Подробно търсене

НИСТАТИН ТБ Х 20 АКТАВИС

Кат. номер 1036

Кратко описание
Листовка: информация за пациента Нистатин Актавис 500 000IU таблетки Nystatin Actavis 500 000 IU tablets нистатин (nystatin) Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Производител
АКТАВИС
Марка АКТАВИС RX
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

Листовка: информация за пациента Нистатин Актавис 500 000IU таблетки Nystatin Actavis 500 000 IU tablets нистатин (nystatin)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. -    Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. -    Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. -    Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.

 

Какво съдържа тази листовка: 1.    Какво представлява Нистатин Актавис и за какво се iz 2.    Какво трябва да знаете, преди да приемете Нистатин 3.    Как да приемате Нистатин Актавис 4.    Възможни нежелани реакции 5.    Как да съхранявате Нистатин Актавис 6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информа

  1.    Какво представлява Нистатин Актавис и за какво се използва Нистатин е антибиотик, съдържащ микозамин. Спира развитието на гъбичките и в някои случаи ги унищожава. Нистатин Актавис се прилага за: •    Лечение на заболявания, предизвикани от дрождеподобни гъби от рода Candida: -     орофарингеални кандидози (гъбична инфекция в устата и гърлото); -     езофагеални кандидози (гъбична инфекция на хранопровода); -     гастроинтестинални кандидози (гъбична инфекция на стомаха и червата);, •    Профилактика на кандидомикоза при продължително лечение с антибиотици или имуносупресори, както и при лица с имунен дефицит. •    Като придружаващо лечение при вагинална (влагалищна) или кожна кандидоза с оглед да се предотврати разпространението на процеса към стомашночревния тракт.

 

Желателно е да не се поемат храна или течности един час след приемане на продукта. Бременност и кърмене Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Няма данни за нежелани ефекти върху плода, затова Нистатин Актавис може да се назначава при бременни. Няма данни за нежелани ефекти върху плода, затова Нистатин Актавис може да се назначава и по време на кърмене. Шофиране н работа с машини Продуктът може да се приема по време на шофиране и при работа с машини.3.    Как да приемате Нистатин Актавис Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Продуктът се приема перорално. Възрастни - 500 ОООШдо 1 000 000 UI (1-2 таблетки) 3-4 пъти дневно. При тежки случаи на кандидоза, денонощната доза може да се удвои. Деца над 3 г. - 250 000 UI до 500 000 UI (1/2 -1 таблетка), 3-4 пъти дневно. Профилактика на кандидози за възрастни - по 1 000 000 UI дневно. При лечение на орална кандидоза, таблетката трябва да се задържи по-дълго време в устната кухина. Лечението с Нистатин Актавис трябва да продължи най-малко 48 часа след изчезване на симптомите, за да се предотвратят рецидиви. При липса на терапевтичен ефект от приложението на продукта до 14-тия ден от началото лечението, то трябва да се прекрати. Ако сте приели повече от необходимата доза Нистатин Актавис Свържете се незабавно с Вашия лекар или с най-близката болница. При предозиране на Нистатин Актавис са възможни усложнения от страна на стомашно- чревния тракт - гадене, повръщане, разстройство, болки в стомаха. Ако сте пропуснали да приемете Нистатин Актавис Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Вземете следващата доза, както Ви е предписано. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

(>1/1000 до <1/100), редки (>1/10000 до <1/1000), много редки (<1/10000), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка). Стомашно-чревни нарушения: Редки: гадене, повръщане, диария, болки в стомаха. Нарушения на имунната система: Редки: реакции на свръхчувствителност (алергия), които отзвучават след прекратяване на лечението. При реакция на свръхчувствителност (алергия) или при поява на нови инфекции, лечението с Нистатин Акгавис се прекъсва и ако е необходимо се назначава друго подходящо лекарство. Съобщаване на нежелани реакции Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул.,Дамян Груев” № 8,1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство. 5.    Как да съхранявате Нистатин Актавис Да се съхранява под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда. 6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Нистатин Актавис Активного вещество в една таблетка е нистатин (nystatin) 500 000 Ш. Другите съставки са: целулоза, микрокристална; царевично нишесте; магнезиев стеарат, Как изглежда Нистатин Актавис и какво съдържа опаковката Кръгли, плоски таблетки, цвят - жълт, с тьмножьлти точки. 10 (десет) броя таблетки в блистер от прозрачно, безцветно PVC/A1 фолио. 2 (два) блистера в картонена кутия. 

Притежател иа разрешението за употреба

Актавис ЕАД

ул. "Атанас Дуков” № 29

1407 София, България

Производител Балканфарма - Разград АД бул.”Априлско въстание” № 68 7 200 Разград, България

 

 

 

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Други продукти от АКТАВИС

БЕНАЛГИН ТБ Х 20 9%

Regular Price: 3,29 лв.

Special Price 2,99 лв.

Валидна до 31.10.2019
БЕНАЛГИН ТБ Х 20 Купи
ВИТАМИН Ц ТБ 500МГ Х 20 АКТАВИС 12%

Regular Price: 3,39 лв.

Special Price 2,99 лв.

Валидна до 31.10.2019
ВИТАМИН Ц ТБ 500МГ Х 20 АКТАВИС Купи