Флудитекс Сироп за възрастни при кашлица, 5% 125мл

Прод.код 23871 / Тегло 0.15 кг.

Марка ИНОТЕХ | INNOTECH
Оценка на продукта
4.75 от 5 ( 100 оценки)
7,99 лв.
Запази в любими Запази в любими

ФЛУДИТЕК® 5% CARBOCISTEINE Сироп за възрастни Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да приемете това лекарство. Ако имате въпроси или съмнения, обърнете се за информация към Вашия лекар или фармацевт. Запазете тази листовка за справка.

СЪСТАВ В 15 ml Флудитек 5% сироп се съдържат 750 mg carbocisteine.

ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА глицерол, метилпарахидроксибензоат, захароза, сънсет жълто FCF, патент блу V, натриев хидроксид, карамелова есенция, пречистена вода.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА Сироп.

ПОКАЗАНИЯ Това лекарство е предназначено за възрастни и деца над 15 год. за лечение на заболявания на дихателните пътища, съпроводени със затруднено отхрачване, за откашляне на бронхиалната секреция.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ Свръхчувствителност към карбоцистеин или някое от помощните вещества, особено метилпарахидроксибензоат и други парахидроксибензоатни соли.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА Продуктивната кашлица е основна част от защитната бронхопулмонарна система на организма и тя трябва да бъде поддържана добре, особено при хронично болни със затруднено отхрачване. Не бива да се комбинира бронхиален модифициращ агент, като Флудитек с потискащи и/или подсушаващи кашлицата продукти. Поради наличието на захар Флудитек е противопоказан за лица с вродена непоносимост към фруктоза, глюкозо/галактозен синдром на малабсорбция или захарно/изомалтазен дефицит. Да се прилага с повишено внимание при пациенти със стомашна и дуоденална язва. Съдържанието на захар трябва да се вземе предвид при болни с диабет или на диета, изискваща намален прием на захар: 5,25 g в 15 ml сироп.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ Флудитек няма лекарствени взаимодействия. Независимо от това, информирайте винаги Вашия лекар или фармацевт за приеманите от Вас лекарства.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ Този медикамент може да се използва по време на бременност и кърмене само по предписание на лекар. Не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт!

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ 1 мерителна чашка, напълнена до 15 ml, съдържа 750 mg карбоцистеин, се приема 3 пъти дневно по време на храна. Лечението продължава 5 дни.

СПАЗВАЙТЕ ПРЕДПИСАНИТЕ ОТ ЛЕКАРЯ ДОЗИ! ПРЕДОЗИРАНЕ Проявите при предозиране изискват симптоматично лечение. Уведомете незабавно лекуващия лекар!

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ Нежеланите реакции са редки и се изявяват главно като стомашно-чревни смущения: болки в стомаха, гадене, диария, които изчезват след намаляване на Информирайте незабавно Вашия лекар или фармацевт за всякакви нежелани реакции, които не са споменати тук, но свързвате с приемането на лекарството или с едновременно провеждане на друго лечение.

ПРИ СЪМНЕНИЕ НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ. Не използвайте лекарството след изтичане на датата отбелязана върху бутилката и опаковката. Съхранение При температура под 25°С Срок на използване след отваряне на бутилката Съхранявайте Флудитек на недостъпно за деца място.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах