Живи лактобацили, получени чрез използването на най-съвременни технологии /Stdte-of-the Art/, гарантиращи стандартизирането на количеството на клетките в края на всеки производствен процес. Високата технология осигурява производството на млечнокисели бактерии с най-високо качество.
Млечнокиселите бактерии в състава на Lacto 4 VIP се произвеждат в 7 отделни фази. Две от тях имат изключително важно значение за жизнеността на лактобацилите след попадането им в храносмилателния тракт.
Фаза CRYO-PROTECTION - високо концентрираните лактобацили се покриват със специален протеинов и дизахариден комплекс, който ги предпазва.
Фаза FREEZE-DRYNG - замразяване и лиофилазация, като бързината на процеса гарантира запазване на целостта на лактобацилите.
GASTRIC RESISTANCE - Получените лиофилизирани лактобацили са устойчиви на действието на стомашната киселина.
ANTIBIOTIC RESISTANCE - Подбраните щамове в състава на Lacto 4 VIP са резистентни към най-често използваните антибиотици.