Неоралит SR 540 мг.- За правилното функциониране на сърцето и бъбреците, таблетки х 60, Neopharm

Прод.код 89560 / Тегло 0.04 кг.

Марка НЕОФАРМ | NEOPHARM
Оценка на продукта
19,09 лв.
Запази в любими Запази в любими

Неоралит SR 540 мг.- За правилното функциониране на сърцето и бъбреците, таблетки х 60, Neopharm

NEORALIT SR (НЕОРАЛИТ СР) е цитратна сол на елемента калий, който е необходим за поддържането на киселинно-алкалното равновесие в организма, както и за правилното функциониране на жизнено важни органи като сърцето и бъбреците. Всяка таблетка NEORALIT SR съдържа 195 мг калий под формата на 540 mg калиев цитрат, равняващ се на 5 mЕq калий. Neoralit SR е хранителна добавка.

Действие на Неоралит SR 540 мг.

NEORALIT SR доставя на организма цитратни йони под формата на таблетки с удължено освобождаване, което гарантира постепенното постъпване на активните вещества в организма, поддържане на относително постоянни нива на активните вещества, по–добра поносимост към препарата и по–малък риск от стомашно дразнене.

Цитратните йони в състава на NEORALIT SR се матаболизират в бъбреците до бикарбонатни. Това подпомага киселинно-алкалното равновесие на урината да се поддържа във физиологични стойности.

Предупреждения:

Не се препоръчва приемане на NEORALIT SR в случаите на:

 • свръхчувствителност към някоя от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми;
 • високи нива на калий в кръвта;
 • сърдечна недостатъчност;
 • бъбречна недостатъчност;
 • пикочно-полова инфекция.

Уведомете вашия лекар ако:

За вас се отнасят някои от следните състояния:

 • нелекуван диабет;
 • Адисонова болест;
 • сериозно увреждане на тъканите като тежко изгаряне;
 • язва на стомаха и дванадесетопръстника;
 • тежко обезводняване;
 • хронична диария;
 • исхемична болест на сърцето или прекаран инфаркт на миокарда;
 • отоци на ходилата и краката;
 • високо кръвно налягане;
 • бременност, планиране на бременност и кърмене;
 • затруднена проходимост на хранопровода, стомаха и червата.

Употребявате някои от следните вещества:

 • аспирин, диуретици, калий съдържащи препарати, заместители на солта, стероиди, лекарства за високо кръвно налягане, хинидин, антиацидни средства, метенамин, АCE инхибитори (Captopril, Enalapril, Benazepril).

Този списък може да е непълен, затова съобщете на вашия лекар за всички лекарства, витамини, минерали, билкови продукти и хранителни добавки, които приемате. Не започвайте прием на нов препарат, без да се консултирате с вашия лекар.

Какви са страничните ефекти на Неоралит SR

В препоръчваните дози калиевият цитрат обикновено се понася добре.

През първите няколко дни може да се изпитат симптоми на стомашен дискомфорт, гадене, повръщане и втечняване на изпражненията, докато организма се адаптира към препарата.

Непременно уведомете вашия лекар, ако тези симптоми продължат или се задълбочат, както и в случаите на стомашна болка, слабост, мускулни болки, ускорено или неравномерно сърцебиене, затруднено дишане, скованост или схващане на крайниците, нервност, неприятен вкус в устата, черни лъскави изпражнения.

Как трябва да се приема NEORALIT SR

Обикновено NEORALIT SR се приема три пъти дневно в дози, в зависимост от индивидуалните потребности. В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, се приемат 3 пъти по 2 таблетки NEORALIT SR по време на хранене или половин час след хранене. Преглътнете таблетките цели с една чаша вода (240 ml).

Приемането на допълнително течности (поне 2 литра на ден) е препоръчително при употреба на NEORALIT SR. Не дъвчете и не чупете таблетките. Не заемайте легнало положение поне половин час след прием на препарата. Ако пропуснете прием, вземете определената ви доза веднага щом се сетите. Ако се сетите твърде късно и е наближило времето за следващия прием, тогава изчакайте и приемете определената ви доза по времето на следващия прием, като прескочите пропуснатата доза. Никога не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатия прием.

Докато приемате NEORALIT SR е необходимо периодично да изследвате киселинността (pH) на урината си посредством тест лентите приложени към препарата. Киселинността (pH) на урината позволява да се прецени правилното дозиране на препарата. Приема се, че дозата е правилно подбрана, когато киселинността на урината е във рамките на физиологичните и стойности pH (6.6–6.8). Препоръчва се изследването на киселинността (pH) на урината да се извършва два пъти дневно.

Максималната дневна доза Neoralit SR не бива да надвишава 10800 mg. Не приемайте повече от 20 таблетки дневно от Neoralit SR 540 mg!

Спазвайте стриктно предписанията на Вашия лекар!

При предозиране незабавно потърсете лекарска помощ. Симптомите на предозиране обикновено включват тежест в крайниците, мускулна слабост, чувство на скованост, бавна или наравномерна сърдечна дейност, чувство на настъпваща загуба на съзнание.

Съхранение:

Съхранявайте препарата при стайна температура, на сухо място без пряк достъп на слънчева светлина, недостъпно за деца. Не съхранявайте препарата в банята. Съхранявайте NEORALIT SR в оригиналната опаковка.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.

Опаковка: таблетки х 60

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах