Хигия шампоан против въшки х 1 брой

Прод.код 3597 / Тегло 0.15 кг.

Марка
МЕДИКА | MEDICA
Оценка на продукта
4.10 от 5 ( 76 оценки)
7,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка: 1. Какво представлява Хигия и за какво се използва 2. Преди да използвате Хигия 3. Как да използвате Хигия 4. Възможни нежелани реакции 5. Как да съхранявате Хигия 6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИГИЯ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Хигия е лечебен шампоан с инсектицидно действие, активно срещу главови и срамни въшки и гнидите им. В повечето случаи еднократното третиране е достатъчно за изчистване на въшките в 97-99% от случаите. Повторна обработка може да се наложи след 7-10 дни. Хигия се прилага за лечение при опаразитяване с главови или срамни въшки. Хигия е продукт подходящ за лечение на възрастни и деца над 5 години.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХИГИЯ Не използвайте Хигия:

    ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки.

Обърнете специално внимание при използване на Хигия Лечебният шампоан Хигия е предназначен само за външна употреба и трябва да се съхранява на места, недостъпни за деца. Препоръчва се повишено внимание при хора с прояви на свръхчувствителност към лекарства и козметични средства. В случай, че лечебният шампоан Хигия попадне в очите, трябва незабавно да се отстрани чрез изплакване обилно с вода.

Употреба на други лекарства Няма данни за взаимодействие с други лекарствени продукти и/или други форми на взаимодействие.

Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Няма специфична информация за употребата на Хигия по време на бременност, но ограничената информация от приложението на продукти, съдържащи перметрин показват, че няма данни за риск за плода. Не е известно дали перметрин се отделя в кърмата. При употреба на Хигия изключително малки количества перметрин може да се резорбира и на теория много малък процент може да премине в кърмата. Малко вероятно е тези малки концентрации на перметрин в кърмата да представляват риск за новороденото.

Шофиране и работа с машини Няма данни употребата на Хигия да оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХИГИЯ Винаги използвайте Хигия както в посочено в тази листовка. Разклатете енергично бутилката и нанесете на овлажнена коса или окосмените части на тялото 15-20 мл лечебен шампоан Хигия, който втрийте в корените на космите до образуване на обилна пяна. Повече внимание обърнете на участъците около ушите и задната част на врата. Шампоанът престоява 10-15 минути, след което изплакнете с обилно количество вода. Косата се разресва с гъст гребен, намиращ се в опаковката, за отстраняване на загиналите инсекти и мъртви гниди. Повторна обработка може да се наложи след 7-10 дни, но не повече от два пъти месечно. Хигия е подходящ за употреба при възрастни и деца над 5 години.

Ако сте приложили повече от предписаното или погълнете част от продукта Не са наблюдавани случаи на предозиране с Хигия или поява на някакви симптоми. Въз основа на проучвания при животни, както и при доброволци е направено заключение, че е малко вероятно да се достигне количеството перметрин, необходимо за предизвикване на токсични реакции, дори при погрешна или прекомерна употреба. Най-вероятните симптоми и признаци са реакции на свръхчувствителност.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Хигия може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Хигия има много добра поносимост. В редки случаи може да предизвика зачервяване на кожата, дразнене, описано като парене или щипане и много рядко обрив. В тези случаи се препоръчва измиване на лечебния шампоан. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ХИГИЯ Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява в оригинални опаковки на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25°С. Не използвайте Хигия след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Хигия Активно вещество: Перметрин 1%. Другите съставки са: кокамидо-пропил бетаин, натриев лаурил етокси сулфат, PEG-18 глице-рилолеат / кокоат, метилхлоризотиазолинон, метилизотиазолинон бензилов алкохол, кокамид DEA, полисорбат 80, динатриев едетат, лимонена киселина монохидрат, натриев хлорид, аромат кайсия / мента, сънсет жълто (Е 110), пречистена вода.

Какво съдържа опаковката Полиетиленова бутилка с полипропиленова капачка. Бутилката е поставена в картонена кутия с информация за потребителя.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах