Подробно търсене

ЕХИНАЦЕЯ ФОРТЕ СОЛ 50МЛ НАТУРПРОДУКТ

Кат. номер 3366

Кратко описание
ЕХИНАЦЕЯ капки 50 мл - д-р ТАЙС Драги пациенти! Моля, прочетете внимателно тази листовка.
Производител
Д-Р ТАЙС
Марка Д-Р ТАЙС | DR.THEISS
0 от 5
8,99 лв.
Запази в любими

Описание

ЕХИНАЦЕЯ капки 50 мл - д-р ТАЙС

Драги пациенти! Моля, прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна информация за това, което трябва да знаете за продукта. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав:

100 мл Д—р Тайс Ехинацея Форте съдържат:

Лекарствено вещество:

Echinaceae purpureae herbae succus recens (1.5—2.5:1)       75.6 мл (Получен чрез пресоване сок от стръкове на Echinaceae purpureae)

Помощни вещества:

Ethanol (етанол) 90% (V/V), съдържа 22 обемни % алкохол

Оригинални опаковки с 50 или 100 мл

Показания:

Д—р Тайс Ехинацея Форте е лекарствен продукт на растителна основа при простудни заболявания. Като помощно средство за лечение и профилактика на инфекции на дихателните и пикочни пътища.

Противопоказания:

Кога не трябва да използвате Д—р Тайс Ехинацея Форте

Ако сте алергични към растения от сем. Сложноцветни не трябва да вземате Д—р Тайс ехинацея Форте. По принцип не трябва да се използва и от пациенти с напреднали системни заболявания като туберкулоза, левкемия, левкози (злокачествени заболявания на кръвта), ревматични заболявания на съединителната тъкан, множествена склероза, СПИН/HIV инфекции, както и други автоимунни заболявания.

Какво трябва да имате предвид ако сте бременна или кърмачка

Макар да няма съобщения за вредни въздействия, по принцип не трябва да употребявате Д—р Тайс Ехинацея Форте по време на бременност и кърмене.

Какво трябва да имате предвид при лечение на деца?

Да не се прилага при деца под 1 година.

Препоръчват се следните дозировки за деца от 1 до 12 години:

 

 

Деца от 1 до 6 години

Дневна доза 2,0 до 4,0 мл

Деца от 6 до 12 години

Дневна доза 6,0 до 8,0 мл

Когато се взема 3 пъти дневно

13 до 27 капки 3 пъти дн. 40 до 53 капки 3 пъти дн.

Когато се взема 4 пъти дневно

10 до 20 капки 4 пъти дн 30 до 40 капки 4 пъти дн.

 

Какво трябва да имате предвид при шофиране и работа с машини

Този продукт съдържа 22 обемни процента алкохол. Това трябва да се има предвид при работа с машини и при преценка на способността за шофиране.

Предупреждения и предпазни мерки при употреба

При повтарящи се инфекции на дихателните пътища или при температура, поддържана повече от 3 дни, задух или гнойни храчки, моля, обърнете се към лекар.

Хроничният дискомфорт на пикочните пътища винаги изисква лекарски съвет и редовни медицински прегледи.

Моля, свържете се с лекар ако имате кръв в урината, температура или смущенията продължат повече от 5 дни.

Лекарството съдържа 22 обемни процента етанол. При правилна употреба с всяка доза се поемат 0.53 гр алкохол. Представлява опасност за алкохолици, епилептици, пациенти с мозъчни заболявания, за бременни, кърмачки, както и за деца под 1 година.

Може да промени или засили действието на други лекарства.

Дозировка, начин и продължителност на употреба:

Ако Вашият доктор не Ви е дал други инструкции, препоръчваме следващите по — долу дози.

Възрастни и юноши над 12 години приемат 3 до 4 пъти дневно по 55 капки, еквивал. на 2.75 мл. (За деца - вижте по—горе.)

Капките могат да се приемат неразредени или разредени с малко вода или други течности (но не топли). Времето на приемане не зависи от храненията.

Колко време трябва да приемате Д—р Тайс Ехинацея Форте?

Да не се приема повече от 2 седмици.

Грешки при употреба и предозиране:

Какво трябва да правите ако сте погълнали прекалено голямо количество Д—р Тайс Ехинацея Форте

При приема на много голямо количество Д—р Тайс Ехинацея Форте трябва да се има предвид съдържанието на алкохол. Лекарството съдържа 22 обемни % етанол. Ако се приема според инструкциите на всеки 55 капки (еквивал. на 2.75 мл) се поглъщат 0.6 гр алкохол. Това трябва да се има предвид ако случайно се предозира. Затова трябва да се консултирате незабавно с лекар ако дете е изпило по—голямо количество.

Нежелани лекарствени реакции:

Какви нежелани реакции могат да се появят при употреба на Д—р Тайс Ехинацея Форте?

Оценката на нежеланите реакции се основава на следните определения за честота:

Много често: повече от 1 на 10 пациенти Често: между 1 на 100 и 1 на 10 пациенти Нечесто: между 1 на 1000 и 1 на 100 пациенти Рядко: между 1 на 10000 и 1 на 1000 пациенти Много рядко: под 1 на 10000 пациенти

Реакциите на свръхчувствителност са много редки. Продуктите от Echinaceae purpureae могат да предизвикат алергични реакции като обриви, сърбежи, оток на лицето, задух, замайване и спадане на кръвното налягане.

Моля, ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Срок на годност и инструкции за съхранение.

Срокът на годност е отпечатан върху етикета и кутията.

Моля, не използвайте след тази дата!

Срок на годност след първоначално отваряне на опаковката: 4 седмици Да се съхранява на стайна температура под 25 °С. Дръжте бутилката в оригиналната кутийка на място, защитено от светлина. Пазете лекарството на място, недостъпно за деца!

Производител: Германия

 
Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели