Резиста за деца - подпомага имунитета, шоко мечета х 20, Neopharm

Прод.код 89732 / Тегло 0.04 кг.

Марка НЕОФАРМ | NEOPHARM
Оценка на продукта
37,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Резиста за деца - подпомага имунитета, шоко мечета х 20, Neopharm

Резиста за деца® е комбинация от 7 клинично доказани съставки с натурален произход, които подпомагат и укрепват естествената защитна функция на имунната система.

Какво е добре да знаем за имунната система?

Основната цел на имунната система е да защитава организма от болестотворни бактерии и вируси, както и да унищожава всички собствени клетки, които са променени или увредени. Когато в организма попадне вирусна частица или бактерия, клетките на имунната система я разпознават, активират се, след което я атакуват и унищожават.

Имунитетът на човека бива вроден и придобит. Още преди раждането си човек изгражда защитна система срещу патогенните микроорганизми, която се нарича вроден имунитет. Тя се състои от защитни бариери, като кожа и лигавици, някои имунни клетки и редица вещества (ензими, протеини, цитокини и др.), които възпрепятстват, неутрализират или унищожават патогенните микроорганизми.

Придобитият имунитет възниква по време на индивидуалния живот и се формира при контакт на имунната система с патогенните вируси и бактерии. При този контакт имунната система се научава да ги разпознава и да ги неутрализира чрез произвеждане на антитела, които са специфични за всеки отделен вид микроорганизми. Затова придобитият имунитет се нарича още специфичен. Придобитият имунитет е по-ефикасен за справяне с конкретен болестотворен причинител, но вроденият имунитет е незаменим за оцеляването на организма, тъй като, за да осигури ефективен специфичен отговор, имунната система се нуждае от около 7 дни.

Бета глюкан

Бета глюканът в Резиста за деца® е получен от стената на дрождата Saccharomyces cerevisiae. Подпомага естествената функция на имунната система, подкрепя нормалния и балансиран имунен отговор на организма. Бета-1,3/1,6-глюкан, извлечен от дрождата Saccharomyces cerevisiae, е най-проучваният, най-доказан и считан за превъзхождащ бета-глюканите от други източници (гъби, бактерии, зърнени храни).

Коензим Q10

Kоензим Q10 е мастно-разтворимо вещество, присъстващо в клетъчните мембрани на всяка човешка клетка. Точно затова, откривателите му го наричат убиквинон т.е. такъв, който се открива навсякъде. Коензим Q10 има много важна роля в клетките ни – дава огромно количество енергия, защото прави възможно синтезирането на АТФ в митохондриите и играе роля на мощен антиоксидант, който пази клетките от действието на свободните кислородни и азотни радикали. Най-много CoQ10 има в органите, които се нуждаят от повишено количество енергия, като сърце, бели дробове, бъбреци и черен дроб.

Витамин D3

Витамин D3 е незаменим витамин, необходим за здравето на костите, мускулите и зъбите. Освен това, Витамин D3 е от решаващо значение и за имунната ни защита. Когато е в адекватни количества, той подкрепя естествената защитна функция на имунната система, особено в дихателните пътища и белите дробове.

Имуногенни пробиотици

Червата представляват най-големият имунен орган в човешкото тяло като в тях се намират 70 % от цялата имунна система. Те са колонизирани от огромен брой полезни бактерии, наречени чревна микробиота. Това микробно общество регулира редица важни метаболитни и физиологични функции на организма, и стимулира съзряването на имунната система още в най- ранно детство.

Фарингеален протектор

Цинкът е най-широко застъпеният микроелемент в биологичните системи, натоварен с внушителна гама от функции. Той участва като структурен елемент в над 300 важни за нашия организъм ензимни системи. Също така допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, подпомага да не се развива прекалена възпалителна реакция в организма при среща с даден патоген, подпомага нормалното развитие и функция на имунните клетки. Ролята на цинка е решаваща за метаболизма на хранителни вещества, нормалния растеж и цялостното физическо развитие на човека.

Кога и как се приема Резиста за деца?

Резиста за деца® се приема за общо подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон или в случаите, когато имунната система има нужда от допълнителна подкрепа.

Резиста за деца® се препоръчва за деца от 1 до 5 години. Приема се по 1 шоко мече дневно в продължение на 30 дни.

Курсът може да се повтаря след пауза от 15 дни.

В случай че давате Резиста за деца® за общо подпомагане на имунната система на детето преди настъпването на зимния сезон, най-добре е да се започне в началото на месец септември.

Кой не трябва да приема Резиста за деца®?

Резиста за деца® не трябва да се приема от трансплантирани пациенти и от пациенти на имуносупресираща терапия. Не давайте Резиста за деца® на Вашето дете, ако някога е получавало алергична реакция към някои от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция приемът на Резиста за деца® трябва да се прекрати.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Какви са страничните ефекти на Резиста за деца®?

Досега не са известни странични ефекти на продукта. Резиста за деца® може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с Вашия лекар.

Съхранение:

Съхранявайте Резиста за деца® в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка: Шоко мечета х 20 броя

 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах