Етилов спирт 95%, 0.800 г./1л., Chemax Pharma

Прод.код 3319 / Тегло 0.85 кг.

Марка ХИМАКС | CHEMAX
Оценка на продукта
3.95 от 5 ( 78 оценки)
10,09 лв.
Запази в любими Запази в любими

Етилов спирт 95%, 0.800 г./1л., Chemax Pharma

Грижите за здравето могат да заемат много форми, една от които е пречистването и дезинфекцията на кожата и повърхностите около нас. От началото на 2020-та години, фокусът над чистотата не само на околното около нас, но и нас самите, се увеличи многократно.

Макар и тези неща винаги да са били от значение за здравето на един човек, новите развития в света ни карат да си даваме повече и повече сметка за ползите от чистотата. Какъв по-добър начин от това да постигнете абсолютната чистота от чист спирт етилов 95% 0.800гр./1л., Химакс?

Кога е желателно да се ползва Спирт етилов 95% 0.800гр./1л., Химакс

Спирт етилов 95% 0.800гр./1л., Химакс е пречистена форма на стабилно спиртно съединение съдържащо до 95% спирт и 5% вода, до 100мл в разтвор от 1 литър. Този клас от продукти се ползват за пречистването и дезинфекцията на кожата, рани и други повърхности по тялото.

Той също така се ползва за обезопасяването на повърхности със заподозряно съдържание на заразни и патогенни носители.

При външно прилагане върху кожата, спиртът може да се разреди с вода, може и да се остави в чиста форма. Не се очаква раздразнение на кожата или сериозна реакция, възможно е да се усети щипане при допир на разтвора до отворена рана.

При приложение върху кожата се използва памучен тампон, който подготвя мястото за инжекция или друг вид оперативно действие.

За какво може да се ползва чист етилов спирт

Чистият етилов спирт може да се ползва за:

  • Подготовка на кожата за инжекция или разрез;
  • За почистването на повърхности;
  • За премахването на лепилни смеси от гладки повърхности;
  • За безпроблемно премахване на алкални бои;
  • За топли компреси или разтривки.

Продуктът не се прилага вътрешно под никакъв претекст, нито е предназначен за инжектиране. Основното му приложение е външно при хора, а при повърхности може да се използва както в пулверизатор, така и с друг вид прилагане.

Продуктът може да изсуши кожата поради високото съдържание на алкохол, затова не се препоръчва да се ползва продължително върху едно място.

Възможно е да предизвика чувствителност при наранена кожа, затова внимавайте с приложението. Изпарява се от повърхности до 1-2 минути.

Лидер в света на фармацевтиката – AptekaMedea.bg

Когато имате нужда от надеждност в какъвто и да е аспект от живота си, винаги се обръщате към експертите. За света на аптеките и фармацевтиката, AptekaMedea.bg държи първото място по професионализъм и надеждност.

Изберете сигурно още в самото начало и пазарувате от физическите ни локации или онлайн чрез онлайн магазина ни още днес.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах