МАГНЕРОТ 500МГ Х 100 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2442 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ВЬОРВАГ RX | WOERWAG RX
Оценка на продукта
5.00 от 5 ( 6 оценки)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

1. Какво представлява магнерот и за какво се използва 
Магнерот е минерален / магнезиев препарат.
Области на приложение:
За профилактика на сърдечен инфаркт и миокардна некроза (сърдечен пристъп), за употреба при лечението на ангина пекторис, дотолкова доколкото тези показания са следствие от магнезиев дефицит. Атеросклероза, стенокардия, артериит и артериолит; нарушения в липидния метаболизъм. Заместителна терапия на магнезиев дефицит при бременни.
2. Какво трябва да имате предвид, преди да започнете приема на магнерот 
Не приемайте магнерот:
ако имате свръхчувствителност (алергия) към магнезиев оротат или към някое от помощните вещества на магнерот;
ако имате нарушения в бъбречната функция или бъбречно-каменна болест (калциево-магнезиево-амониево фосфатна литиазна диатеза).
Обърнете специално внимание при употребата на магнерот
Заболявания, довели отново до състояния на магнезиев дефицит могат да имат и други причини. В случай, че приемът не покаже никакъв ефект, при сериозни оплаквания трябва да потърсите Вашия лекар.
Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Магнезиевите препарати не трябва да се приемат едновременно е тетрациклини и натриев флуорид, защото потискат взаимно резорбцията си.
При едновременен прием на желязо трябва да се има предвид, че магнезият може да наруши усвояването на желязото. В този случай трябва да се спази интервал от 2 - 3 часа между приема на магнезиевия и желязосъдържащия препарат.
Моля обърнете внимание, че гореспоменатата информация се отнася и за лекарствени продукти,
чиито прием е приключил неотдавна.
Прием на магнерот с храни и напитки
Алкохолът засилва отделянето на магнезий и затруднява усвояването му (резорбцията) от организма. Следователно при лечение с магнерот употребата на алкохол би трябвало да се избягва.
Бременност и кърмене
Употребата на магнезиеви съединения по време на бременност и кърмене не крие никакви рискове.
Шофиране и работа с машини
Не са необходими предпазни мерки.
Важна информация относно някои от помощните вещества на магнерот
Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Ви е известно, че имате непоносимост към някои захари, трябва да приемате магнерот само след консултация с Вашия лекар.
Подходящ за пациенти с цьолиакия.
Пациентите с алергия към пшеница (за разлика от тези с цьолиакия) не трябва да приемат този лекарствен продукт.
3. Как да приемате магнерот
Винаги трябва да приемате магнерот строго според указанията, дадени Ви от Вашия лекар. Моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако в нещо не сте съвсем сигурни.
В случай, че Вашият лекар не е предписал друго, следващите препоръки се отнасят за средната дневна доза:
Възрастни:
за попълване на магнезиевите депа: 3 x 2 таблетки дневно в продължение на една седмица;
последваща дозировка: 2-3 таблетки дневно.
Пациенти в напреднала възраст 
Дозировката е както при възрастни.
Деца
При деца над 6 години: 2-3 таблетки дневно.
Бременни
За компенсиране на магнезиевия дефицит: 1 таблетка дневно.
Начин на приложение:
Таблетките трябва да се поглъщат цели или сдъвкани с малко количество течност, преди или по време на хранене.
Продължителност на приема:
Продължителността на приема трябва да е поне шест седмици. Таблетките магнерот може да се вземат продължително време.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че ефектът на таблетките магнерот е прекалено силен или прекалено слаб.
Ако сте приели повече от необходимата доза магнерот
Ако се приема магнезий и бъбречната функция е нормална, не се очакват симптоми на токсичност. Възможно е да се появи диария, която може да се прекрати чрез намаляване на дозата или спиране приема на препарата.
Ако сте пропуснали да приемете магнерот
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
Продължете приема на таблетките магнерот както Ви е предписан от Вашия лекар и се постарайте в бъдеще да приемате препарата редовно.
Ако сте спрели приема / употребата на магнерот
За да бъде успешна терапията с магнерот, трябва да приемате препарата колкото се може по-редовно. Ако прекъснете, или желаете да преустановите преждевременно лечението, моля говорете за това с Вашия лекар.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този лекарствен продукт, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарствени продукти, магнерот може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че те не се проявяват задължително при всеки пациент.
При висока дозировка по време на лечение с магнезий може да се стигне до кашкави изпражнения или диария, които може да бъдат прекратени чрез намаляване на дозата или спиране приема на препарата.
Ако наблюдавате нежелани лекарствени реакции, които не са изброени в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.
Значителни нежелани лекарствени реакции или симптоми, на които трябва да обърнете внимание и мерките, които трябва да предприемете, ако сте засегнати:
Ако страдате от диария, моля, намалете дневната доза или спрете приема на препарата.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако някои от изброените нежелани лекарствени реакции предизвикат значителни затруднения или ако забележите нежелани лекарствени реакции, които не са описани в информационната листовка за пациента.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
България,
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. „Дамян Груев” № 8,
1303 София,
Тел.:+35 928903417,
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Съхранение на магнерот
Съхранявайте на място недостъпно за деца.
Не използвайте магнерот след изтичане срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка.
Условия за съхранение:
Съхранявайте далеч от топлина и слънчеви лъчи и по възможност в оригиналната опаковка.
6. Допълнителна информация 
Какво съдържа магнерот
Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващо съдържание на магнезий: 32,8 mg = 1,35 mmol = 2,7 mval
Помощни вещества: Повидон, високо дисперсен силициев диоксид, микрокристална целулоза, лактоза, талк, магнезиев стеарат, натриев цикламат, пшенично нишесте, кроскармелоза натрий.
Без глутен, съдържа лактоза.
Как изглежда магнерот и какво съдържа опаковката
Бели таблетки с една делителна черта.
Опаковки по 50, 100 и 200 таблетки.
Притежател на разрешението за употреба:
Worwag Pharma GmbH & Co. KG, Германия.
Производител (и):
Mauermann Arzneimittel KG, Германия;
Worwag Pharma GmbH & Co. KG, Германия.
Дата на последно преразглеждане на листовката: 10/2015.
За информация на нашите пациенти:
Освен магнезий, таблетките магнерот съдържат и оротова киселина.
Оротовата киселина се съдържа под естествена форма в млякото. При това коластрата (първото мляко след раждането) от овце и кози съдържа най-големи количества оротова киселина. Оротовата киселина освен че подпомага клетъчния растеж, поема и важни функции в процеса на обмяната на веществата. Дълго време оротовата киселина се считаше за субстанция, която човешкият организъм сам не може да произведе, и поради това се означаваше като витамин В13.
Магнезият играе важна роля в човешкото тяло. Той е незаменим за жизнени процеси, като разграждането и метаболизма на въглехидрати, протеини, мазнини и нуклеинови киселини, както и за всички енергийни процеси.
Магнезият е от особена важност за сърцето и кръвоносните съдове. Нещо повече - играе съществена роля в стресови ситуации. При стресови ситуации, в които сърцето е подложено на силен стрес, магнезият предотвратява нарушения на сърцето, които не са свързани с органична причина. При състояния на магнезиев дефицит протективния ефект върху сърцето и кръвоносните съдове е намален.
Как се достига до състоянията на магнезиев дефицит?
Магнезиев дефицит може да се получи при недостатъчен прием, лоша диета (повече мазнини и протеини, по-малко храни, богати на магнезий) и небалансиран лечебен глад.
Симптомите на магнезиев дефицит често се проявяват вследствие увеличена екскреция на магнезий, напр. като резултат от консумация на алкохол, прием на лаксативни лекарствени продукти, при чревни заболявания или лечение с определени лекарства (като тези, с които се лекуват сърдечни ритъмни нарушения).
По време на бременност и кърмене значително се повишава потребността от магнезий.
Как да познаем магнезиевия дефицит?
Магнезиевият дефицит може да се изрази в мускулни крампи, например нощни спазми в подбедрицата (прасците), но също така и спазми в мускулите на врата, раменете и гърба. В областта на сърцето магнезиевия дефицит може да доведе до палпитации, сърцебиене и болки в сърдечната област. Магнезиевия дефицит може също да причини главоболие, мигрена и функционални стомашни и чревни крампи.
Важна забележка:
Вкусът и твърдостта на таблетките магнерот може да варира. Бихме желали да отбележим, че тези промени във вкуса и твърдостта не повлияват по никакъв начин ефикасността и качеството на лекарствения продукт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах