1 на 10 лекувани пациенти;
Чести: поява при 1 до 10 на 100 лекувани пациенти;
Нечести: поява при 1 до 10 на 1000 лекувани пациенти;
Редки: поява при 1 до 10 на 10 000 лекувани пациенти;
Много редки: поява по-рядка от 1 на 10 000 лекувани пациенти;
Неизвестни: Честотата не може да бъде определена поради липса на достатъчно данни.
Други нежелани лекарствени реакции:
Много чести нежелани реакции:
вирусна инфекция;
чувство за сънливост, главозамайване, липса на координация;
чувство на умора, треска.
Чести нежелани реакции:
пневмония, дихателна инфекция, инфекция на пикочните пътища, инфекция, възпаление на ухото;
намаляване на броя на белите кръвни клетки;
анорексия, засилен апетит;
ярост спрямо другите, обърканост, колебания в настроенията, депресия, тревожност, нервност, затруднено мислене;
конвулсии, резки движения, затруднение в говора, загуба на паметта, тремор, затруднено заспиване, главоболие, чувствителна кожа, намалена чувствителност, затруднена координация, необичайни очни движения, засилени, намалени или липсващи рефлекси;
замъглено зрение, двойно виждане;
замайване;
високо кръвно налягане, зачервяване или разширяване на кръвоносните съдове;
затруднено дишане, бронхит, болки в гърлото, кашлица, сухота в носа;
повръщане, гадене, проблем със зъбите, възпалени венци, диария, стомашни болки, стомашно разстройство, запек, сухота в устата или гърлото, метеоризъм;
оток на лицето, синки, обрив, сърбеж, акне;
ставна болка, мускулна болка, болки в гърба, потрепване;
затруднена ерекция;
оток на краката и ръцете или оток, който може да включва лицето, тялото и крайниците, затруднено ходене, слабост, болка, чувство на неразположение, грипоподобни симптоми;
намаляване на броя на белите кръвни клетки, увеличаване на теглото;
случайни наранявания, счупвания, охлузвания.
При клинични наблюдения у деца често са докладвани агресивно поведение и резки движения.

Нечести нежелани реакции:
алергични реакции, подобни на обриви;
сърцебиене;
подуване на лицето, тялото и крайниците;
анормални резултати на кръвни тестове, насочващи към проблеми с черния дроб.
След въвеждането на лекарствения продукт на пазара са докладвани следните нежелани лекарствени реакции:
намаление в броя на тромбоцитите (клетките, отговорни за кръвосъсирването);
халюцинации;
проблеми с анормални движения като тикове, резки тикови движения и схващания;
шум в ушите;
възпаление на панкреаса;
възпаление на черния дроб, пожълтяване на кожата и очите;
тежки кожни реакции, които изискват спешно медицинско наблюдение, отток на устните и лицето, кожен обрив и зачервяване, косопад;
остра бъбречна недостатъчност;
уголемяване на гърдите;
нежелани реакции, следствие от рязкото спиране на лечението с габапентин (тревожност, затруднено заспиване, чувство на неразположение, болка, изпотяване), гръдна болка;
колебания на кръвнозахарното ниво при пациенти с диабет.
Други възможни нежелани реакции
Лецитинът може много рядко да причини алергични реакции.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите лекарствена реакция, която не е описана в тази листовка, моля съобщете това на Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ГАБАГАММА
Лекарственият продукт да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Габагамма след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Този лекарствен продукт не изисква някакви специални условия за съхранение.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Габагамма
Активно вещество: габапентин. Всяка филмирана таблетка съдържа 600 mg или 800 mg габапентин.

Останалите съставки (помощни вещества) в таблетките Габагамма са:
Ядро на таблетката: макрогол 4000; прежелатинизирано царевично нишесте; колоиден безводен силициев диоксид; магнезиев стеарат;
Филмиращо покритие: поли(винилов) алкохол; титанов диоксид (Е171); талк; соев лецитин; ксантанова гума.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител – всяко физическо лице, навършило 16 години и се е съгласило с настоящите Общи усливоя, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;

5.8. Доставчикът си запазва правото да коригира евентуални технически грешки и/или пропуски в информацията, предоставена за съответен продукт. Доставчикът уточнява, че описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и/или по характеристики. Задължение на Клиента е при получаване на продукта да провери дали последният съответства по характеристики с придружаващите го документи. В случай, че при несъответствие Клиентът не уведоми незабавно след доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието в сайта по характеристики, цени и др.

 

6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!