Neopholic Meta (Неофолик Мета) 0.4мг х 90 таблетки, Neopharm

Прод.код 16296 / Тегло 0.02 кг.

Марка НЕОФАРМ | NEOPHARM
Оценка на продукта
4.05 от 5 ( 100 оценки)
11,19 лв.
Запази в любими Запази в любими

NEOPHOLIC META са оранжеви, опаковани в блистери по 30 броя таблетки, всяка от които съдържа 0,4 mg метилирана фолиева киселина - L-метилфолат.

L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина. Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Недостига на фолиева киселина в организма на майката и плода води до появата на вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка на новороденото (spina bifida). Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен ензимен дефект. Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със spina bifida въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на NЕOPHOLIC META този риск се елиминира.

Не взимайте NEOPHOLIC МЕТА ако:

* Някога сте получавали алергична реакция към L-метилфолат или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми. Консултирайте се с вашия лекар, ако:

* Сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето ви се е родило със Spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба.

* Вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина - метотрексат, триметоприм или намаляват усвояването и в стомашно-чревния тракт - контрацептиви, антиконвулсанти.

* Сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво. Тези състояния изискват приемането на по-високи дози L-метилфолат.

КАК ДА ВЗЕМАТЕ NEOPHOLIC МЕТА: Дозата от 0,4 mg е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина в активна форма - L-метилфолат. В случай, че вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка NEOPHOLIC МЕТА дневно. Не пропускайте дневен прием. За да не пропускате дневната си доза, превърнете приемането на NEOPHOLIC МЕТА в част от дневния си режим. Дневния прием на NEOPHOLIC META не бива да надвишава 2 таблетки.

NEOPHOLIC МЕТА ГАРАНТИРА :

* сигурен превантивен ефект в профилактиката на spina bifida

* активност на субстанцията за целия период на срока на годност

* точната доза, препоръчана на базата на международния опит

* качество според изискванията на Европейската фармакопея

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах