Можем ли да предотвратим отлагането на мазнини в тялото?

Известно е, че тлъстините се образуват в тялото ни от приетите с храната мазнини и въглехидрати. Можем ли да предотвратим този процес и да поддържаме тялото във форма, без тежки диети и физически натоварванияВсъщност, да. Оказва се, че само с няколко малки промени в начина на живот отслабването може да бъде много по-лесно,  отколкото сме си представяли.

3 ефективни начина да спрем натрупването на телесни мазнини

За съжаление, често подценяваме силата на вече установените навици и тяхното въздействие върху нас. В този смисъл, постигането на идеалното тегло няма нищо общо със строгите диети, на които сме склонни да се подлагаме в отчаянието си и които са ужасно нездравословни, но някак си виждаме в тях единственият възможен изход за справяне с излишните килограми. Това е голяма грешка, защото, следвайки препоръките на специалистите и с малко повече усилия, насочени към лека промяна на хранителния режим, резултатът няма да закъснееЕто ги и тях:

Избягвайте строгите диети

Интернет е пълен с чудодейни диети, които ви обещават бързо да свалите няколко килограма. За съжаление обаче този ефект не трае никак дълго. Какъв е проблемътВсъщност, че временното ограничаване на храната не променя хранителните навици, така че съхранението на мазнини, след приключването на диетата, си продължава по същия начин, както и преди нея.

Най-лошото е, че след подобни „експерименти“ кантарът може дори ви изненада с някое и друго килце отгореТова се случва, защото след като тялото е отчело, че гладува, превключва на нещо като „спасителен режим“. С други думи, веднага превръща всяка приета калория в мазнини.  

Ето защо, вместо да гладувате, е много по-полезно да се храните поне 5 пъти на ден, на малки порции . Това ще „успокои“ организма и съдържанието на мазнини в него ще започне да намалява по естествен път.

Яжте предимно непреработени храни

Друга тайна, която помага да се спре натрупването на мазнини, е да се храните възможно най-естествено. Имайте предвид, че всяка преработена храна, по един или друг начин съдържа мазнини, подобрители на вкуса и химикали, които добавят допълнителни калории. Ако не ги изгорите веднага, след попадане в тялото, те се превръщат в мазнини, които след това се натрупват в проблемните зони - по стомаха, ръцете и гърба. За да предотвратите това, когато се храните, винаги избирайте по-естествената алтернатива. Например, вместо готов натурален сок, който съдържа много захар, си изцедете напитката сами. Не само ще е по-вкусна, но и ще бъде в пъти по-здравословна.

Здравословната, питателна закуска е враг на натрупването на мазнини

Проучванията показват, че хората, които закусват редовно, са по-малко склонни към наднормено тегло и имат много по-малко телесни мазнини. Сутрин тялото особено много се нуждае от хранителни вещества, фибри и енергия, за да започне новия ден. Следователно, ако бързате и пропуснете закуската или си купите кафе и кроасан в движение, в отговор, тялото ви започва да складира мазнини. Пълноценната закуска трябва да включва три основни групи хранителни вещества ненаситени мазнини, протеини и въглехидрати. Само в този случай тялото ще работи като часовник, а вие ще имате енергия до вечерта.

Също така, трябва да се погрижите и да приемате достатъчно витамини и минерали. Ако мислите, че ще ви бъде трудно да си ги набавяте с храната, може да приемате качествени хранителни добавки.

А ако искате да засилите процеса на отслабване, съществуват достатъчно ефективни продукти на базата на естествени съставки, които могат много да ви помогнат.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах