ХАЛОПЕРИДОЛ РИХТЕР 1.5МГ X 50 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 1637 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ГЕДЕОН РИХТЕР | GEDEON RICHTER
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

                                     ХАЛОПЕРИДОЛ ТАБЛ 1.5МГ Х 50

Състав: Всяка таблетка съдържа 1.5 mg haloperidol.

Терапевтични показания: Като невролептично средство в следните случаи:

Налудности и халюцинации при шизофрения в остра и хронична фаза, параноя, остра психотична обърканост, алкохолизъм (синдром на Korsakoff), хипохондрични налудности, разстройства на личността: параноидни, шизоидdни, антисоциални, някои \\\"гранични\\\" и други.

Като средство, потискащо психомоторната възбуда в следните случаи:

Мания, деменция, психична ретардация, алкохолизъм, разстройства на личността: компулсивно, параноидно, хистрионно и други; Възбуда, агресивност и импулсивно скитничество при възрастни, нарушения в поведението и характра при деца, хореатични движения, като хорея на Huntington и синдром на Gilles de la Tourette, хълцане, тикове, заекване:

Като допълнително средство при лечение на силни продължителни болки:

На база на действието му върху лимбичната система, халоперидол често дава възможност да се намали дозировката на аналгетиците (обикновено морфиномиметици). Като антиеметично средство: За повлияване на неовладяемо гадене и повръщане от различен произход, ако класическите лекарства за лечение на гадене и поврщане не са ефективни. За адювантно лечение на хронични сърдечни заболявания (сърдечна недостатъчност, състояние след инфаркт на миокарда), аритмии, главно камерни аритмии. Едновременно приложение с дигиталисови лекарства. Добавка на съдържанието на магнезий и калий в храната.

Дозировка и начин на приложение: Необходимо е да се опитва индивидуално определяне на дозата в зависимост от повлияването на пациента. Това често пъти изисква възходящо постепенно увеличаване на дозата по време на острата фаза и низходящо редуциране по време на поддържащата фаза, с оглед определяне на минималната ефективна доза. Като невролептично средство при остра фаза се препоръчва дневна доза от 2.25 - 18 mg, разделена на три приема (3 пъти по ½ - 4 таблетки), а при хронична фаза - доза от 2.25 - 9 mg, разделена на три приема (3 пъти по ½ - 2 таблетки), която може да бъде увеличена до 18 mg дневно.

Противопоказания: Коматозно състояние; депресия на централната нервна система вследствие употребата на алкохол или други депресанти, болест на Паркинсон, увреждания на базалните ганглии, известна свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. За деца под 3-годишна възраст не се препоръчва приложението на халоперидол.

Лекарствени и други взаимодействия: Както всички други невролептици, халоперидол може да усили депресивното действие върху централната нервна с-ма, предизвикано от други депресанти, включително алкохол, сънотворни и седативни средства или мощни аналгетици. Едновременното приложение може да доведе дори до депресия на дихателните функции. Има съобщения за потенциране на ефекта върху централната нервна система при комбинирано приложение с метилдопа. Съобщава се за антагонизъм на действието на антикоагуллантното средство фениндион. Халоперидол може да антагонизира действието на адреналин и други симпатикомиметици и да обърне понижаващите кръвното налягане ефекти на адренергичните блокери, като гванитидин.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах