Смекта - против диария с вкус на портокал и ванилия, сашета х 10 броя

Прод.код 84879 / Тегло 0.06 кг.

-10%
Марка
СЕРВИЕ | SERVIER
Оценка на продукта
4.90 от 5 ( 80 оценки)

Regular Price: 7,79 лв.

Special Price 7,01 лв.

Запази в любими Запази в любими

Лекарствен продукт без лекарско предписание за деца над 2 години и възрастни.

Всяко саше съдържа 3 g диосмектит
С вкус на портокал и ванилия
В нова по-достъпна опаковка от 10 сашета

Показания:

Смекта се използва при лечението на:

  • Остра диария при деца над 2 годишна възраст в допълнение към перорален разтвор за рехидратация, както и при възрастни;
  • Хронична диария (продължителна диария) при възрастни;
  • Болка, свързана с функционални заболявания на червата при възрастни

Терапевтични показания: лечение на остра диария при деца > 2 годишна възраст заедно с перорален разтвор за рехидратация, както и при възрастни; симптоматично лечение на хронична функционална диария при възрастни; симптоматично лечение на болката, свързана с функционалните заболявания на червата при възрастни.

Дозировка:

Лечение на остра диария: 

  • При деца над 2 години: 6 грама (2 сашета) дневно; 
  • При възрастни: 9 грама (3 сашета) дневно

Лечение при други показания:

Средно 9 грама (3 сашета ) дневно

Състав: Всяко саше Смекта съдържа 3г диосмектит.

Специални предупреждения: Налагат се когато с диосмектит се лекуват пациенти предистория на тежък хроничен запек. При бебета и деца под 2 годишна възраст, употребата на Смекта трябва да се избягва. При деца лечението на акутна диария с диосмектит трябва да се провежда в комбинация с предварителна перорална рехидратираща терапия, за да се избегне дехидратцията. При възрастни рехидратираща терапия не е необходима, освен в специални случаи. Смекта не трябва да се взима от пациенти с редки наследствени проблеми като непоносимост към фруктоза, лоша резорбация на глюкоза и галактоза или или недостатъчност на комплексния ензим захароза-изомалтоза.

Лекарствени взаимодействия: Тъй като абсорбиращите свойства на този продукт могат да повлияят скоростта и/или нивото на абсорбация на други вещества, препоръчва се да не се прилагат други лекарства едновременно със Смекта.

Фертилитет, бременност и кърмене: Смекта не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини: Няма влияние върху шофиран и работа с машини.

Нежелани лекарствени реакции: Чести: констипация. Нечести: обрив. Редки: уртикария. С неизвестна честота: ангиоедем, пруритус и свръхчувствителност.

Предозиране: Предозирането може да доведе до тежък запек или безоар.

Фармакодинамични свойства: диосмектит абсорбира газовете в червата при възрастните и възстановява нормалната мукозна пропускливост. Благодарение на листовидната си структура и високия си пластичен вискозитет Смектитът има мощно покриващо стомашно-чревната лигавица свойство. Демонстрира висок капацитет на абсорбация срещу ентеротоксини, бактерии и вируси, подсилва бариерата на чревната лигавица и възстановява дефекта в епителната бариера, предизвикан от инфекциозна диярия, възпалителни заболяваия на червата или хранителна алергия. Диосмектит се отделя в изпражнението чрез процеса на нормалния чревен транзит.

Опаковка: Сашета 10 броя съдържаши 3,760г прах за перорална суспензия

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах