ПРОТОПИК МАЗ 0,03% Х 10ГР

Прод.код 3643 / Тегло 0.02 кг.

Марка
АСТЕЛАС | ASTELLAS
Оценка на продукта
1.00 от 5 ( 1 оценка)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

                                                  ПРОТОПИК 0,03% МАЗ 10ГР.

Състав: 1 g Протопик 0,03% маз съдържа 0,3 mg такролимус (tacrolimus)

Показания:

  • Лечение на умерен до тежък атопичен дерматит при възрастни, не повлияващи се адекватно или непонасящи конвенционалните терапии като локални кортикостероиди.
  • Лечение на умерен до тежък атопичен дерматит при деца (на 2 или повече години), които не се повлияват адекватно от конвенционалните терапии като локални кортикостероиди.

Дозировка и начин на приложение: Лечението трябва да бъде с прекъсвания, а не непрекъснато. Protopic маз се нанася на на тънък слой върху засегнатата повърхност на кожата. Може да се използва върху всяка част от тялото, включително лицето, шията и местата на сгвките с изключение на лигавиците.

Protopic маз не трябва да се прилага под оклузивна превръзка! С Protopic се третират всички засегнати кожни участъци до изчистването им, след което лечението се прекратява. Обикновено една седмица след започване на лечението е налице подобрение. Ако след двуседмично лечение не се наблюдават признаци на подобрение, трябва да се имат предвид други взможности за терапия. Protopic може да се използва за краткотрайно или дълготрайно лечение с прекъсване. При първите признаци за повторна поява на симптомите на заболяването (зачервяване) лечението трябва да се въззобнови.

Деца (2 годишни и над 2 години): Приложението трябва да започне два пъти дневно в продължение на най-много 3 седмици. След това честотата на приложението трябва да се намали на веднъж дневно до изчистване на лезията

Възрастни (16 годишни и над 16 години): Protopic се предлага в две концентрации, Protopic 0,03% и Protopic 0,1% маз. Лечението трябва да започне с Protopic 0,1% два пъти дневно и да продължи до изчистване на лезията. Ако симптомите се възвърнат отново, трябва да се започне отново лечение с Protopic 0,1% два пъти дневно. Може да се направи опит за намаляване честотата на приложение или да се изплзва по-ниската концентрация Protopic 0,03% маз, ако клиничните условия позволяват.

Противопоказания: Свръхчувствителност към макролиди, към такролимус или към някое от помощните вещества.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: Protopic не трябва да се използва при пациенти с вродена или придобита имунна недостатъчност или при пациенти, които са на терапия причиняваща имуносупресия. Да не се прилага при деца под 2 годишна възраст! По време на употребата на Protopic маз излагането на кожата на слънчева светлина трябва да се сведе до минимум, както и трябва да се избягва употребата на ултравииолетова (UV) светлина от солариум, терапия с UVB или UVA в комбинация с псоралени (PUVA).; Protopic маз не трябва да се прилага на лезии, които се смятат за потенциално малигнени или пре-малигнени.; Не трябва да се прилагат емолиенти преди да изминат 2 часа от нанасянето на Protopic маз.; Едновременната употреба на други препарати за кожно приложение не е изпитвана. (За повече информация прочетeте пълната кратка характеристика!)

Бременност и кърмене: Protopic маз не трябва да се използва при бременност, освен в случай на категорична необходимост. Кърменето по време на лечение с Protopic маз не се препоръчва.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах