ПАНКРЕАТИН 10000 X 15 НИКСЕН
ПАНКРЕАТИН 10 000 съдържа естествени храносмилателни ензими липаза, протеаза, амилаза. Допълнителният им прием намалява чувството за тежест след обилно хранене.
Храносмилателните ензими, включващи амилаза, протеаза и липаза са основен фактор за стомашно-чревното здраве. Те са свързани с усвояването на първичните макронутриенти в нашата храна: въглеходрати, притеини и мазнини. Само храната, която е напълно усвоена, преди да премине през стомашно-чревния тракт, влиза в контакт с бактериите в червата.
Панкреасът е основният орган, който е отговорен за производството и освобождаването на тези естествени храносмилателни ензими. Амилазата е отговорна за разрушаването на връзките в нишестета, полизахаридите и сложните въглехидрати до по-проста абсорбция на прости захари. Протеазата е един от най-важните ензими за ефективно смилане на храната. Той е отговорен за първичното разграждане на протеините и полипептидите от животински и растителен характер.
Благодарение на липазата в тялото се разграждат мазнините, маслата и триглицеридте. Липазата е необходима за пълното усвояване на мазнините до техните по-малки компоненти на мастни киселини.
Понякога храната не може да бъде усвоена напълно в храносмилателния тракт поради различни причини. Симптомите за допълнителна нужда от храносмилателните ензими в организма са: газове, подуване на корема и/или лошо храносмилане.