Низита Унгвент за нос, при суха носна лигавица 20гр

Прод.код 7983 / Тегло 0.03 кг.

Марка
ЕНГЕЛХАРД | ENGELHARD
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 162 оценки)
9,89 лв.
Запази в любими Запази в любими

За подпомагане лечението в случаи на запушен нос (напр. при хрема), за почистване и овлажняване лигавицата на носа (при сух въздух), за омекотяване и по-лесно отстраняване на образувалите се корички. 

Дозировка и начин на приложение на Nisita unguent:
 
Въвежда се около 1 см от унгвента във всяка ноздра, няколко пъти дневно, особено преди лягане. Поставете началната част на тубата възможно най-дълбоко в ноздрата, изстискайте малко от мазта и я разпределете равномерно по носната лигавица като леко масажирате от двете страни на носа. Низита маз може да се постави в носа чрез памучни тампони. Няма ограничения относно продължителността на лечението. В случай, че няма подобрение след 14-дневно лечение, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. От гледна точка на хигиена и с цел избягване на инфекция, всяка туба Низита да се използва от един човек.
 
Противопоказания
 
Низита не трябва да се използва в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките.
 
Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба:
След операции на носа и наранявания, Низита се използва след консултация с лекар.
Лекарствени и други взаимдействия: Няма данни.
 
Бременност и кърмене: 
Няма данни за вредно въздействие на Низита маз по време на бременност и кърмене.
 
Нежелани лекарствени реакции: 
 
Рядко Низита може да причини леко чувство на парене на носната лигавица, което се дължи на лекия дразнещ ефект. Много рядко, алкохолите и лимонените масти, съдържащи се в мазта, могат да причинят реакции на свръхчувствителност.
 
Фармакологични данни:
 
Низита използва лечебната сила на натриевия хлорид (солта). При запушен нос поддържа лигавицата на носа влажна и подпомага неговото бързо отпушване. При суха и покрита с корички носна лигавица Низита я овлажнява и води до бързата й регенерация. При малки деци и кърмачета, които не могат сами да издухат носа си, Низита може да допринесе за почистването на ноздрите и запазването на естествената защитна функция на носната лигавица.
Състав: 100 g маз за нос Низита съдържа натриев хлорид 2,8 г, натриев бикарбонат 7,2 g

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах