Подробно търсене

НАТРИЕВ ХЛОРИД 0.9% 500МЛ БРАУН АКТАВИС

Кат. номер 1009

Кратко описание
НАТРИЕВ ХЛОРИД АКТАВИС 0.
Производител
АКТАВИС
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

НАТРИЕВ ХЛОРИД АКТАВИС 0.9 %                             

NATRIUM CHLORIDE ACTA VIS 0.9%.

 

КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ

1000 ml разтвор съдържат:

Лекарствени вещества:

Натриев хлорид                                                           9.0     g

Помощни съставки:

Вода за инжекции

308 mOsm/1 < 0.3 mmol/1 4.5 - 7.0

 

Теоретичен осмоларитет:

Титрационна киселинност (до pH 7.4): pH:

Електролитни концентрации:

Натрий                       154 mmol/1

Хлориди                     154 mmol/1

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Инфузионен разтвор

Полиетиленови бутилки,съдържание: 100 ml; 250 ml; 500 ml; 1000 ml

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

"Актавис" ЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 1407 София, България ПРОИЗВОДИТЕЛИ

В. BraunMelsungen AG

Carl-Braun-Strasse 1 D-34212 Melsungen.Германия

B. Braun MelsungenAG

Production Pharma Pfieffevviesen Am Schwerzelshof 1 34 212 Melsungen,Германия

B. Braun Medical S.A.

Carretera de Terrassa, 121 08191 Rubi (Barcelona),Испания

Балканфарма-Троян АД

ул. “Крайречна” № 1 5 600 Троян, България

ПОКАЗАНИЯ

•         Водно и електролитно заместване при хипохлоремична алкалоза;

•         Загуба на хлориди;

•         Краткотрайно заместване на вътресъдовия обем;

•         Хипотонична дехидратация;

•         Изотонична дехидратация;

•          Разтвор-носител за съвместими електролитни концентрати и лекарствени средства;

•         Външно за лаваж на рани и овлажняване на раневи превръзки. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Натриев хлорид 0.9 % инфузионен разтвор не трябва да се използва при състояния на хиперхидратация.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ УПОТРЕБА

Натриев хлорид 0,9 % инфузионен разтвор трябва да се използва предпазливо в случаи на:

-                     хипокалиемия

-                     хипернатриемия

-                     хиперхлоремия

-                     нарушения, при които са налице показания за ограничаване вноса на натрий, като сърдечна недостатъчност, генерализирани отоци, белодробен оток, хипертензия. еклампсия, тежка бъбречна недостатъчност.

Мониторирането на пациентите трябва да включва редовни проверки на серумната йонограма и на водния баланс.

В случаи на хипертонична дехидратация трябва да се избягват високите инфузионни скорости поради вероятност от повишения на плазмения осмоларитет и плазмената концентрация на натрий.

В случаи на инфузиране под налягане, които могат да се наложат при животоспасяващи спешни ситуации, преди включване на разтвора от опаковката и от инфузионната система.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Натриев хлорид 0,9% може да се използва съгласно показанията си.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Не са известни.

При смесване с други лекарствени продукти, трябва да се вземат предвид възможни несъвместимости.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Дозировка и продължителност на лечението В съответствие с конкретните нужди от течности и електролити.

Максимална дневна доза:

40 ml/kg телесно тегло, отговарящи на 6 mmol натрий на kg телесно тегло.

Скорост на вливане:

До 5 ml/kg телесно тегло / час, отговарящи на 1,7 капки / kg телесно тегло / минута. Начин на приложение За интравенозно приложение.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Предозирането може да доведе до хипернатриемия, хиперхлоремия, хиперхидратация. серумен хиперосмоларитет и метаболитна ацидоза.

Спешно лечение, антидоти

Незабавно прекратяване на вливането, прилагане на диуретици с непрекъснат контрол на серумните електролити, коригиране на електролитния и алкално- киселинния дисбаланси.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Прилагането на по-големи количества може да доведе до хипернатриемия и хиперхлоремия.

Забележка: Пациентите трябва да се съветват да информират лекаря ти фармацевта си ако забележат нежелана реакция, която не е спомената по-горе.

СРОК НА ГОДНОСТ И УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

3 години.

Без специални условия на съхранение.

Еднодозова опаковка. Неизразходваното количество трябва да се изхвърли. Разтворът трябва да се използва непосредствено след отваряне на опаковката.

Да се използва само ако разтворът е бистър и бутилката или запушалката нямат видими признаци за повреда.

Дата на последно одобрение на инструкцията за употреба Април. 2011

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели