МАГНЕРОТ 500МГ Х 100 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2442 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ВЬОРВАГ RX | WOERWAG RX
Оценка на продукта
5.00 от 5 ( 6 оценки)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Недостигът на магнезий е медицинско състояние, симптоматиката при което е свързана с появата на необяснима умора, отпадналост, промени в настроението и некачествен сън. В по-напреднал етап може да се достигне до по-сериозни проблеми като проявата на припадъци, сърдечносъдови нарушения, нарушаване на липидния метаболизъм и др.

Настоящото лекарствено средство се бори с конкретни показания, породени именно от наличието на магнезиев дефицит.

Какво представлява Магнерот ТБ 500мг х 100

Магнерот ТБ 500мг х 100 е лекарствен продукт под формата на таблетки, съдържащ като основна активна съставка магнезиев оротат дихидрат - източник на магнезий. Всяка таблетка предоставя достъп до 500 мг от активния компонент, което количество се равнява на 2.7 mval, 1.35 mmol или 32.8 мг магнезий.

Това е по-голямата разфасовка на продукта Магнерот ТБ 500мг Х 50, който също може да намерите на AptekaMedea.bg

Магнезият е важен минерал, който има съществена роля в поддържане здравословното състояние и нормалните процеси в тялото, включително регулацията на функциите на мускулите и нервите, контрол на нивата на кръвна захар в кръвта, кръвното налягане, производството на протеин, изграждането на костите и прочие.

За какво се използва Магнерот ТБ 500мг х 100

Магнерот ТБ 500мг х 100 се използва за превенция на сърдечни проблеми и лечението на други здравословни нарушения, свързани с недостига на магнезий като:

  • Инфаркт или пристъп на сърцето;
  • Нарушения в метаболизма на липиди;
  • Артериолит или артериит;
  • Ангина пекгорис;
  • Атеросклероза;
  • Стенокардия;
  • За заместване терапията при магнезиев дефицит при бременност.

Препоръки за употреба на Магнерот ТБ 500мг

Продуктът не е подходящ за употреба от деца под 6 години.

Дозировка:

  • Възрастни: приемат се 2 таблетки, 3 пъти в деня, в продължение на 1 седмица. След това се пият по 2 до 3 таблетки дневно, като поддържаща доза;
  • Деца над 6 години: 2-3 таблетки на ден;
  • Бременни: 1 таблетка на ден.

Таблетките се поглъщат с помощта на малко количество вода. Препоръчително е да се приема преди или по време на хранене.

Прочетете цялата листовка, преди да преминете към приема на лекарствения продукт. В нея се съдържа важна информация за предпазните мерки, свързани с наличието на конкретни медицински заболявания, при които не е безопасно да приемате лекарството.

Не консумирайте алкохол, докато трае приема на Магнерот 500 мг, тъй като това ще затрудни усвояването на минерала от организма.

Защо да изберете аптеки „Медея“

В AptekaMedea.bg държим изключително на това да предлагаме на своите клиенти необходимото разнообразие, високо качество и достъпни цени. При нас ще намерите всичко необходимо за своето здраве и здравето на вашето семейство.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах