Подробно търсене

ПАРАНИТ СПРЕЙ ПРОТИВ ВЪШКИ 100МЛ

Кат. номер 56064

Кратко описание
ПАРАНИТ СПРЕЙ ПРОТИВ ВЪШКИ 100 мл.
Производител
ОМЕГА ФАРМА
Марка ОМЕГАФАРМ
0 от 5
19,39 лв.
Запази в любими

Описание

ПАРАНИТ СПРЕЙ ПРОТИВ ВЪШКИ 100 мл.

За главовите въшкиГлавовата въшка е много малко, безкрило насекомо, което живее изключително в косата и се храни с кръв. Придвижва се посредством 3 чифта крачета, които й позволяват да се прикрепи към косъма. Възрастната въшка е дълга 3-4 мм. Женската живее 2 до 3 месеца и снася около 200 до 300 яйца по време на своя живот. Те се излюпват след 7 дни и достигат зрялост за 10 дни. При хранене въшките инжектират слюнка в кожата на главата, като това може да причини реакция на свръхчувствителност, водеща до силен сърбеж и раздразнение.Диагнозата се потвърждава при задълбочено преглеждане на косата за въшки или яйца, които са по-лесно забележими.Предпазни мерки преди употребаНе използвайте този продукт при:- хора, които са алергични към някоя от съставките- деца под 2 годиниБременност и кърменеНяма противопоказания относно употребата на Паранит спрей при бременни жени. Въпреки това, ако сте бременна или кърмите се препоръчва преди употреба винаги да потърсите съвет от Вашия лекар.ПредупрежденияСамо за външно приложение. В случай на инцидентно поглъщане се обърнете към лекар.Избягвайте контакт с очите и лигавиците.При контакт с очите, изплакнете обилно с вода. Не използвайте в случай на алергия към някоя от съставките.При поява на обрив, дразнене или свръхчувствителност, незабавно преустановете употребата и измийте косата си с шампоан, който използвате обичайно.Възможни нежелани реакцииСърбеж или дразнене около очите. Лющене на скалпа. Контактно раздразнение и зачервяване на скалпа, ушите или врата.Ефективността на спрея е тествана клинично, и е доказано, че той е ефективен при главови въшки. Уникалната му формула, съставена от минерални масла и диметикон притежава двойно физическо действие, основаващо се на задушаване и дехидратиране за постигане на максимален ефект. Тъй като не съдържа инсектициди, не е възможна появата на резистентност.Състав: Минерално масло и диметикон.Как се използва Paranit?Стъпка 1:

Проверете за наличие на главови въшкиИзползвайте ситния гребен, за да проверите щателно косата на всеки член от семейството за въшки, за предпочитане на дневна светлина.Използвайте още на същия ден при всички, при които се открият въшки, с цел да се избегне повторно опаразитяване.1. По-лесно се проверява суха коса.2. Първо срешете косата, за да отстраните заплитанията, след което проверете кичур по кичур.3. Проверете в корените на косата, зад ушите и по тила, тъй като въшките и яйцата често се намират по тези места.След всяка употреба, внимателно почистете гребена с хладка, сапунена вода, за да се избегне допълнително опаразитяване.Стъпка 2Нанесете Paranit спрей.Задръжке флакона на около 10 см от косата и внимателно напръскайте достатъчно количество от разтвора, равномерно, върху суха коса. Уверете се, че сте нанесли върху цялата коса и скалп. Масажирайте добре от корените до върха, обръщайки особено внимание на врата и областта зад ушите.Оставете за около 15 минути.Стъпка 3Измийте косатаИзмийте косата с обикновен шампоан, като се уверите, че сте изплакнали всичко. Измийте отново, ако е необходимо.Стъпка 4Отстранете въшките и техните яйцаПреди да изсушите косата, използвайте ситния гребен, за да отстраните въшките и яйцата.1. Разрешете влажната коса със ситния гребен.2. Разделете косата на 4 части: от челото до тила и след това от едното до другото ухо. При по-дълга коса, може да вържете всяка част.3. Обработете всяка част, оформяйки малки кичури, така че да се вижда главата.4. Срешете всеки кичур като започнете колкото е възможно по-близо до главата.5. При използването на гребена се отстраняват всички намерени яйца.6. Всеки кичур коса, почистен от яйцата може да се отдели настрана.7. С цел  да се избегне повторно опаразитяване, след всеки кичур почистете гребена с памучен тампон или късче памук и винаги решете косата от върха на главата към края.Стъпка 5Повторете процедурата след 7 дниИзвършете процедурата отново след 7 дни, като повторите стъпки от 1 до  4. Това ще гарантира, че жизненият цикъл на въшките е напълно прекъснат. Също така ще се унищожат и яйцата, които е възможно да са се излюпили след първото третиране.Няма риск при повтаряне на процедурата  няколко пъти. 100 мл то разтвора са достатъчни за 4 приложения, в зависимост от дължината на косата.Стъпка 6Обезпаразитете дрехите, спалното бельо, хавлиите и други предмети, които са били в контакт с главата, като ги изперете при 60 градуса. Внимателно почистете къщата и колата с прахосмукачка и после изхвърлете торбичката.ВАЖНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕГлавовите въшки не могат да развият резистентност спрямо Паранит, тъй като неговият ефект не се основава на химично въздействие. Въпреки това е възможно хора, които вече са успели да отстранят въшките, да бъдат повторно заразени от не третирани приятели от училище или членове на семейството. В този случай може да използвате Паранит отново, той ще бъде също толкова ефективен.

Опаковка: 100 мл.

Производител: Omega Pharma, Белгия

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели