Eludril Classic вода за уста – концентрат, който почиства и успокоява 200мл. + Elgydium паста за зъби антиплака 50мл.

Прод.код 79453 / Тегло 0.29 кг.

Марка ЕЛУДРИЛ | ELUDRIL
Оценка на продукта
4.05 от 5 ( 68 оценки)
15,69 лв.
Запази в любими Запази в любими

1.Вода за уста ELUDRIL CLASSIC
Благодарение на комбинация от 2 съставки почистващ Chlorhexidine digluconat (0,1%) и Chlorbutanol (0,5%) се осигурява поддържането на добра орална хигиена. Използвайте като допълнение на миенето на зъби. Клинично доказана ефикасност, тествана под стоматологичен и педиатричен контрол. Вода за уста ELUDRIL CLASSIC може да се използва като допълнително средство при пародонтална и имплантологична терапия. Подходяща е за пациенти с ортодонтски апарати, зъбни протези или импланти.

  • Намалява развитието на зъбна плака;

  • Предотвратява появата и влошаването на проблеми с венците;

  • Може да се използва като допълнение към пародонтално или имплантологично лечение;

  •  Освежаващ вкус;

  •  За разреждане;

  •  Клинично доказана ефикасност.

2.ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЕЛГИДИУМ АНТИПЛАКА СИНЯ 


Грижата за венците е от първостепенно значение за здравето на устната кухина, като се има предвид, че проблемите с тях са в основата на 50 % от причините, водещи до загуба на зъби. Тези проблеми са свързани с наличието на плака в ограниченото пространство между зъбите и венците (или т.нар. гингивални сулкуси).
Значение на ежедневната профилактика за хигиената на устната кухина и зъбите.
Плаката представлява лепкав, безцветен или белезникав филм, който се образува непрекъснато върху зъбите и венците, най-вече след хранене. Тя се състои главно от слюнка, хранителни остатъци и бактерии. Нейното натрупване в гингивалните сулкуси предизвиква образуване на вещества, които са токсични за венците и тъканите, поддържащи зъбите. Освен това, плаката се трансформира в зъбен камък, който в голяма степен е отговорен за проблемите с венците.
Първоначалното засягане на венците се нарича гингивит и се характеризира с възпаление, подуване и зачервяване. Възможно е да има и кървене. Гингивигът е обратим процес. След него, обаче, се появява пародонтитът. Този процес се характеризира с невъзвратимо увреждане на тъканите, които поддържат зъбите. Именно затова е много важно зъбната плака да се отстранява с помощта на добра орална хигиена.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака съдържа хлорхексидин, както и един много важен минерал - калций.
Хлорхексидинът - важен антисептик:
Хлорхексидинът предотвратява образуването на плака. Превантивното му действие продължава във времето между две измивания на зъбите в резултат на продължителното освобождаване на съставката.
Калцият - основен минерал:
Калцият помага за регенерация на колагена на венеца и спира не много обилното кървене. Освен това, той повишава рН на слюнката, което води до неутрализиране на произвежданите от бактериите киселини.
Пастата за зъби ELGYDIUM Антиплака е специално създадена за уязвими венци.
Показания:
Ежедневна хигиена на зъбите и устната кухина;
За профилактика появата на бактериалната плака и проблеми с венците.
Начин на употреба:
Пастата ELGYDIUM Антиплака е подходяща за ежедневно миене на зъбите и венците, в продължение на 3 минути, след всяко хранене, 3 пъти дневно.
1. Четкайте вертикално в посока от венеца към върха на зъбите.
2. Почистете вътрешната повърхност на емайла.
3. Завършете миенето с дъвкателната повърхност на зъбите.
Съвети за добра хигиена на устната кухина и зъбите:
Мийте зъбите си след всяко хранене (поне 3 пъти дневно);
Използвайте подходяща четка ELGYDIUM, която позволява почистване на цялата повърхност на зъбите и венците. Сменяйте четката си поне веднъж на 3 месеца;
Осигурявайте на зъбите си редовен внос на флуор. Употребявайте флуорирана паста (ELGYDIUM за чувствителни зъби или ELGYDIUM за защита от кариес) и флуорирана вода за уста (ELGYDIUM флуорирана вода за уста);
За да проверите ефикасността на измиване на зъбите, използвайте индикатор за зъбна плака (Demo-плака), който показва лошо почистените зони;
Редовно, на всеки 6 месеца, се преглеждайте при лекар по дентална медицина / стоматолог.
Състав: WATER (AQUA), CALCIUM CARBONATE, GLYCERIN, SILICA, HYDRATED SILICA, SODIUM LAURYL SULFATE, FLAVOR (AROMA), CARAGEENAN. BENZYL ALCOHOL, CELLULOSE GUM, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, LIMONENE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, SODIUM CARBONATE, SODIUM SACCHARIN, TITANIUM DIOXIDE (Cl 77891).

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах